L’AP DENTAL VENDRELL S’EMPORTA UN DERBI IGUALAT, QUE NO ES RESOL FINS AL FINAL.

Segon triomf consecutiu dels taronges, després de superar 68-65 al Ploms Salle-Reus.

Els vendrellencs van saber patir, per aconseguir la segona victòria consecutiva de la temporada, la primera a Coma-ruga, després de guanyar per 68-65 al conjunt del Ploms Salle-Reus, en el que era el derbi de la demarcació.

Els d’Anna Busquet van portar la iniciativa gairebé tot el partit, però, a manca de sis minuts es van encallar en atac i els de Reus ho van aprofitar per forçar un final molt ajustat. Tot i així, els locals van saber jugar els darrers instants i es van fer amb un triomf que els deixa a la zona mitjana de la taula.

Els dos equips necessitaven la victòria, i aquest fet es va notar en el joc en un primer quart amb moltes errades (sort dels dos triples anotats pel vendrellenc Alan Crabtree) i una pobre anotació, que va acabar amb un 14-10 favorable als taronges. Al segon període, els del Baix Penedès, van portar la iniciativa (26-19) a manca de cinc minuts pel descans; però, els de Reus, anotant amb ràpides transicions i amb un Asier Martínez com a referent ofensiu, van fer un 0-13 de parcial que deixava un 26-32 a tocar del descans. Els del Vendrell van saber reaccionar i novament un triple d’Alan Crabtree i les cistelles dels pivots Marc Molina i JJ Miguel, igualaven (34-34) el marcador a l’equador del partit.

A la represa, el domini del rebot per part dels locals i la intensitat defensiva, van provocar pèrdues als reusencs. Això, conjuntament amb dos triples dels locals,  van fer estirar el marcador fins el 49-40 a 2:47 del final del tercer quart, que donava pas al 52-46, amb el qual es va arribar a la fi del tercer període.

En l’últim quart, els vendrellencs, van canviar a una defensa zonal que va frenar l’atac rival. Els punts del pivot JJ Miguel i un triple anotat per Marc Rovirosa donaven un 60-51 a 5:55 del final, que semblava seria definitiu; però, a partir d’aquí, els del Baix Camp van endurir la defensa i l’atac local es va col·lapsar. El Ploms anotava des del tir lliure i un parcial de 0-7 deixava un 60-58 a 3:45 de la finalització del partit. Els taronges, van reaccionar, i un triple providencial del pivot vendrellenc Alberto Bayod, els donava el 67-60 a 1:42. Encara, van haver de patir els vendrellencs, ja que un triple dels reusencs col·locava el marcador en 67-65 a falta de 53 segons. En el següent atac els del Vendrell van perdre la pilota i els visitants van fallar un triple; posteriorment, un tir lliure anotat pel base Jordi Nieto deixava el marcador en 68-65 a manca de 28 segons. En el següent atac, els de Reus van errar un nou triple i amb 13 segons per jugar, es va produir una nova pèrdua dels locals que va donar opcions als visitants. Un darrer triple molt forçat dels visitants que no va entrar i la victòria es va quedar a Coma-ruga.

Pel Vendrell van jugar: Crabtree (24), Bayod (7), Miguel (18), Ortega, Rovirosa (3), Nieto (4), Agustí, Molina (5), Cazorla (4), Estela-Thompson (3) i Cuscó.

Parcials: 14-10, 20-24 (34-34), 18-12 (52-46), 16-19 (68-65)

Tercera victòria consecutiva del sènior femení.

El sènior femení aconseguia la tercera victòria consecutiva, al superar a domicili, pel resultat de 47-59, al conjunt de La Pobla de Mafumet. Les vendrellenques amb aquest resultat, presenten un balanç de 3 victòries i 1 derrota i s’acosten al capdavant de la classificació.