Assossiació Institut de Promoció de la Cultura Catalana

L’Associació Institut de Promoció de la Cultura Catalana neix l’any 1996, amb el fi de la divulgació de Cultura Popular i Tradicional Catalana, així com a realitzar tasques d’ajut, programació i organització d’actes on el seu element principal es la Cultura Catalana.

Per aquest motius poc  a poc l’entitat a anat creixent i avui ja consta de diverses seccions en funcionament, grups que s’han introduït a nosaltres

Les nostres activitats son molt diverses i es per això que s’ha dividit en tres blocs : Seccions, organització i formació. Aquest tres blocs funcionen regularment i amb independència un del altre.

Entitat sense ànim de lucre

 

Segueix llegint…

Assossiació Institut de Promoció de la Cultura Catalana

Després de vacances tornan les activitats

Arxiu fotogràfic, Assossiació Institut de Promoció de la Cultura Catalana, Bastoners del Raval, Bouets i la Vaqueta del Raval, Noticies

Cantada d’havaneres al Raval

Per tancament de Festa Major la nostra entitat conjuntament amb la Taula del Raval organitzem una Trobada d’Havaneres, aquest any han participat el Cavall Bernat, la Barca Mitjana i la Mar Brava, que sempre la gent del Raval i seguidor d’havaneres esperen aquest esdeveniment, ja esperat dins de les Festes Major.
Aquest any amb canviat el lloc i es va celebrar a la plaça Sant Agustí, un entorn molt adient per una cantada, la plaça estava plena, es va elaborar el Rom Cremat com és l’habitual, convidant a tots els assistents a la cantada.

Arxiu fotogràfic, Assossiació Institut de Promoció de la Cultura Catalana, Cantades d'havaneres, Noticies

Carcavila Festa Major

El dia 17 de juliol al matí es va celebrar la cercavila, amb una calor insuportable, els Bouets i la Vaqueta del Raval i els Capgrossos del Raval no van faltar a la cita, amb els seus balls, tirant caramels i confeti.

Arxiu fotogràfic, Assossiació Institut de Promoció de la Cultura Catalana, Bouets i la Vaqueta del Raval, Noticies

Diada Bastonera al Raval dins de les Festes del Carme

El dia 16 de juliol, per als carrers del Raval van sonar els cops de bastons, els picarols i l’acompanyament musical de les colles, es va celebrar la XV Diada Bastonera al Raval, participant, la colla de Gràcia, els Picacrestes del Prat, la colla mitjana de Roquetes i els Bastoners del Raval, en finalitzar la ballada a la plaça Joan Amades, amb un esclat de les colles bastoneres, tots els bastoners, acompanyants, voluntaris i algun músic van celebrar la diada amb un bon sopar de germanor.

Arxiu fotogràfic, Assossiació Institut de Promoció de la Cultura Catalana, Bastoners del Raval, Noticies

Ofrena floral a la Verge del Carme

El dia 16 de juliol a les 12 h. ofrena florals a la Verge del Carme a la Parròquia del Carme del carrer Sant Antonio Abat, després de la missa el grup Mon Raval va oferir dues havaneres de dècades a la Verge.

Arxiu fotogràfic, Assossiació Institut de Promoció de la Cultura Catalana, Mon Raval, Noticies

Xocolatada de Festa Major al Raval

El passat dia 15 de juliol recuperem la festa de la Xocolatada, amb la participació del combo de l’Escola de Músics i PJS, es va celebrar al carrer Hort de la Bomba a les 18h., repartint xocolata i croissant a tots els assistents, escolta’n una canta’n formidable, amb el seu grup.

Arxiu fotogràfic, Assossiació Institut de Promoció de la Cultura Catalana, Noticies

Cercavila del Pregó

El passat dia 14 de juliol van iniciar les Festes del Carme al Raval, Festa Major molt esperada després de dos anys de no poder-les celebrar amb normalitat, el pregó va estar a càrrec de Fàtima i Mercè de Diàleg de dones, entitat que lluita per la integració de les dones d’arreu del món.
La nostra entitat va col·laborar amb la sortida dels bouets i la Vaqueta del Raval i els Capgrossos del Raval

Arxiu fotogràfic, Assossiació Institut de Promoció de la Cultura Catalana, Bouets i la Vaqueta del Raval, Noticies

Festa Major del Carmen al Raval

Iniciem les Festes el dia 14 fins al 17 de juliol, esteu tots convidats.

Arxiu fotogràfic, Bastoners del Raval, Bouets i la Vaqueta del Raval, Cantades d'havaneres, Mon Raval, Noticies

Aniversari Fundació Tot Raval

El dia 6 la fundació Tot Raval va celebrar el 20è a la Sala Comillas del Museu Marítim i els cors que s’han unit per cantar al Liceu l’Opera la Gata Perduda van fer un tastet d’ella, el Grup Mon Raval participa en aquest projecte comunitari.

Arxiu fotogràfic, Assossiació Institut de Promoció de la Cultura Catalana, Mon Raval, Noticies

Trobada de Gegants a Masnou

El dia 2 de juliol els bouets i la Vaqueta del Raval van ser invitats a la Festa Major de Masnou a la Trobada de Gegants.

Arxiu fotogràfic, Assossiació Institut de Promoció de la Cultura Catalana, Bouets i la Vaqueta del Raval, Noticies