.MEMÒRIA detallada 2009 de la A. INSTITUT DE PROMOCIÓ DE LA CULTURA CATALANA
Les nostres seccions estan creant un patrimoni propi per poder aportar-ho al conjunt de la societat i participar del moviment cultural del nostre barri i de la nostra ciutat.
Hem començat el any amb reunions, hi ha es comença a posar fil a la agulla per la organització de la XXXIV Trobada Nacional de Ball de Bastons de Catalunya a la ciutat de Barcelona amb les nou colles de la ciutat de Barcelona que esdevenen les colles organitzadores.
Desprès d’aquesta reunió no mes es van comprometre a treballar per portar a terme la Trobada les colles de Gràcia amb el mecenatge, la colla de Sants amb la organització de les barres en el dia de la Trobada, la colla del Casc Antic es fa responsables de coordinar el voluntaris per el control de les cercaviles, els que acompanyaran a cada colla i la resta es fa càrrec els Bastoners del Raval.
Es fan reunions el la Fundació Tot Raval per que col·laborin en la difusió del acte, acordant que passarien dossiers ala representants dels diaris i radio així com en el dia de la Trobada vindria a fer reso de la noticia TV3, també s’acorda fer una roda de premsa al Centre de Cultura Popular de Galta Cremat.
El dia 13 de gener conjuntament amb la Cap de territori Isabel Hernández i el Sot-president de la Coordinadora de ball de bastons Sr. Roselló ens reunim amb la responsable del Museu Marítim Sra. Teresa Soldevila per la reserva de la sala Marques de Comilles per celebrar el sopar de germanor de la 34 Trobada de ball de bastons a la ciutat de Barcelona, quedant pendent de la confirmació de la junta del Museu.
Dintre de la 34 Trobada es faran activitat Paral·leles per donar a conèixer a la ciutat que es i quina importància te dintre de la nostra cultura popular es va acorda que es celebraria la primera festa de les escoles que volguessin ballar bastons, que dada colla de Barcelona podria programar una diada de ball de bastons en el seu Districte, exposicions sobre el ball de bastons i xerrades.
El dia 14 de gener tenim una reunió amb la Cap Sra. Isabel i el Sr. Jordi de l’escola de músics per que en presenti als director de les escoles publiques del Districte de Ciutat Vella per portar a terme la primera festa de les escoles amb el ball de bastons i també amb la seva participació a la festa de la trobada que hi ha la visita al nostre barri una banda de música Alemanya invitada per la escola de Músics las quals van estar tocant per la Rambla del Raval i van ser convidats al sopar de germanor.
El dia 17 ens reunim en el Centre de Cultura Popular de Sant Andreu amb les quatre colles, per planificar les tasques de cada una de les colles.
Dia 20 de gener contactar amb la coordinadora de gegants per controlar el inici i el tancament de les cercaviles assistint a dita reunió els presidents de las dos coordinadores, el sot-president Sr. Roselló, la Sra. Maria de la colla Casc Antic i Maite de la colla Raval, també el dia 27 reunió amb el voluntaris 2000 en el local del carrer Cera amb el Joan i el Alex.
Reunió per sol·licitar un espai al Institut d’Estudis Catalans per l’exposició a celebrar la setmana del 15 de maig al 23 maig amb els quadres del concurs ball de bastons i que es el ball de bastons, també el dia 15 dia de l’inaguració xerrada per el Sr. Àngel Vallverdú al finalitzar es va oferir als assistents un refrigeri.
El dia 3 de febrer al despatx de la Cap de territori Sr. Isabel de Herasme Janer reunits la Sra. Maria Anglada, Sra. Isabel i Maite Roca per concretar tots el detalls i lo que cada administració es fa càrrec la del Districte de Ciutat Vella i la Regidoria de Participació i Ciutadania, tancant e tema el dia 16 de febrer al c/. Llacuna al despatx del Sr. Gerard Preminger.
Es va denegar la sal Comillas del Museu Marítim, es van fer varies ofertes per celebrar el sopar de germanor de 34 Trobada i al fi es va acorda la Rambla del Raval.
Es van fer moltes mes reunions entre las colles organitzadores per temes puntuals així com amb tècnic del Districte per concretar els recorreguts, seguretat, amb la Guardia Urbana, amb la Creu Roja i Protecció Civil.
A partir del 25 de febrer ens vam posar amb la tasca de presentació a les directores/tors de les escoles sempre acompanyada del Sr. Roselló sot-president de la coordinadora del ball de bastons, la rebuda va ser satisfactòria tots van col·laborar per que tinguessin una o mes classes que fessin ball de bastons, també es va sumar dos escoles del Poble Sec.
El dia 8 de maig al Pla de la Catedral amb la infrastructura posada pe el Districte de Ciutat Vella, es va fer la ballada de 500 nens de les diferent escoles i al finalitzar es va donar record a les escoles participants i berenar als nens participants .
El dia 17 d’abril roda de premsa al Centre de Cultura Popular de Sant Andreu per comunicar la 34 Trobada i les activitats paral·leles va assistir la Regidora de Sant Andreu Sra. Gemma Mombru, el Sr. Gerard Preminger, El Sr. Marc Galí president de la Coordinadora de ball de bastons i Maite Roca com a responsable de la Regió de Barcelona.
Es va contactar amb la Regiduria de Mobilitat per la reserva de pàrkings per 250 cotxes i 50 autocars.
El 23 de maig a la tarda inicien les cercaviles per els carrer del Districte de Ciutat Vella participant 73 colles vengudes de arreu de Catalunya, la Coordinadora de Trabucaires de Catalunya anava al inici de les cercaviles.
A la Rambla del Raval es van preparar taules i cadires per 2.800 persones i es van repartir 2.900 sopars, assistiren al acte el Sr. Fondevila per la Generalitat de Catalunya. El Sr.Ramon Nicolau per el Ajuntament de Barcelona, 2 Diputades del Parlament, Regidors, Consellers, tècnics del Ajuntament i de la Diputació, tots ells rebuts per el president de la Coordinadora de ball de bastons de Catalunya Sr. Mar Galí i van fer el lliurament dels records de la 34 Trobada i fi de festa fins 1 de la nit.
Per el muntatge de les taules, cadires i el servei del sopar baix contar amb el Projecte de Serveis Social, Barri Educador, la seva tasca es excel·lent i els nois que van participar si els tenim que puntuar un 10.