VICTÒRIA I PERMANÈNCIA EN EL DARRER SEGON, PER L’AP DENTAL VENDRELL!!!!!!

Els vendrellencs superen 73-71 al CN Terrassa, en el segon partit del play-out.

La propera temporada serà la sisena consecutiva, que el conjunt taronja militi a la màxima categoria del bàsquet català, la Copa Catalunya, després que els del Vendrell superessin per 73-71, en un partit èpic, al CN Terrassa i sentenciessin per la via ràpida, amb un 2-0, la promoció de permanència que els enfrontava al conjunt egarenc. Els vendrellencs recolzats per un pavelló de Coma-ruga ple de gom a gom, i després d’anar molts minuts a remolc del seu rival, van saber recuperar-se en un gran últim quart i sentenciar l’eliminatòria amb una cistella del pivot JJ Miguel en el darrer segon de partit.

El matx va començar amb un ritme trepidant i amb els dos equips anotant tres triples, per bàndol, consecutius, que deixaven un 10-11 als tres minuts, amb Alan Crabtree, va acabar amb 22 punts i 15 rebots, com a referent pels locals i Jordi Astilleros pels visitants; la igualtat es va mantenir 18-19 al final del primer quart.

En el segon període i després del 25-25, el CN Terrassa, un equip molt canviat del que els vendrellencs es van trobar en el primer partit de la sèrie, van clavar un parcial de 0-8, gràcies a la defensa agressiva sobre els interiors locals, que significava el 25-33 que ampliaven fins un 28-38 a tres minuts del descans. Els de Manel Espallargas, però, van contestar amb un 12-2, amb un 2+1 de Marc Rovirosa i el domini de JJ Miguel, gran partit el seu, 22 punts, 18 rebots i 40 de valoració, a la zona, per deixar el marcador 40-40, empatat al descans.

A la represa, parcial inicial de 0-11 dels del Vallès Occidental, que amb una defensa pressionant i encert des del triple, quatre anotats en aquest quart, deixaven un conjunt taronja a remolc i molt tocat, davant un equip visitant que s’anava creixent davant les errades dels locals; un tercer quart, que acabava amb un 10-22 de parcial que suposava el 50-62 a manca del darrer període.

En l’últim quart, els del Vendrell, amb el recolzament del pavelló, van treure l’orgull i el bàsquet que porten dintre, amb una defensa zonal oberta, alternant la individual, van travar l’atac del Terrassa i forçant faltes personals, amb un actiu Josep Agustí, clavaven un 13-3 de parcial que els acostava fins el 63-65 a set minuts del final. Els vallesans estiraven el lluminós 63-69, restaven cinc minuts pel final, i els visitants només anotarien una cistella més en el que quedava de partit, la gran defensa taronja i l’encert en els tirs lliures els donaven la iniciativa 70-69, després d’un 7-0 des de la linea de personal, que capgirava el marcador a 1.40 del final. L’única cistella del CN Terrassa en els últims minuts, els adelantava 70-71 a poc més d’entrar en el darrer minut. Un últim minut d’infart, amb 36 segons els visitants es jugaven un tir que no entrava, però, atrapaven el rebot i els vendrellencs forçaven la falta personal. El jugador visitant errava els dos tirs lliures, a manca de sis segons i en la darrera possessió local, després d’un temps mort, Alan Crabtree forçava una penetració que no entrava, però, el pivot vendrellenc JJ Miguel, agafava el rebot ofensiu i anotava la cistella més un tir addicional, també anotat, que donava la victòria amb el 73-71, a falta d’un segon pel final.

Els visitants no van tenir temps de res i l’AP Dental Vendrell va poder lligar la permanència després, d’un parcial de 23-9 en el darrer període, en un gran partit de bàsquet, que es va viure amb molta passió i patiment per la graderia. Destacar la gran feina de tot el cos tècnic i de tot l’equip, involucrats fins al darrer minut per mantenir la categoria.

Pel Vendrell van jugar: Boada (4), Crabtree (22), Cereto (6), Molina, Miguel (22), Agustí (8), Bayod (6), Rovirosa (5), Nieto, Cuscó i Estela-Thompson.

Parcials: 18-19, 22-21 (40-40), 10-22 (50-62), 23-9 (73-71).

Vendrell - CN Terrassa 01

Destacada actuació del Pre-Infantil i l’Infantil masculí.

L’equip Pre-Infantil masculí guanyava davant el Cappont per 29-79 a Tàrrega i es classificava pel campionat de Catalunya Pre-Infantil nivell A, entrant entre els vuit millors equips de Catalunya. Un campionat que es jugarà el proper cap de setmana a Solsona. L’Infantil masculí perdia la final provincial nivell B-1 per 76-56 davant l’Amposta, després de guanyar la semifinal diumenge al matí, per 70-67 davant El Carme – CBT.