Les Castellasses del Dalmau i Can Torres

PARC NATURAL DE SANT LLORENÇ DEL MUNT

Matinal de muntanyacastellassa

Dia: Diumenge 2 de febrer de 2014. Lloc de trobada: Cal Quitèria (correus). Hora: 8 del matí, amb vehicles propis.

Dades: 14,5 km, temps real 4h15′, desnivell positiu 577 m, mitja real 3,5 km/h.

 Cel clar, poca gent (6) i fred (+3º C a Sant Cugat) en una ruta agraïda i molt interessant (esglaonada i amb bucles), per la vessant més abrupta de Sant Llorenç de Munt, la oriental. Vent fred de nord a les zones d’orientació est més elevades, la Castellassa del Dalmau i Coll Llarg.

pinass dalmauTrajecte per corriols, algun d’ells estassat i presència d’espectaculars arboços arborescents i pinasses monumentals (pinassa del Palleret)! 

sortida del Coll Castellassa Dalmau 2 Des de l’aparcament de la carretera a Sant Llorenç Savall, sota la Mare de Déu de les Arenes, hem ascendit al primer esglaó de Sant Llorenç, fins la Castellassa del Dalmau.

Hem  agafat el camí dels Meringes, que no hem pogut acabar per motius de seguretat (un pas de roca mullada i sense preses). DSCI0888

Hem reculat per pujar el següent esglaó, fins el camí de la boletSenyora, que hem seguit i que arriba per dalt, a la Castellassa.

Per no baixar per la Canal Gentil, hem fet un bucle fins baixar al Coll del Mal Pas i el Mal Pasmal pas Can Torres

i assolir a nivell, la Castellassa de Can Torres (829 m).

 Grup CastellassaDescens al Sot de Matalonga i tornada per la seva riera.

Vistes esplèndides dels Pirineus, Matagalls i Montseny nevats, Montnegre, Tibidabo i la mar.

IMG_8000IMG_7985El més semblant a la selva verge tropical ha de ser la laurisilva de Canàries i algunes de les obagues que hem travessat en rutes, com avui, a Sant Llorenç o a Montserrat.

 
camí Maringes

 

Text Xavier Fàgragas Fotografies de Javier Arrondo i Xavier Fàbregas


Trobareu altres fotografies de la sortida al següent enllaç a l’àlbum del Javier

https://picasaweb.google.com/116349727563418496473/SantLlorencILObac

Descripció: Una mica d’aventura per la zona més abrupta de Sant Llorenç. Ens traslladarem al Km. 13,100 de la carretera de Sabadell a St. Llorenç Savall, un cop passat Castellar del Vallès. Pujarem a la base de la Castellassa del Dalmau, CASTELLASSA DEL DALMAU1que flanquejarem per arribar al seu Coll. La pujada al cim serà opcional. Trobarem al camí dels Maringes que seguirem en direcció Sud, passant per l’Esllavissada, la Cova Roja (opcional) i el Bolet (curiosa roca), per arribar a la Castellassa de Can Torres (espectacular monolit). Tornarem pel Sot de Matalonga, fins als cotxes. Durada: 4 a 5 hores. Dificultat: Mitjana amb terreny molt irregular.

Desnivell: 500 m de pujada acumulats. Equip: Hivern segons meteorologia, calçat adherent, aigua i esmorzar. Cost: 2 € socis i 3 € no socis. Despeses de desplaçament compartides.

Es obligatòria l’assegurança d’accidents (La de la FEEC en curs o bé la temporal). Qui no la tingui, cal comunicar prèviament nom, dos cognoms i NIF.

NOTA: Cal inscripció prèvia:

Fins  dijous 13 de febrer   al tel 659345972 o per correu electrònic a altipla.sortides@caminar.info

Presencialment a la Casa de Cultura, despatx 3, els dimecres  de 8 a 9 del vespre.

COL·LABORA

logo_interiordibaXARXA DE PARCS NATURALS

Deixa un comentari