La Roca Centella i el Tagamanent

SORTIDA MATINAL DE MUNTANYA.

PARC NATURAL DEL MONTSENY.

LA ROCA CENTELLA I EL TAGAMANENT.

Diumenge 2 de novembre de 2014.

 

Aproximació:

Per l’autovia C-17 en direcció Vic, sortida del Figaró inmediatament després del tunel. Indicadors de l’escola de Natura de Vallcàrquera. Aparcament a la Rectoria.

 

Itinerari:

Sortida de la Rectoria del veïnat de Vallcàrquera (470m). Per pistes en forta pendent, passant per l’ermita de St. Cristòfol de Monteugues, arribarem a la Roca Centella (1001m). Carenejant una bona estona per un bosc carener, amb algun pas de tartera, arribarem a la pista principal del Pla de la Calma, i de seguit al collet de de St. Martí al peu del Tagamanent. Pujarem a l’emblemàtic cim per un costerut i ràpid corriol (1067m). A dalt hi ha l’esglèsia en permanent estat de restauració. Bones vistes de l’entorn. De baixada procurarem evitar l’interminable pista, agafant dreceres i corriols molt abandonats fins als cotxes.

 

Lloc de trobada a Sant Cugat, can Quitèria amb vehicles propis.

Hora: 8 del matí puntualment.

Duració de l’excursió: 5 hores, matinal llarga.

Dificultat: Mitjana, cal considerar el temps i el desnivell.

Desnivell: 800 m. de pujada acumulats.

Equip: Cal anar amb roba adient per caminar per la muntanya segons meteorologia i calçat ben subjecte al peu i amb sola adherent, i dur aigua i alguns aliments.

 

Cost: 2 € socis, 3 € no socis. Despeses de desplaçament compartides. És obligatòria l’assegurança d’accidents. Per tramitar-la a qui no la tingui, cal comunicar  prèviament nom, dos cognoms i NIF.

Cal inscripció prèvia fins divendres anterior al matí per correu electrònic a altipla.sortides@caminar.info, al tel 659345972 o presencialment a la Casa de Cultura, despatx 3, els dimecres  de 8 a 9 del vespre.

Deixa un comentari