Tardor 2015

SORTIDES REALITZADES a l’octubre

La Serra de Corsavell (Alta Garrotxa)

Dissabte, 24 d’octubre de 2015

Un itinerari fascinant que ens portarà a descobrir la solitària serra de Corsavell, tot salvant cingles i obagues salvatges.

IMG_5095

Arribant a l’ ermita de Sant Joan de Bossols, la seva talaia perfecta ens permetrà veure tota l’Alta Garrotxa empordanesa, el preciós paratge del  pla de la Teleria, amb l’enclavament del mas de Can Coll a la vora i, al fons, la serra de Rodes i el mar. Trepitjarem escenaris de la novel.la la Punyalada, escrita per Marià Vayreda  i abans d’acabar l’excursió, el pont medieval de Can Bertran ens donarà la benvinguda i les gorgues de la Muga ens convidaran a poder fer una capbussada a les seves fresques aigües.

L’hivern passat un veí de la contrada va manifestar tenir indicis de la presència d’ un ós. La naturalesa dels voltants fa pensar que, en el  cas que fos veritat, l’animal s’hi trobaria ben a gust. Nosaltres no sé si podrem veure l’ ós, el cert és que també ens ho passarem molt bé fent aquesta sortida.

Vicenç P.

Collet de la Teia, Sant Joan de Bossols, Puig Escalaró, Coll de Daina, Pla de la Teularia, Coll de Pincaró, Pont medieval de Can Bertran, Gorgues de la Muga, la Molina, camping Bassegoda.

Dades: 14 km, 6 h. aproximadament., + 500 / – 800m.

 Bona temperatura tot el dia, encara que mig tapat. Nou participants, dos d’ells coneguts forans de l’Alt Empordà. Boscos i cingles.

IMG_5052Pujada pel solell amb alzinar magre fins a St. Joan de Bossols,  i DSC_2192careneig per l’obaga fins a la base del Puig Escalaró, IMG_5101que és assolit per cinc membres del grup.

Descens flanquejant una obaga neta de sotabosc amb pi roig, pinassa i algún roure, i després, bona IMG_5113combinació de corriols i pistes (amb castanyeredes en prou bon estat), IMG_5106

fins arribar al pont medieval sobre la Muga.DSCN2915

 

DSC_2200

Espectaculars gorgues per banyar-se a l’estiu. I el Càmping Bassegoda, com a bon camp base vacacional.

 IMG_5122Agraïm a en Vicenç la bona ruta feta i ens engresquem a continuar aquest perfil de sortides “geogràfiques”, cap a llocs desconeguts i salvatges, on no trobes a ningú, encara que siguin una mica lluny…

 

 

 

 

 

 

 

Vam filosofar sobre “motivar” les sortides: rutes geogràfiques, esportives, gastronòmiques,… En aquest cas la referència del paratge és literària i històrica: La punyalada (Marià Vayreda) i les Guerres Carlines.

Xavier F.