Descoberta a Ripoll

DESCOBERTA us proposa una sortida de tot el dia amb autocar, el diumenge 2 DE JUNY i poder fer una visita guiada al Monestir de Santa Maria de Ripoll.
El monestir de Santa Maria de Ripoll és un edifici conegut com a monestir benedictí a la localitat catalana de Ripoll. El monestir, fundat cap a l’any 880 pel comte Guifré el Pelós, segurament sobre un de l’època visigòtica (589) destruït pels àrabs, va esdevenir lloc d’enterrament dels comtes de Barcelona i Besalú i un centre cultural de scriptorium molt important de la Catalunya medieval, amb una projecció a l’alçada d’altres abadies europees d’aquest període.

Va ser declarat bé cultural d’interès nacional l’any 1931. L’edifici va passar per diverses ampliacions, reformes i reconstruccions degudes a falta d’espai, incendis, pillatges i finalment profanacions de tombes durant la Guerra Civil espanyola, per la qual cosa del gran conjunt monàstic només resten la basílica i el claustre reconstruïts i l’edifici adossat al claustre, antic habitatge del vicari i en l’actualitat seu de l’Ajuntament de la vila.
Després anirem plegats a dinar meravellosament bé al restaurant Can Guetes, molt a prop del monestir.


Dia de la sortida: Diumenge 2 de juny

Lloc i hora trobada: C/ Milà i Fontanals, 4-6 a les 8:45 hores per agafar puntualment a les 9 hores l’autocar, al carrer Còrsega cantonada carrer Girona.
Tornada a mitja tarda.
Aportació proposada: 63 euros per adults i 53 euros per a infants fins als 10 anys.


Inscripcions: A qualsevol membre de descoberta o al mail descobertaefit@yahoo.com o al de l’associació fraternitatdebaix@yahoo.com indicant nom i telèfon per contactar amb vosaltres i poder inscriure’s i abonar l’aportació proposada de la sortida.
Data final inscripció: diumenge 26 de maig. Places limitades.

Fideuà

El proper mes de juny fem la Fideuà.


DATA: Diumenge 9 de juny


HORA: El dinar es començarà a repartir sobre les 15:00 hores però, com sempre, podeu venir abans per ajudar-nos a preparar-ho tot. Estarem al carrer a partir de les 11 hores per anar preparant-ho tot.
El període d’inscripció és fins el dilluns 3 de juny i per fer-ho, poseu-vos en contacte amb qualsevol membre de junta o per mail a: fraternitatdebaix@yahoo.com, deixant nom i telèfon per poder contactar amb vosaltres i poder confirmar la plaça i fer l’aportació proposada de la pre-inscripció. Les places són limitades.

APORTACIÓ PROPOSADA: 17 euros. Pre-inscripció proposada: 7 euros
EFiT posa tots els productes de la fideuà, all i oli, pa, aigua, vi, gelat, cafè i els tovallons.
Vosaltres heu de portar, com sempre: plat, got, coberts i el què creieu oportú.

US ESPEREM

Revetlla de Sant Joan

DATA: Diumenge 23 DE JUNY
HORA: 22 hores sopar de carmanyola i al voltant de les 23 hores començarem la gresca de revetlla.
Aportació Proposada: 10€.
LLOC: Carrer Fraternitat de Baix, entre c/Tordera i c/Josep Torres.


El període d’inscripció és fins el dimecres 19 de juny i per fer-ho, poseu-vos en contacte amb qualsevol membre de junta o per mail a: fraternitatdebaix@yahoo.com, deixant nom i telèfon per poder contactar amb vosaltres i poder confirmar la plaça i fer l’aportació proposada. Les places són limitades.
Com sempre fem en totes les activitats del carrer, ens trobem, els que poden, a les 18 hores per anar preparant taules i cadires i les coses per la revetlla. Posteriorment, cadascú podrà anar a casa per preparar alguna cosa per sopar i posar-se “guapos” per trobar-nos a partir de les 22 hores. De totes maneres el fet que no vingueu al sopar de carmanyola no és motiu per no apuntar-se a la revetlla que serà a les 23 hores.
Per això, tant si ja veniu al sopar de carmanyola com si només veniu a la revetlla, és necessari fer la inscripció, per tenir assegurat lloc, la coca i la copa de cava.

