Estiu 2013

EL SALT D’AIGUA DE LA RIERADA

Diumenge, 16 de juny de 2013

Sortida maternoinfantil.

Les sortides maternoinfantils estan especialment dissenyades per a que els infants des dels sis mesos, i les seves mares, en companyia d’altres infants i familiars, gaudeixin dels beneficis que comporta l’exercici físic moderat en el medi natural.

La sortida que us proposem aquest mes de juny és a la Serra de Collserola. Farem un passeig arran de la riera de Vallvidrera -coneguda en aquest tram com La Rierada- un petit afluent del Llobregat. La part central d’aquesta riera és coberta de vegetació. Un camí de passeig la ressegueix de prop i ens permet descobrir espais sorprenents, entre una vegetació de ribera rica i diversa. El recorregut acaba en un salt d’aigua, on podrem gaudir de l’ambient aquàtic i del bosc mediterrani propi de la serra. L’aigua serà també un bon element de joc.

Distància: 4 Km (itinerari d’anar i tornar).

Dificultat: Molt fácil

 

Més informació

http://www.cavallfort.cat/cavallfort/ca/cavall-fort/arxiu/1056/22-excursio.html


GORGS DEL TORRENT DE LA CABANA (Campdevànol-Ripollès)

Sortida de bany de tot el dia. Oberta a tothom.

Dissabte 6 de juliol de 2013

Sortida de la Plaça de Can Quitèria, amb cotxes particulars a les 8 del matí.

Aquest itinerari, fàcil i frescal, ens permetrà gaudir d’un dels racons més bonics del Ripollès. La primera part, força ombrívola,  transcorre entre boscos rics en vegetació i prats de pastura i passa per dos miradors amb vistes esplèndides.

La segona part ressegueix el torrent d’Estiula, conegut popularment com al torrent de la Cabana. Gaudirem de la bellesa del torrent i les seves cascades i ens refrescarem als seus gorgs d’aigües transparents. Prop de l’arribada passarem per  la formatgeria Bac d’Estiula, on podrem productes ecològics de qualitat.

Itinerari: càmping El Pirinenc – Àrea recreativa de la font de Querol – Mas Gaussacs –  Miradors – Gorg del Colomer – Gorg del Forat – Gorg de la Bauma – Gorg de l’Olla – Gorg de la Tosca – Gorg de la Cabana – Can Paraire (Formatgeria Bac d’Estiula) – Càmping el Pirinenc .

DISTÀNCIA: 9,25 Km.

DESNIVELL: +218m – 218m.

DURADA: 5 hores (3 de caminada real + 2 d’aturades de parades i banys).

Cal anar ben calçat i dur protecció solar (gorra, ulleres i crema). També s’ha de portar l’esmorzar, el dinar i entre un i dos litres d’aigua (no en trobarem de potable en el  camí).

Més informació