L’AB VENDRELL, NEGAT EN ATAC, VA A REMOLC D’ UN PLOMS SALLE REUS QUE ES MOSTRA SUPERIOR.

Els taronges cedeixen per 71-50 en el derbi, i surten dels llocs de promoció d’ascens.

El conjunt vendrellenc va perdre el derbi de la demarcació, per 71-50 davant el Ploms Salle Reus, que amb aquest resultat iguala amb els taronges a la classificació. Va ser possiblement el pitjor partit de la temporada dels del Vendrell, negats en atac, amb els referents desapareguts, amb un 5/28 en triples, que va ser una rèmora, que els va fer anar a remolc d’un conjunt reusenc que es va mostrar molt superior. A

mb aquesta derrota, els de Dani Ventosa, trenquen la ratxa de tres victòries consecutives que portaven i surten dels llocs de promoció d’ascens, tot i que amb un balanç de 10-7, estan empatats amb el mateix equip de Reus i el Roser, són cinquens, gràcies al millor bàsquet average general i queden a un triomf dels llocs preferents, en una temporada, no ho oblidem, que està sent extraordinària.

El partit començava, amb un reflex del que seria el matx, un 8-0 favorable al Ploms Salle Reus, que amb una defensa molt activa, dificultava l’atac dels visitants, que abusaven del llançament de tres punts; un primer quart travat, que es tancava amb un 14-10 al marcador.

A l’inici del segon període es va comprovar que no era la tarda dels del Baix Penedès, ofegats per la defensa local, els taronges van anar a remolc, anotant dos punts en els primers set minuts, i el partit no és va trencar per què les prestacions del Reus no eren molt millors, parcial de 8-2 i 22-12; un triple de Pau Borjas, despertava mínimament als visitants, que es mantenien vius 30-22, al descans, fent ben poca cosa.

A la represa s’esperava la reacció dels vendrellencs, però, van ser els del Baix Camp, que amb dos triples anotats, van iniciar un parcial de 19-8, amb un Vendrell sense resposta, que suposava un 49-30 a quatre minuts de tancar el tercer quart; els visitants, van poder retallar amb un parcial de 0-7 i encarar el darrer període amb un 49-37 al lluminós, que donava certes possibilitats de capgirar la dinàmica.

Un últim quart que va ser de tràmit, la motivació reusenca i la intensitat defensiva, trencaven definitivament el marcador, davant un conjunt vendrellenc que no revifava, atacs precipitats, manca d’actitud i partit sentenciat amb el 62-44 a poc més de quatre minuts de la finalització. Partit per oblidar i ara caldrà centrar-se, en el proper encontre, un altre derbi, aquesta vegada davant el Valls, que està vivint els seus millors moments amb tres victòries consecutives i que visitarà Coma-ruga el proper dissabte.

Pel Vendrell van jugar: Cereto (7), Galofré (14), Cervantes (4), Miguel (6), Rovirosa (2), Chavalés (4), Mateu (2), Nieto (5), Molina, Borjas (6) i Galán.

Parcials: 14-10, 16-12 (30-22), 19-15 (49-37), 22-13 (71-50).

Sènior A

Cap de setmana negre amb les derrotes del sènior femení i del B masculí.

El sènior femení perdia per 59-69 davant l’AESE. Un resultat que deixa les vendrellenques amb un balanç de 6-10 a l’onzena posició a la segona catalana femenina. Dissabte visitaran la pista del Ploms Salle Reus B.

El sènior B masculí perdia per 62-44 a la pista del Ploms Salle Reus C, en un mal partit dels taronges. Els vendrellencs queden amb un balanç de 6-11 a la dotzena posició, en llocs de promoció de permanència a tercera catalana. Dissabte rebran la visita del Montblanc.

La nota positiva de la jornada va ser la victòria del junior masculí d’interterritorial, per 54-61 a la pista del Ploms Salle Reus. Els vendrellencs, es mantenen segons amb un balanç de 12-2, amb un partit menys. Dissabte rebran la visita del Valls.