Home » Què fem? » Grups de suport emocional i terapèutics

Grups de suport emocional i terapèutics

Els Grups de Suport Emocional i Ajuda Mútua tenen per objectiu facilitar espais de trobada entre persones cuidadores que es troben en situació similar, perquè puguin compartir les seves necessitats i preocupacions i també les seves vivències i els seus coneixements. Es pretén reduir l’impacte negatiu de la cura que, a vegades, poden experimentar els cuidadors i cuidadores no professionals, i millorar tant la seva qualitat de vida com la de les persones que cuiden.

Sovint, la cura d’un familiar depenent pot representar una tasca amb molta càrrega emocional i física. Ni tant sol l’ajuda de familiars i amics resulta suficient. Degut a això , reunir-se amb persones que comparteixen la mateixa situació pot implicar una ajuda addicional que enforteix a la persona.

Aquests grups són cridats per un professional que ajuda a gestionar els recursos afectius i de coneixements perquè els cuidadors puguin afrontar el canvi. Promou nous vincles i lligams entre la gent que conviu amb la mateixa situació i amb això es promou la seva capacitat de resiliència.

En definitiva, en el grup s’aprèn a “cuidar sense descuidar-se”.

 

Un projecte de:
Forma part de:
En col·laboració amb:
xarxanet.org - Entitats i voluntaris per un món millor