Història

El naixement

Primera assemblea general

El setembre del 2001 es crea l’associació de veïns del Carrer Torres entre Fraternitat i Tagamanent coneguda popularment com a EFiT, amb la finalitat de promoure la convivència dintre del carrer Torres.

Els seus membres es reuneixen al bar “la Seu” del carrer Balien, més tard es convocava la primera assemblea popular al pàrking del número 4 del carrer Torres.

Primers anys

Durant el primer any es configuren els estatuts de l’associació, es marcarà el calendari temporal que es manté bàsicament fins l’any 2005 i creix el nombre d’associats majoritàriament de fora del carrer Torres, i inclús del barri de Gràcia. Aquest fet farà que per sol·licitud de l’assemblea anual, es modifiqui la denominació de l’associació, de VEÏNS a VEÏNS i AMICS DEL CARRER TORRES.

A partir del primer any també iniciem la nostre col·laboració a la Festa Major de Gràcia amb la participació al concurs de Portalades i Balconades guanyant els primers premis.

La nostre participació en aquest concurs de la Festa Major es prolongarà fins l’any 2005, amb el mateix èxit.

Segona participació al concurs de balcos i portalades

 

Descoberta

Imatge de complement

L’any 2003 es crea el comissió de Descoberta. Aquesta comissió tindrà la finalitat d’organitzar activitats al barri i a la ciutat en diumenge. Activitats culturals i lúdiques que ens permetin gaudir tots junts dels diumenges al matí.

Més tard per petició popular s’ampliaran les sortides per anar fora de Barcelona, tot el dia, ja sigui en transport públic com en autocar.

Carrer Fraternitat

L’any 2005 es decideix col·laborar a la Festa Major de Gràcia participant en el concurs de guarnit de carrers del següent any. Saltant-nos la tradició de guarnir el carrer Torres es decideix agafar el tram del carrer Fraternitat entre els carrers Tordera i Torres, iniciant així per una banda una nova tradició de guarnit, i per altre recuperant un espai del barri que tradicionalment participava en aquesta Festa. Es per aquest motiu que el nom de l’associació canvia i es passa a denominar Associació de Veïns i Amics dels carrers Fraternitat i Torres EFiT.

Estem adherits a la Federació de Festa Major de Gràcia des de l’any 2005.

2 comments

 1. […] Aquest EFIT m’ha intrigat. He vist que hi ha un altre tros del carrer de la Fraternitat, el de dalt, que es diu ETIS. I he deduit que aquest ETIS vol dir entre Tordera i Siracusa, carrers que en delimiten el tram. La qüestió és saber el significat de l’EFIT. I buscant per Internet em trobo que la sigla EFIT correspon al tram del carrer Torres entre Fraternitat i Tagamanent, i de la seva Associació de Veins creada el 2001, que després es passà a dir Associació de Veins i Amics del carrer Torres. En aquells anys guarnien el carrer Torres per la Festa Major, amb molt bons resultats. L’any 2005 hi va haver un canvi fonamental: es va constituir l’Associació de Veins i Amics dels carrers Fraternitat i Torres, que va mantenir la sigla EFIT, i van decidir que es deixaria de guarnir el carrer Torres i es guarniria el carrer Fraternitat (tram baix). I l’empenta els dura, perquè segueixen treient molt bons resultats en el concurs de carrers de la Festa Major. [+]. […]

  • atorello ha dit:

   Perdó pel retard de l’aclariment, ja que estàvem en plena Festa Major i la veritat es que anàvem una mica atrafegats.
   En primer lloc gracies per consultar la plana i seguidament, responem la teva pregunta.
   La teva indagació, ha nat per bon camí i si la associació, quan es va constituir el 2001, es deia Associació de Veïns del carrer Torres entre Fraternitat i Tagamanent, coneguda com EFiT, pero el primer aclariment es que des de el 2001, fins el 2005 aquesta associació no participava amb els guarnits de la Festa Major, guarnint el carrer Torres, si no que havia un altre associació, que era la encarregada de guarnir el mencionat carrer, com tu be comentes amb bons resultats. Nosaltres per aquells anys, ens dedicàvem a ajudar als nostres associats, decorant el balcons que en aquell temps participavem amb el concurs de Balcons i Portalades.
   Com tu be continues comentant, al 2005 es va presentar una proposta de modificació dels estatuts i es va acceptar que participaríem a la Festa Major de Gràcia, guarnint el carrer Fraternitat i com las sigles es podien continuar fent sevir, no es van tocar i es va canviar la denominació i ara volen dir Associació de veïns i amics de Fraternitat i Torres (EFiT)
   Ara també coneguda per la Festa Major, com Fraternitat de baix (EFiT)
   Per últim lo que comentes de ETiS, si que vol dir entre Siracusa i Tordera.
   Atentament
   Avv i amics d’EFiT

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Un projecte de:
Forma part de:
En col·laboració amb:
xarxanet.org - Entitats i voluntaris per un món millor