Assossiació Institut de Promoció de la Cultura Catalana

L’Associació Institut de Promoció de la Cultura Catalana neix l’any 1996, amb el fi de la divulgació de Cultura Popular i Tradicional Catalana, així com a realitzar tasques d’ajut, programació i organització d’actes on el seu element principal es la Cultura Catalana.

Per aquest motius poc  a poc l’entitat a anat creixent i avui ja consta de diverses seccions en funcionament, grups que s’han introduït a nosaltres

Les nostres activitats son molt diverses i es per això que s’ha dividit en tres blocs : Seccions, organització i formació. Aquest tres blocs funcionen regularment i amb independència un del altre.

Entitat sense ànim de lucre

 

Segueix llegint…

Assossiació Institut de Promoció de la Cultura Catalana

Presentació del llibre Pla de Barris 2016 a 2023

Dia 20 de gener per la presentació del llibre Pla de Barris van convidar part del cor que va representa la Gata perduda, al Liceu, uns 50 cantaires van cant dues cançons molt entranyables.

Arxiu fotogràfic, Assossiació Institut de Promoció de la Cultura Catalana, Mon Raval, Noticies

Festival de Curtmetratges

El dia 19 de gener en l’ateneu del Raval va celebrar l’inici de la Mida no importa, curtmetratges que cada any té molt d’èxit, per l’estrena es va elaborar una xocolatada, com sempre la col·laboració de AIPCC, es van repartir 85 reccions.

Arxiu fotogràfic, Assossiació Institut de Promoció de la Cultura Catalana, Noticies

Grup Mon Raval

El passat dia 7 de gener el grup Mon Raval va representà al Casal de Barri Raval una petita obra de teatre i nadales per tancar les festes.

Arxiu fotogràfic, Assossiació Institut de Promoció de la Cultura Catalana, Mon Raval, Noticies

Felicitacions de tots el Grups de l’entitat

MOLT BONES FESTES I UN MILLOR 2023

Arxiu fotogràfic, Assossiació Institut de Promoció de la Cultura Catalana, Bastoners del Raval, Bouets i la Vaqueta del Raval, Mon Raval, Noticies

Ara ve Nadal

Avui dia 17 de desembre els Bouets i la Vaqueta del Raval han estat convidats per l’Ave Fènix a la Festa d’Ara ve Nadal al Poblenou, trobada a la rotonda de la Rambla del Casinet allí ens ha reunit amb els Capgrossos de la Fira, El Llacunet i el Gall del Poble de Montornès, hem passejat amb cercavila per la Rambla del Poblenou amb la juguesca de tirar confeti i caramels, la Rambla estava plena de canalla acompanyada, a estat una gran festa.

Arxiu fotogràfic, Assossiació Institut de Promoció de la Cultura Catalana, Bouets i la Vaqueta del Raval, Noticies

Encesa de llums al Raval

Dia 26 de novembre la nostra associació va col·laborar amb la fundació Tot Raval n’elabora una xocolata gratuïta per tots els assistents.

Arxiu fotogràfic, Assossiació Institut de Promoció de la Cultura Catalana, Noticies

Ravals 22

Aquest any de normalitat amb participat amb una cantada a la plaça dels Àngels, i a l’Aniversari de Carabutsi amb els Bouets i la Vaqueta del Raval i les Sopes d’aqui i d’alli.

Arxiu fotogràfic, Assossiació Institut de Promoció de la Cultura Catalana, Bouets i la Vaqueta del Raval, Mon Raval, Noticies

Festes de la Mercè 2022

exposició al Born

exposició

Grup Mon Raval

Grup Mon Raval

Els Bouets i la Vaqueta del Raval

Bastoners del Raval

Després de dos anys de pandèmia, la cultura popular ha tornat al carrer, a gaudir de les festes de la Mercè, compartir amb la ciutadania l’escalfàs de la seva participació en la festa, els carres plens, alegria, la canalla meravellada amb gegants, bestiari, bastoners i cantaires, en fi han tornat a la normalitat de poder dir estem de festa, gaudim-la.
Les nostres seccions van participar en la cavalcada, mati bastoner i vam poder tornar a cantar les cançons de la nostra terra.

Arxiu fotogràfic, Assossiació Institut de Promoció de la Cultura Catalana, Bastoners del Raval, Bouets i la Vaqueta del Raval, Mon Raval, Noticies

Després de vacances tornan les activitats

Arxiu fotogràfic, Assossiació Institut de Promoció de la Cultura Catalana, Bastoners del Raval, Bouets i la Vaqueta del Raval, Noticies

Cantada d’havaneres al Raval

Per tancament de Festa Major la nostra entitat conjuntament amb la Taula del Raval organitzem una Trobada d’Havaneres, aquest any han participat el Cavall Bernat, la Barca Mitjana i la Mar Brava, que sempre la gent del Raval i seguidor d’havaneres esperen aquest esdeveniment, ja esperat dins de les Festes Major.
Aquest any amb canviat el lloc i es va celebrar a la plaça Sant Agustí, un entorn molt adient per una cantada, la plaça estava plena, es va elaborar el Rom Cremat com és l’habitual, convidant a tots els assistents a la cantada.

Arxiu fotogràfic, Assossiació Institut de Promoció de la Cultura Catalana, Cantades d'havaneres, Noticies