Notes informatives

Imatge de complement

Recordeu la propera activitat que tindrem al carrer el proper mes de juliol:
Dissabte 13 de juliol: Graellada de botifarres


També recordar-vos que ens continuem trobant els dimarts i divendres de 17h a 20h i els dijous de 10h a 13h per anar preparant el guarnit i també aquest proper diumenge de maig dia 26. Aquests diumenges ens trobem a partir de les 11h, per continuar preparant el guarniment de la propera Festa Major.

US ESPEREM en qualsevol moment, ja que estem sempre des de les 11h fins a mitja tarda.

NOTES INFORMATIVES

Imatge de complement

Malgrat a mig maig us enviarem un altre butlletí amb tota la informació de les activitats que farem el mes de juny, us fem un petit avanç:
DESCOBERTA.- Us confirmem que la sortida de tot el dia amb autocar, será el diumenge 2 de juny a Ripoll per visitar el monestir i també on dinarem i passarem el dia. Apunteu data en el calendari perquè será una sortida molt interessant.
FIDEUA .– ´També confirmar que el diumenge 9 de juny es realitzarà la fideuà. Recordeu que aquesta és la única activitat de menjar que es fa en diumenge.
REVETLLA SANT JOAN.– I com cada any celebrarem la revetlla de Sant Joan al carrer Fraternitat. Enguany la revetlla és diumenge. Hi haurà coca, cava i música. Ens agrada molt que vingueu en aquesta data en que tot just hem començat l’estiu
CARTELL FESTA MAJOR 2024.– A qui tenim el cartell guanyador d’aquest any:

DIADA SANT JORDI

Us recordem que el diimarts 23 d’abril estarem al carrer Fraternitat (entre C/Tordera i C/Josep Torres) amb roses i diferents activitats/tallers durant tot el dia per gaudir de la diada de Sant Jordi. Adjuntem un cartell perquè veieu els diferents tallers i activitats així com creps que es farà matí i tarda perquè
així podeu pasar a la hora que us vagi millor (fins i tot hi haurà dinar de carmanyola!) i poder compartir una estona junts aquest dia tan català i especial.
Esperem i desitgem que vingueu en un moment o altre. I com cada any us diem:

“Si heu d’adquirir roses, recordeu que aquesta activitat és una de les que ens ajuda a la Festa Major i per això us demanem que les compreu a la nostra associació”.

Podeu fer reserva de roses abans del dia 23 i així, quan passeu, la podreu recollir sense por de quedar-vos sense.

Us recordem que el diimarts 23 d’abril estarem al carrer Fraternitat (entre
C/Tordera i C/Josep Torres) amb roses i diferents activitats/tallers durant tot
el dia per gaudir de la diada de Sant Jordi. Adjuntem un cartell perquè veieu
els diferents tallers i activitats així com creps que es farà matí i tarda perquè
així podeu pasar a la hora que us vagi millor (fins i tot hi haurà dinar de
carmanyola!) i poder compartir una estona junts aquest dia tan català i especial.


Esperem i desitgem que vingueu en un moment o altre. I com cada
any us diem:

“Si heu d’adquirir roses, recordeu que aquesta activitat és una de les que ens ajuda a la Festa Major i per això us demanem que les compreu a la nostra associació”.

Podeu fer reserva de roses abans del dia 23 i així, quan passeu, la podreu recollir sense por de quedar-vos sense.

APLEC DE LA SARDANA DE GRACIA

La nostra associació participa en la logística d’aquesta trobada de 4 cobles a la Pl. Joanic el proper 11 de maig.

L’horari és de 18 a 23 hores. Hi haurà servei també de menjar i beguda.
Us esperem a tots els que pugueu venir per compartir aquesta festa de música catalana i també veure’ns i saludar-vos.

