L’AB VENDRELL POSA CONTRA LES CORDES AL LÍDER, EN UN GRAN PARTIT, TOT I QUE ACABA CEDINT EN UN FINAL POLÈMIC.

Els taronges cauen per 96-100, en un partit elèctric, encara que hauran de començar a sumar victòries per no complicar-se la classificació.

Derrota del conjunt vendrellenc davant del líder, el Viladecans, un equip que només ha perdut tres partits en tota la temporada, pel resultat de 96-100, en un gran partit de bàsquet, on els dos equips ho van donar tot per emportar-se el triomf.

Va ser un partit elèctric, amb 29 triples anotats entre els dos conjunts, 14/32 els locals i 15/33 els visitants, amb un equip taronja que va estar a l’alçada de l’enfrontament, però que se li va escapar la victòria per petits detalls i alguna que altra decisió arbitral polèmica i que va demostrar que pot guanyar a qualsevol rival.

La realitat, però, diu que els de Dani Ventosa porten un triomf dels darrers set partits i que amb un balanç d’11-12, estan una victòria per sobre dels llocs de promoció de permanència, i que cal aconseguir un triomf el més aviat possible per no complicar-se més la classificació.

El partit començava amb molt de ritme amb un equip visitant que anava per feina anotant amb molta facilitat 9-19 als set minuts; tres triples consecutius d’Alejandro Cereto, donaven un parcial de 9-2 als locals que ajustaven el marcador 18-21 a la fi del primer quart.

El segon període va estar molt igualat, amb un JJ Miguel que portava el pes anotador dels del Baix Penedès i que va mantenir un gran duel amb el pivot visitant Jordi Boronat; van ser uns minuts on les defenses no van existir i que deixava un 45-44 al descans.

A la represa, els del Vendrell van agafar la iniciativa amb alternances defensives, que aturaven l’atac rival,  Eloi Galofré i  Pau Borjas  anotaven amb facilitat  aprofitant ràpides transicions, d’un equip local que vivia els seus millors minuts i que tancava aquest tercer quart amb un 69-63 al marcador.

Un triple anotat per Marc Molina a l’inici del darrer quart donava la màxima avantatge als vendrellencs 72-63, els del Baix Llobregat, però, van reaccionar, parcial de 3-12 amb dos triples anotats que empataven 75-75 el marcador a 6.53 del final. La igualtat es va mantenir en uns minuts sense treva, on els dos equips ho donaven tot 81-81 a 4.35; el Viladecans, va demostrar el perquè del seu liderat i anotant quatre triples de manera consecutiva, clavava un nou parcial de 3-12 que complicava el partit amb el 84-93 a 2.11 del final.

Els vendrellencs van treure l’orgull, Galofré i Kinoshita responien amb un 6-0 posant el 90-94 a 1.24, que donava pas al 93-96 a 1.10, però, en aquest moment els àrbitres, sense protagonisme fins aleshores, xiulaven dos faltes personals molt rigoroses als taronges, molt protestades, que aprofitaven els visitants per sumar i deixar el 93-98, ja en l’últim minut, marcador que els vendrellencs ja no van poder remuntar.

El proper partit serà dissabte a la pista del Collblanc B, rival directe, on els taronges buscaran una victòria molt necessària.

Pel Vendrell van jugar: Kinoshita (13), Molina (12), Galofré (26), Miguel (16), Mateu (4), Cereto (16), Borjas (9), Galan, Casado, Chavalés.

Parcials: 18-21, 27-23 (45-44, 24-19 (69-63), 27-37 (96-100).

Vendrell - Viladecans 02

Victòries del sènior femení i del sènior B masculí.

El sènior femení guanyava, en un gran partit, a la pista del Sitges per 53-70, un gran resultat per les vendrellenques. Les taronges, amb un balanç de 8-14, estan situades en zona de promoció de permanència a segona catalana, encara que s’acosten a la zona de salvació. Dissabte rebran la visita del Xamba Vilafranca, en un duel directe.

El sènior B masculí, derrotava per 81-75 al Casal Vilafranca, en un partit que es va decidir a la pròrroga. Els taronges amb un balanç d’11-12 estan en zona de promoció de permanència a tercera catalana, però, a tocar dels llocs que donen la permanència de manera directe. Diumenge es desplaçaran a la pista del Salou B.

El junior masculí d’interterritorial derrotava per 76-65 l’equip de l’AESE. Els vendrellencs es situen segons a la classificació amb un balanç de 16-4. Diumenge vistaran la pista del CN Terrassa.