Assossiació Institut de Promoció de la Cultura Catalana

L’Associació Institut de Promoció de la Cultura Catalana neix l’any 1996, amb el fi de la divulgació de Cultura Popular i Tradicional Catalana, així com a realitzar tasques d’ajut, programació i organització d’actes on el seu element principal es la Cultura Catalana.

Per aquest motius poc  a poc l’entitat a anat creixent i avui ja consta de diverses seccions en funcionament, grups que s’han introduït a nosaltres

Les nostres activitats son molt diverses i es per això que s’ha dividit en tres blocs : Seccions, organització i formació. Aquest tres blocs funcionen regularment i amb independència un del altre.

Entitat sense ànim de lucre

 

Segueix llegint…

Assossiació Institut de Promoció de la Cultura Catalana

Feste de la Merce 2023

Dia 15 de setembre inauguració exposició de Bestiari de Barcelona, al Centre Cultural el Born a les 18 h roda de premsa i a les 19 h xarrada amb la presentació del llibre Gegants de barri, per el Sr. Manuel Delgado Ruiz, Antropòloga i professor d’Antropologia religiosa de la Universitat de Barcelona, i els Bouets i la Vaqueta del Raval estan exposats a la sala Moragues.

Arxiu fotogràfic, Bouets i la Vaqueta del Raval, Noticies

Festa Major del Carme Raval 2023

Els dies 13, 14, 15, 16 de juliol es van celebrar les Festes Major del Raval, han estat unes festes que hem pogut realitzar les sortides i activitats que la nostra entitat porta a terme, com Els Bouets i la Vaqueta del Raval recorren els carrers del nostre barri amb la juguesca de tirar caramels i confeti fen l’alegria de grans i petits durant tots els recorreguts amb el recorregut del pregó i el de festa major.
La xocolatada al carrer Hort de la Bomba, del divendres van estrenar l’activitat de fer titelles, se’n un èxit mentre les persones assistents van degustar un xocolate i croissant gratuït i després la col·laboració de l’Escola de Músics i PJC amb tres grups de Combo.
Dissabte Diada Bastonera com cada any amb cinc colles que van ballar per als carrers i com no a la Rambla lloc que totes les colles volen picar bastons, finalitzant amb un refrigeri a l’Escola Mila i Fontanals.
Diumenge, ofrena a la Verge del Carme a la Parròquia del Carme i cantada d’havaneres pel grup Mon Raval i a la tarda la Trobada d’havaneres per tancament de Festa Major a la plaça Sant Agustí amb tres grups, Barcarola, Penjat l’am i Mar Brava, com sempre amb un bon cremat gratuït. Esperem poder-lo fer l’any que ve.

Arxiu fotogràfic, Assossiació Institut de Promoció de la Cultura Catalana, Bastoners del Raval, Bouets i la Vaqueta del Raval, Cantades d'havaneres, Mon Raval, Noticies

Trobada Gegants a Sant Boi de Llobregat (Casablanca)

El passat 2 de juliol els Bouets i la Vaqueta del Raval van estar convidats a la Trobada de Gegants de Casablanca, com sempre va ser un diumenge calorós, però la colla va gaudir de la trobada, amb un bon esmorzar i un aperitiu a mitja cercavila, que va calmar la calor, final amb el ball fins a l’any que ve.

Arxiu fotogràfic, Assossiació Institut de Promoció de la Cultura Catalana, Bouets i la Vaqueta del Raval, Noticies

Festa del Foc a Raval 2023

Així vam celebrar la Festa del Foc al Raval
Gran afluència de públic sense cap incidència una revetlla familiar, crec que el canvi de situació de la Rambla del Raval a favorit la Festa del Foc.

Arxiu fotogràfic, Assossiació Institut de Promoció de la Cultura Catalana, Cantades d'havaneres, Festa del Foc Revetlla, Noticies

30 aniversari Escola de Musica i JPS

30 anys d’ensenyament de música en el barri del Raval porta l’Escola de Musica i JPS, ara també s’ha expandit per més barris, ensenya música a les escoles e instituts, la música és universal, no entén d’idiologies, rases ni religions és la unió que dona la bellesa de la música.
Els Bouets i la Vaqueta del Raval van estar convidats a l’aniversari conjuntament amb els Bastoners del Raval, es va celebrar al Teatre del Liceu de Barcelona.

Arxiu fotogràfic, Assossiació Institut de Promoció de la Cultura Catalana, Bastoners del Raval, Bouets i la Vaqueta del Raval, Noticies

Festa Major a Fort Pienc

El passat dia 18 per la colla Gegantera de la Sagrera els Bouets i la Vaqueta del Raval van estar convidats dins de la Festa Major, va ser un diumenge insegur va ploviscar, però la cercavila es va portar a terme.

Arxiu fotogràfic, Assossiació Institut de Promoció de la Cultura Catalana, Bouets i la Vaqueta del Raval, Noticies

Festa Major de Trinitat Vella

El passat dia 4 a la tarda els Bouets i la Vaqueta del Raval van acompanyar en cercavila als Gegants de Trinitat Vella i els seus capgrossos i també els capgrossos de Bon Pastor, una cercavila molt animada.

Arxiu fotogràfic, Assossiació Institut de Promoció de la Cultura Catalana, Bouets i la Vaqueta del Raval, Noticies

Revetlla de Sant Joan

Programa

GRATUIT

 

Arxiu fotogràfic, Assossiació Institut de Promoció de la Cultura Catalana, Festa del Foc Revetlla, Noticies

Portes Obertes

El dia 2 vam tenir tot el dia Portes Obertes, van visitar la nostra entitat i a la tarda tallers de Bastons.

Arxiu fotogràfic, Assossiació Institut de Promoció de la Cultura Catalana, Bastoners del Raval, Bouets i la Vaqueta del Raval, Noticies

XIV Festa de les Escoles Bastoneres de Ciutat Vella

El passat dia 24 de maig celebrem la Festa Bastonera de les Escoles de Primària de Ciutat Vella, assisteixen 6 escoles, els alumnes demostren el que han après durant el curs de la Dansa de Bastons a l’Avda. de la Catedral amb assistència de 180 nens i nenes amb professors i monitors, acompanyats amb música en directa gralla i acordeu, en iniciar els balls si els obsequia amb una gorra, i després esmorzar un creuant i una botella d’aigua, als tutors de les escoles són obsequiats amb un petit record.

Arxiu fotogràfic, Assossiació Institut de Promoció de la Cultura Catalana, Festa de les escoles Bastoneres de Primària, Noticies