ARROSSADA

Recordem l’activitat que ja vam comentar en l’anterior butlletí referent a l’arrossada
que es farà al maig al carrer Fraternitat, entre Tordera i Josep Torres.
DATA: DISSABTE 4 de maig.
HORA: Començarem a preparar la paella a les 13.00 h per repartir-la a les 15:00 hores, que el sol ja comença a afluixar en el carrer.
El període d’inscripció és fins el dilluns 29 d’abril i per fer-ho, poseu-vos en contacte amb qualsevol membre de junta o per mail a: fraternitatdebaix@yahoo.com, deixant nom i telèfon per poder contactar
amb vosaltres i poder confirmar la plaça i fer l’aportació proposada de la pre-inscripció.
Les places són limitades, ja que les paelles tenen un nombre limitat de racions.
Aportació proposada: 17 euros. Pre-inscripció proposada: 7 euros
EFiT posa l’arròs, pa, aigua, vi, gelat, cafè i els tovallons.
Vosaltres haureu de portar, com sempre: plat, got, coberts i el que creieu oportú.
Estarem al carrer a partir de les 11 hores per anar preparant coses i a partir d’aquesta hora podeu venir quan vulgueu.
No deixeu de venir, ja que ens agrada molt compartir taula amb vosaltres i posteriorment, poder petar la xerrada distesa, asseguts al mig del carrer sense presses ni sorolls.

Descoberta a les Drassanes

DESCOBERTA us proposa una nova sortida matinal el diumenge 14 d’abril. Visita guiada a Les Drassanes.
Aquesta visita té per objectiu donar a conèixer, a partir d’un recorregut per l’exteriori l’interior de l’edifici, l’evolució d’aquesta joia del gòtic civil català, seu del Museu Marítim de Barcelona des de 1941, a través d’una mirada arquitectònica, històrica i social.
Les Drassanes tenen els seus orígens al segle XIII i han evolucionat fins els nostres dies, transformant-se arquitectònicament, en funció dels usos que ha hagut d’acollir al llarg de vuit segles d’història. Són, per tant, un bon testimoni de la llargai i intensa vinculació que Catalunya i Barcelona han tingut amb la Mediterrània des de l’Edat Mitjana fins a l’actualitat.

Dia de la sortida: Diumenge 14 d’abril. Visita guiada concertada a les 11 hores puntualment.

Lloc i hora trobada: C/ Milà i Fontanals , 4-6 a les 9:45 hores per sortir puntualment a les 9:55 hores i anar amb el metro línia verda fins a l’estació de Drassanes. Qui vulgui anar directament, ens podem trobar al vestíbul del Museu Marítim a les 10:30 hores i avisant a Descoberta en el moment de la inscripció.

Duració sortida: Aproximadament 1:30 hores

Aportació proposada: 8 €.

Inscripcions: A qualsevol membre de descoberta o al mail descobertaefit@yahoo.com, indicant nom i telèfon per contactar amb vosaltres i poder inscriure’s i abonar l’aportació proposada de la sortida.
Data final inscripció: dilluns 8 d’abril. Places limitades.

Ja hem anat, algunes instantanies:Diada de Sant Jordi

Dimarts 23 d’abril estarem al carrer Fraternitat (entre C/Tordera i C/Josep Torres) amb roses i diferents activitats/tallers durant tot el dia per gaudir de la tant nostrada diada de Sant Jordi. Podeu passar a la hora que us vagi millor, fins i tot i com cada any hi haurà dinar de carmanyola i així poder compartir una estona junts aquest dia tan especial. Esperem i desitgem que vingueu en un moment o altre. I com cada any us diem:

“Si heu d’adquirir roses, recordeu que aquesta activitat és una de les que ens ajuda a la Festa Major i per això us demanem que les compreu a la nostra associació”.

Podeu fer reserva de roses abans del dia 23 i així, quan passeu, la podreu recollir sense por de quedar-vos sense.

Un projecte de:
Forma part de:
En col·laboració amb:
xarxanet.org - Entitats i voluntaris per un món millor