Torna l’ESPLAI AL VENT!

a L’OCTUBRE torna l’Esplai al Vent, amb noves aventures pirates!

Ja us podeu inscriure!

Que corri la veu!

 

DifuESPLAI1617

Publicat dins de General | Comentaris tancats a Torna l’ESPLAI AL VENT!

A l’octubre torna la DANSATERÀPIA INCLUSIVA !!

cartell dansateràpia 2016.pptx

Publicat dins de General | Comentaris tancats a A l’octubre torna la DANSATERÀPIA INCLUSIVA !!

5 i 6 de NOVEMBRE cap de setmana de LLEURE i RESPIR

Un cap de setmana per a que joves i adults a partir de 16 anys puguin gaudir d’activitats d’oci a la naturalesa alhora que s’ofereix un respir a les famílies cuidadores per a que també puguin gaudir del seu temps lliure.

Inscripcions obertes fins a finals d’octubre!!

DIFUSIO CAN VANDREL 2016

Publicat dins de General | Comentaris tancats a 5 i 6 de NOVEMBRE cap de setmana de LLEURE i RESPIR

GRUPS D’AJUDA MÚTUA PER A FAMÍLIES


Són grups formats per  persones amb un familiar amb discapacitat intel·lectual o del desenvolupament , que volen interrelacionar-se amb altres famílies  que visquin, o hagin viscut, situacions similars a les seves, perquè tenen la necessitat de compartir, intercanviar experiències, rebre informació i resoldre dubtes.

Aquest espai vol facilitar la possibilitat d’aprendre a reconèixer, experimentar i controlar les pròpies emocions amb la finalitat de trobar noves maneres de relacionar-se amb els familiars i amb un mateix.

Objectius

  • Suport mutu: espai d’intercanvi de experiències, inquietuds i coneixements, potenciant les relacions i el treball en xarxa entre els participants
  • Autoajuda i suport emocional: expressió i gestió d’emocions, apoderament
  • Informació i orientació: augmentar els coneixement i habilitats per fomentar l’autonomia i l’autodeterminació de les persones amb discapacitat
  • Acompanyament dels processos vitals de les integrants del grup.

Temporalitat i Quota

  • 6 Sessions mensuals de 2 hores (d’octubre 2016 a maig 2017)
  • Grup màxim de 12 persones
  • Lloc: espai a Sarrià
  • Quota 50 euros les 6 sessions.

Dinamitzadores

Arantxa Cana Moya: Psicòloga i Terapeuta Gestalt,  experiència en la dinamització de grups d’ajuda mútua,  experiència com a educadora amb persones amb discapacitat intel·lectual i coordinadora de l’Associació Oratge.

Clara Carbonell Ferrer :  Psicòloga especialitzada en psicoteràpia en el Trastorn Mental Greu. Experiència en la dinamització de grups d’ajuda mútua, experiència com a educadora amb persones amb discapacitat intel·lectual i coordinadora de l’Associació Oratge.

Inscripcions i contacte

Aquelles famílies interessades en formar part del grup contacteu amb nosaltres a través del nostre correu oratge.associacio@gmail.com o el nostre telèfon 645705189.

Publicat dins de General | Comentaris tancats a GRUPS D’AJUDA MÚTUA PER A FAMÍLIES

GRUPS DE SUPORT MUTU per a famílies

Característiques

Són grups formats per  persones amb un familiar amb discapacitat intel·lectual o del desenvolupament , que volen interrelacionar-se amb altres famílies  que visquin, o hagin viscut, situacions similars a les seves, perquè tenen la necessitat de compartir, intercanviar experiències, rebre informació i resoldre dubtes.

Aquest espai vol facilitar la possibilitat d’aprendre a reconèixer, experimentar i controlar les pròpies emocions amb la finalitat de trobar noves maneres de relacionar-se amb els familiars i amb un mateix.

Objectius

-Suport mutu: espai d’intercanvi de experiències, inquietuds i coneixements, potenciant les relacions i el treball en xarxa entre els participants

-Autoajuda i suport emocional: expressió i gestió d’emocions, apoderament

-Informació i orientació: augmentar els coneixement i habilitats per fomentar l’autonomia i l’autodeterminació de les persones amb discapacitat

-Acompanyament dels processos.

Temporalitat

-6 Sessions mensuals  de 2 hores (d’octubre 2016 a maig 2017)

-Grup màxim de 12 persones

-Lloc: espai a Sarrià

Contacte

Per a mes informació contacteu amb nosaltres a través del nostre correu oratge.associacio@gmail.com o el nostre telèfon 645705189.

Publicat dins de General | Comentaris tancats a GRUPS DE SUPORT MUTU per a famílies

TEMPS D’ESTIU, per a persones majors de 18 anys amb discapacitat

Bones, aquí us deixem la difusió de projecte “Temps de barri, Temps per Tu’’ que organitzem conjuntament amb l’ajuntament de Barcelona.

Què  és “Temps de barri, Temps per tu” ? És un servei que ofereixen el Programa de Temps i Qualitat de Vida de l’Ajuntament de Barcelona, l’Institut Municipal de persones amb discapacitat   i el Districte d’Horta-Guinardó, dirigit a famílies amb fills/es majors de 18 anys amb discapacitat.

Què ofereix als joves i adults?Un espai de lleure  per a persones de més de 18 anys amb discapacitat, amb l’objectiu de realitzar activitats  d’oci, aprofitant l’oferta de la ciutat i treballant alhora l’autogestió del seu propi temps, l’autonomia i la inclusió. (Oferta 15 places)
Dia: Del 4 al 15 de juliol (de dilluns a divendres)

Horari: Tardes de  17 a 20:30h

Lloc(punt de trobada): Centre de Serveis Socials d’Horta (pl. Santes Creus, 8)

Què ofereix a les seves famílies? Ofereix temps personal mentre els seus familiars  participen amb d’altres persones en activitats lúdiques de qualitat, adequades a les seves necessitats.

Què cal fer si coneixeu persones i/o famílies interessades? Empleneu la fitxa de derivació que s’adjunta i envieu-la, entre l’  1 i el 20 de juny, junt amb el certificat de discapacitat de la persona a:

Núria González i Pratdesaba, Tècnica en Discapacitats  Servei de Promoció i Suport – IMD   Dte. d’Horta Guinardó (Dill,  Dij i div) Tel. 93 256 46 62   IMD (Dm i Dime) Tel. 93 413 27 88

La inscripció a l’activitat serà gratuïta, però el beneficiari assumirà el pagament d’aquelles activitats que tinguin un cost associat i el transport: aproximadament 10€/ setmana.( Es podran valorar situacions greus de dificultat econòmica).

.

Publicat dins de General | Comentaris tancats a TEMPS D’ESTIU, per a persones majors de 18 anys amb discapacitat

Els Pirates de l’esplai marxen de COLÒNIES!!

Arriba final de curs i aquest any, les PIRATES de l’esplai marxen del 25 al 29 de juny de colònies a JUNEDA,  a la casa de colònies LA MANREANA. Una antiga masia amb granja i piscina.

Encara hi ha places, si algun nen/a es vol apuntar.

La quota de les colònies és de 400 euros.

En tenim moltes ganes!!

 

Publicat dins de General | Comentaris tancats a Els Pirates de l’esplai marxen de COLÒNIES!!

TALLERS DE FAMÍLIES

Us compartim el programa Tallers de Famílies, que s’organitza des de DINCAT, un espai de formació i d’intercanvi dirigit a les famílies perquè puguin adquirir nous coneixements entorn a l’atenció a la persona amb discapacitat intel·lectual i del desenvolupament així com per potenciar les habilitats necessàries per afrontar les diverses situacions que se’n deriven del seu rol com a familiars.

S’ha desenvolupat un Calendari dels Tallers i/o Xerrades amb les formacions organitzades fins ara perquè totes les famílies puguin accedir a aquestes formacions. Les Xerrades són gratuïtes i obertes a totes les famílies encara que no formin part de l’entitat organitzadora.

Podeu accedir al calendari a la web de Dincat a través d’aquest link: http://www.dincat.cat/tallers-de-fam%C3%ADlies-2016_237608.pdf

Publicat dins de General | Comentaris tancats a TALLERS DE FAMÍLIES

Cançó de Sant Jordi signada

Us compartim la cançó de Sant Jordi signada, un material que van elaborar les participants del Camp de Treball “Trencant Barreres” el passat estiu 2015. Dins el projecte d’adaptació de material, per la creació d’un fons lúdic adaptat

Publicat dins de General | Comentaris tancats a Cançó de Sant Jordi signada

Les pirates de l’Esplai al Vent fan “correfoc”

Aquest cap de setmana les pirates de l’Esplai al Vent han tret les banyes i els petards per fer una mica el dimoni. També han pintat i han ballat com tant els agrada.

Recordar que l’Esplai al Vent es un projecte d’esplai per a infants amb necessitats educatives especials, que es du a terme al centre cívic de la Font d’en Fargues i està obert a nous nens i nenes amb esperit mariner!

esplai 2 esplai3 esplai 1

Publicat dins de General | Comentaris tancats a Les pirates de l’Esplai al Vent fan “correfoc”