L’AP DENTAL VENDRELL S’EMPORTA EL DERBI DAVANT EL PLOMS, EN UN FINAL D’INFART.

Victòria per 75-76 dels vendrellencs, que confirma la seva recuperació.

Pas de gegant del conjunt taronja per evitar el descens directe, després de guanyar per 75-76 a la pista del Ploms Salle-Reus, confirmant la recuperació dels vendrellencs després de sumar la segona victòria consecutiva.

Va ser un partit espectacular el que es va poder veure al pavelló reusenc, en el que era el derbi de la demarcació de Copa Catalunya, on no va faltar de res, intensitat, dramatisme i un final d’infart, amb cinc punts finals anotats per Alan Crabtree, que van decidir la victòria a favor dels vendrellencs, després d’un partit molt seriós dels d’Anna Busquet, clau per les seves aspiracions.

Els del Vendrell, amb un balanç de 7-13 deixen els descens directe a tres victòries (dos més l’average) respecte als de Reus, equip que marca precisament la zona de descens directe i tot i que es mantenen en zona de promoció de permanència, tenen la salvació a dos partits de distància.

El partit va començar amb un equip del Baix Penedès molt motivat que s’havia el que es jugava,  molt encertats en el llançament, anotant cinc triples en aquest primer quart. Els visitants, guiats per un gran Marc Rovirosa, superaven la defensa del Ploms i dominaven 19-25 a la fi del primer parcial.

A l’inici del segon període, els taronges van estirar el marcador fins el 19-28, a partir d’aquí, els reusencs van endurir la seva defensa i de la mà del jugador Asier Martínez van fer un parcial d’11-1 que capgirava el marcador fins al 30-29, en un segon quart on els del Vendrell van estar erràtics en atac. Per  sort, els punts d’Alan Crabtree i la direcció de Fernando Boada van fer que s’arrivés al descans amb un marcador de 40-39, mínim avantatge pels de Reus.

A la represa, els vendrellencs van viure els seus pitjors minuts. Els atacs precipitats davant la defensa dels del Baix Camp i les pèrdues de pilota van propiciar que els loclas dominessin per 59-50; dos triples d’Alberto Bayod i el domini del pivot JJ Miguel, van retallar la diferència fins el 61-55 del final del tercer quart.

Es va entrar al darrer període amb el Ploms Salle-Reus portant la iniciativa, però, la millora defensiva vendrellenca i el domini dels pivots visitants (amb la parella Miguel-Bayod anotant i rebotejant), va permetre als seus igualar el marcador 71-71 a dos minuts del final. En uns dos últims minuts d’infart i plens de tensió, els reusencs van anotar dos cistelles que col·locaven el marcador en un 75-71 al darrer minut, complicant el partit als taronges, però a manca de 48 segons, un triple providencial anotat per Alan Crabtree, significava el 75-74. El Ploms va fallar el seu atac i en l’última possessió visitant, l’aler vendrellenc Crabtree rebia falta personal, que ell mateix s’encarregava d’anotar els dos tirs lliures, que deixaven el 75-76 a 21 segons de la finalització. En l’últim atac els locals no van poder superar la gran defensa dels vendrellencs, tot i tenir dos llançaments i van veure com la victòria volava cap al Baix Penedés. Dissabte el Grup Barna visitarà Coma-ruga.

Pel Vendrell van jugar: Boada (9), Crabtree (25), Cereto (7), Bayod (15), Miguel (11), Nieto (1), Agustí, Rovirosa (8), Cuscó i Estela-Thompson.

Parcials: 19-25, 21-14 (40-39), 21-16 (61-55), 14-21 (75-76).

clip_image001

Victòria contundent del sènior femení.

El sènior femení derrotava per 68-19 al cuer de la tercera catalana, l’equip de la Pobla de Mafumet, en un partit sense història. Les vendrellenques estan situades a la vuitena plaça a la classificació.