El 14 de febrer és el Dia Internacional de les Cardiopaties Congènites. L’AACIC-CorAvant, que treballen per les persones amb problemes de cor de naixement, sota el lema Jo també sóc un As de Cors ha creat un grup al Facebook per reunir a tots aquells que volen explicar o apropar-se a una història del cor força diferent del què ens han acostumat.
A Catalunya, hi ha aproximadament 20.000 adults que mantenen un duel diari amb el seu propi cor. Aquesta nova realitat planteja nous reptes en el món sanitari, educatiu, laboral i social. Ja són molts els homes i dones amb cardiopatia congènita que volen estudiar, treballar, viure en parella i tenir fills i la societat ha d’estar preparada per saber afrontar aquests nous reptes. És per això que l’AACIC-CorAvant ha recorregut al Facebook per impulsar aquesta plataforma de sensibilització Jo també sóc un As de Cors i donar a conèixer la realitat d’aquests homes i dones que lluiten cada dia amb el seu cor.
POBLACIÓ INFANTIL
Fins fa uns anys, les cardiopaties congènites s’associaven a la població infantil. La millora en el diagnòstic i el tractament d’aquestes malformacions ha salvat la vida de molts infants que han arribat a l’adolescència. Els avenços mèdics en els últims 27 anys han permès que el 90% de les persones afectades arribin a l?edat adulta reduint a menys del 5% l’índex de mortalitat. Tot i que no hi ha dades exactes es creu que l’any 2010 va ser el primer on el nombre de persones adultes amb una cardiopatia congènita va superar el nombre d?infants i adolescents amb aquesta afecció.
A Catalunya s’estima que hi ha unes 33.000 persones que conviuen amb un problema de cor de naixement. Cada setmana neixen 15 infants amb cardiopatia i tot que les dades actuals són esperançadores encara hi ha alguns que moren.
Tots ells i les seves famílies són els Asos de Cors d?aquesta història. www.aacic.org/
info@aacic.org