UN NEFAST SEGON QUART, CONDEMNA L’AB VENDRELL A LA PISTA DEL GRUP BARNA.

Desfeta dels vendrellencs 85-58, que hauran de superar al Roser dissabte, per no apropar-se als llocs de promoció de permanència.

Els taronges visitaven aquest passat diumenge la pista del Grup Barna, el segon de la taula i equip classificat matemàticament per jugar les fases d’ascens de categoria i anaven amb la intenció de competir, per buscar un triomf que hagués deixat la permanència a tocar.

La realitat, però, va ser totalment diferent, amb un Vendrell, que es va veure superat a partir del segon quart, parcial determinant, de 29-5 favorable als locals, i partit sentenciat al descans; el 85-58 del final deixa ben clar el què va ser el partit. Després dels resultats de la jornada i a manca de quatre partits per acabar la lliga, els de Dani Ventosa, amb un balanç de 12-14, són desens, amb un triomf de marge respecte a les posicions de promoció de permanència, per tant s’haurà de guanyar al Roser, proper rival, per no complicar-se, encara més la classificació.

L’encontre començava amb bones sensacions, amb un conjunt del Baix Penedès, que gràcies a la bona defensa i al domini dels jugadors interiors, JJ Miguel i Eloi Galofré, agafava la iniciativa després d’un triple d’Isao Kinoshita 11-16 als set minuts de joc; dos triples locals, però, capgiraven el resultat 19-18 a la fi del primer quart.

Tres triples consecutius del Grup Barna a l’inici del segon període, va donar ales als locals i va canviar tota la decoració, davant un Vendrell que es va veure superat; els visitants, van baixar els braços molt aviat, deixant de defensar i facilitant la producció del seu rival, que ho va aprofitar per fer sang, parcial de 29-5, en aquest segon quart, i partit sentenciat amb el 48-23 del descans, amb un equip vendrellenc entregat i sense capacitat de reacció.

A la represa, els visitants van treure l’orgull, tot i que el matx estava sentenciat; Marc Molina i JJ Miguel portaven la iniciativa dels vendrellencs, que s’apuntaven aquest tercer parcial per 15-18, que deixava un 63-41 a la fi del mateix.

Un parcial de 0-7 a l’inici de l’últim període, apropava 63-48 als taronges a vuit minuts del final; però, un nou triple dels de Barcelona, en van anotar tretze al llarg del partit, obria un nou parcial de 12-2, que suposava el 75-50 a cinc minuts de la fi, que van ser un pur tràmit.

Cal passar pàgina ràpidament i centrar-se a derrotar al Roser, cinquè classificat, que visitarà Coma-ruga el proper dissabte, en un partit on només valdrà la victòria.

Pel Vendrell van jugar: Galofré (10), Borjas (8), Miguel (14), Rovirosa (2), Kinoshita (9), Nieto (2), Molina (7), Galán (3) i Chavalés (3).

Parcials: 19-18, 29-5 (48-23), 15-18 (63-41), 22-17 (85-58).

Derrotes del sènior femení i del sènior B masculí.

El sènior femení perdia per 62-70 davant el Bàsquet Femení Cornellà, segon classificat, en un partit on les vendrellenques van anar a remolc, però, on van arribar amb opcions de victòria als darrers minuts. A manca de cinc partits per acabar la competició, les taronges, amb un balanç de 9-16, són tretzenes, en zona de promoció de permanència a segona catalana i estan a dos victòries dels locs que donen la salvació. Diumenge visitaran la pista del Sant Joan Despí, rival directe.

Vendrell - Femení Cornellà 02

El sènior B masculí perdia per 81-57 a la pista del Cambrils, en un mal partit dels vendrellencs. A falta de quatre jornades pel final, els taronges amb un balanç d’11-15, estan situats a la dotzena posició, en zona de promoció de permanència a tercera catalana, a dos victòries dels llocs que donen la permanència a la categoria. Dissabte rebran la visita de l’AAEET Valls, rival directe a la part baixa de la taula.

El júnior masculí d’interterritorial perdia contra tot pronòstic, per 63-61 a la pista del cuer el Cambrils. Els del Vendrell continuen segons amb un balanç de 17-6. Dissabte s’enfrontaran al Cantaires Tortosa a Coma-ruga.