Ja som de Coop57!!!

 

Ja fa dos anys que, per acord d’assemblea, a Oratge vam decidir començar a treballar amb la banca ètica, pel que la major part dels nostres moviments financers els fem banca eticaa partir de Triodos Bank. http://www.triodos.es/es/particulares/

Aquesta decisió va respondre a intentar donar sentit i ser coherents amb el nostre ideari i plantejament: no som una entitat que vulgui fer caritat sinó que creiem en que és necessari un canvi cap una societat més justa i on tothom, incloses les persones amb discapacitat, ocupi un lloc de dret.

La Banca ètica ens ha permès utilitzar eines pròpies del sistema actual i que ens faciliten el dia a dia (funcionament online, realització de transferències, targetes de dèbit) alhora que ens garanteix un mínim de transparència amb els diners de l’entitat, assegurant que:

  • Es reinverteixen a projectes centrats en la millora social, ambiental, cultural… del nostre món
  • No aniran destinats a fins als que som contraris, com la venda d’armament, la prostitució…
  • No s’utilitzaran a nivell especulatiu

Un cop presa aquesta decisió i contents amb els resultats els greus impagaments realitzats per la coopGeneralitat de Catalunya el passat juliol ens van obligar a buscar finançament a crèdit, sent Triodos Bank qui ens va donar resposta. Tot i així l’agreujament de tot el problema (la Generalitat segueix sense abonar el que deu) ens obligava a trobar noves vies. Arran d’aquesta recerca vam conèixer Coop57, una cooperativa de finançament ètic amb la que compartim gran part de la nostra filosofia  http://www.coop57.coop/

Així doncs, a partir de diferents debats a la passada assemblea es va decidir passar a formar part de la cooperativa per tal de:

  • Afavorir el treball en xarxa entre entitats, cada cop més necessari.
  • Invertir els nostres recursos a diferents llocs
  • Afavorir la difusió de la banca ètica
  • Contar amb un recurs de finançament que ens permeti mantenir la nostra tasca i obrir nous projectes
  • Reforçar la pertinença a l’entitat per part dels socis d’oratge interessats en col·laborar convertint-se en avaladors (aval mancomunat)


Gràcies a tots els que hi heu col·laborat!!

 

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.