Assossiació Institut de Promoció de la Cultura Catalana

L’Associació Institut de Promoció de la Cultura Catalana neix l’any 1996, amb el fi de la divulgació de Cultura Popular i Tradicional Catalana, així com a realitzar tasques d’ajut, programació i organització d’actes on el seu element principal es la Cultura Catalana.

Per aquest motius poc  a poc l’entitat a anat creixent i avui ja consta de diverses seccions en funcionament, grups que s’han introduït a nosaltres

Les nostres activitats son molt diverses i es per això que s’ha dividit en tres blocs : Seccions, organització i formació. Aquest tres blocs funcionen regularment i amb independència un del altre.

Entitat sense ànim de lucre

 

Segueix llegint…

Assossiació Institut de Promoció de la Cultura Catalana

XXXII Jocs Florals del Raval

El jurat dels Jocs Florals del Raval estan puntejant els treballs i els guardons es lliuraran

Arxiu fotogràfic, Assossiació Institut de Promoció de la Cultura Catalana, Jocs Florals del Raval, Noticies

Con fer Catifes per Corpus

El dissabte dia 7 vam anar a una jornada sobre quins materials es poden usar per fer catifes i demostració dels mateixos a Can Musons de Gràcia., una de les oponents va ser la Pilar del projecte el Mar de Flors i acompanyada per les catifaires del Raval

Arxiu fotogràfic, Assossiació Institut de Promoció de la Cultura Catalana, Noticies

Radio Rambles

El 6 de maig en el programa que participem de ràdio Rambles la presentadora Marga Garcia va interviua a la Responsable de Xamfrà, Sra. Ester Bornal, sobre que desenvolupen en l’associació i els projectes que volen dur a terme.

Arxiu fotogràfic, Assossiació Institut de Promoció de la Cultura Catalana, Noticies

30 d’abril Celebració dels 40 anys dels Bastoners de Gràcia

Els Bastoners del Raval van ser convidats per la colla celebrant a gaudir de la seva diada.

Arxiu fotogràfic, Assossiació Institut de Promoció de la Cultura Catalana, Bastoners del Raval, Noticies

Sant Jordi a la Rambla del Raval

Vam celebrar la Diada, amb pedra, aigua, vent i una petita ullada de sol.

Arxiu fotogràfic, Assossiació Institut de Promoció de la Cultura Catalana, Noticies

El Bouets i la Vaqueta del Raval a Hospitalet

Els Bouets i la Vaqueta del Raval el dia 22 d’abril van participar en la festa de primavera de l’Hospitalet en la cercavila de la segona passejada de Bestiari.

Arxiu fotogràfic, Assossiació Institut de Promoció de la Cultura Catalana, Bouets i la Vaqueta del Raval, Noticies

Radio Rambles

La presentadora Marga Garcia ha entrevistat al grup Mon Raval el dia 1 d’abril, fen la presentació del  projecte de la ACV Carrer Cera que potencia la vida activa de persones grans, l’aportació que du a terme esta dins del cant i teatre.

Han explicat la trajectòria del projecte des de els inicis i quins son els del futur, per la seva directora Susana Magich i acompanyada de la Lluïsa Martinez i Maribel Asin.

Arxiu fotogràfic, Assossiació Institut de Promoció de la Cultura Catalana, Mon Raval, Noticies

Festa de Cultura Popular al Raval Santa Madrona

El passat dia 26 de març Celebrem la Festa de la Cultura al Raval Santa Madrona, a pesar del dia plujós, les colles convidades van assistir a la tarda, a l’hora de la plantada de l’Imaginari Festiu, van tenir la sort que hi ha no plovia. La plaça Gardunya es va omplir de festa popular gegants, gegantons, bestiari, nans, acompanyats pels seus músics.

Assisteixen, els gegantons de Casablanca, gegants de Gràcia-Sabadell, gegantó de la Barceloneta, nans de la Trinitat Vella, Les Banyetes d’Horta, els Cavallets de Mataró, Els Bouets i la Vaqueta del Raval i L’Avé Fènix que al final de la cercavila van fer el seu espectacle de mort i en tornar a la vida del Fènix.

Tots van fer a la plaça, el ball de lluïment abans de la cercavila i en finalitzar-la. Una vegada finalitzada la ballada van rebre el berenar i el record, que van ser lliurats pels responsables polítics del districte, el Sr. Santi Ibarra Conseller, Sra. Maria José Chacón Consellera, Sra. Neus Munté Regidora i el Regidor Jordi Rabassa a cada colla es va fer entrega d’un pernil, un pa, una coca, i el cartell de la festa.

Arxiu fotogràfic, Assossiació Institut de Promoció de la Cultura Catalana, Bouets i la Vaqueta del Raval, Festa de cultura popular al Raval Santa Madrona, Noticies

Xirigotes al Raval

Assaig

Aquest any el Raval ajornat la Ravalstoltda, però el Grup Mon Raval ha volgut celebrar el Carnaval com cada any, hi ha realitzat una cantada de Xirigotes a la sala d’actes del carrer Carretes 65 (AIPCC),
van oferir 7 xirigotes de diferents anys, com sempre fent crítica de la situació, aquest any està relacionada amb el VIRUS.

Arxiu fotogràfic, Assossiació Institut de Promoció de la Cultura Catalana, Mon Raval, Noticies

Dijous Gras

Tres premis a la Innovació, mes Gustosa i millor Presentacio

Premi a la innovacio

Premi a la mes gustosa

Premi a la millor presentacio

La mes gustosa

La mes innovadora

Millora presentacio

 

 

 

 

 

 

 

 

Dia 24 Concurs de Truites al Raval, es celebra al carrer Hort de la Bomba, amb 13 participants , el jurat esta format per Josep Mº Nebot en representació de la Hosteleria, Míriam tècnica de la fundació Tot Raval i la presidenta del consell del D.C.V. Sra. Marina Gasol, es van atorga els tres premis, a la innovació que la va guanyar una dona de Diàlegs de Dona, la mes gustosa que la va guanyar una Sra. del casal Tarradellas i a la millor presentació el

 

 

 

 

El jurat

grup de Hosteleria de Impulsem, a tots ells sé el  va entrega els lots de regals.

Assossiació Institut de Promoció de la Cultura Catalana