Descoberta a Ripoll

DESCOBERTA us proposa una sortida de tot el dia amb autocar, el diumenge 2 DE JUNY i poder fer una visita guiada al Monestir de Santa Maria de Ripoll.
El monestir de Santa Maria de Ripoll és un edifici conegut com a monestir benedictí a la localitat catalana de Ripoll. El monestir, fundat cap a l’any 880 pel comte Guifré el Pelós, segurament sobre un de l’època visigòtica (589) destruït pels àrabs, va esdevenir lloc d’enterrament dels comtes de Barcelona i Besalú i un centre cultural de scriptorium molt important de la Catalunya medieval, amb una projecció a l’alçada d’altres abadies europees d’aquest període.

Va ser declarat bé cultural d’interès nacional l’any 1931. L’edifici va passar per diverses ampliacions, reformes i reconstruccions degudes a falta d’espai, incendis, pillatges i finalment profanacions de tombes durant la Guerra Civil espanyola, per la qual cosa del gran conjunt monàstic només resten la basílica i el claustre reconstruïts i l’edifici adossat al claustre, antic habitatge del vicari i en l’actualitat seu de l’Ajuntament de la vila.
Després anirem plegats a dinar meravellosament bé al restaurant Can Guetes, molt a prop del monestir.


Dia de la sortida: Diumenge 2 de juny

Lloc i hora trobada: C/ Milà i Fontanals, 4-6 a les 8:45 hores per agafar puntualment a les 9 hores l’autocar, al carrer Còrsega cantonada carrer Girona.
Tornada a mitja tarda.
Aportació proposada: 63 euros per adults i 53 euros per a infants fins als 10 anys.


Inscripcions: A qualsevol membre de descoberta o al mail descobertaefit@yahoo.com o al de l’associació fraternitatdebaix@yahoo.com indicant nom i telèfon per contactar amb vosaltres i poder inscriure’s i abonar l’aportació proposada de la sortida.
Data final inscripció: diumenge 26 de maig. Places limitades.

Alguns moments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Un projecte de:
Forma part de:
En col·laboració amb:
xarxanet.org - Entitats i voluntaris per un món millor