Fundació dels Bastoners

Fotos BlogEl dia 1 de desembre de 1996 com una secció vinculada a la Ass. Institut de Promoció de la Cultura Catalana, i amb una ballada de presentació a l’església de la Mare de Deu del Carme fan la presentació de la colla sen els padrins els Bastoners de Gràcia i els Gegants del Raval.

Iniciant una cercavila des de la Parròquia del Carme per els carres del Raval acompanyats dels padrins fins al Centre de Santa Mónica. A un annexa s’exposava la IV Mostra d’Artistes del Raval organitzat per la Ass. de Veïns i Comerciants La Taula del Raval que s’inaugurava el mateix dia, va ser una gran trobada de Cultura.

Al inici la colla estava formada per noies, han el temps han evolucionat. Es creen coreografies pròpies i peces musicals.

El vestuari de la colla dels Bastoners del Raval son camisa i pantalon blanc en senyal de pau. Els Bastoners del Raval han volgut desmarcar-se des dels seus orígens de la resta de colles, i per això han adoptat els colors morat, verd i vermell, en comptes dels tradicionals blau, vermell i barrets de palla. El color verd es va triar com a reivindicació de més zones verdes, al barri del Raval. El morat es va triar com a símbol de la igualtat de sexes, i el vermell perquè representa tota l’exaltació pròpia del Ball de Bastons.

Els Bastoners del raval han participat a les trobades nacionals a diferents pobles de Catalunya que es celebren cada any, a les Festes de la Mercè amb el Matí Bastoner, en trobades o diades bastoneres d’arreu, i festes Majors.

La 39 trobada Nacional de Ball de Bastons a Catalunya es va celebrar al Raval el any 2009, sen els Bastoners del Raval uns dels organitzador de la Trobada que aquest any va ser el record de colles assistents 73 colles amb un total de colles, musics i acompanyants van ser 3.100 persones, que al finalitzà las dos cercaviles per el centre de la ciutat es va fer el sopar de germanor a la Rambla del Raval.

Els Bastoners del Raval hi ha tenen la seva diada bastonera al seu barri del Raval, que es celebra per les festes Majors del mes de juliol, convidant a colles agermanades de arreu del País.

Assossiació Institut de Promoció de la Cultura Catalana, Bastoners del Raval

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *