Festa Major 2020, aquest any no

Esperem que tots estigueu bé, així com familiars, amics i coneguts. Ens agradaria recolzar i donar ànims a totes aquelles persones que estigueu en situació de dol.

Hem passat una temporada molt atípica i difícil, creiem que això encara no ha acabat.

La Festa Major s’apropa i suposem que tots us preguntareu què passa amb ella.

Doncs bé, des de junta ens hem reunit diverses vegades i hem fet diverses reunions amb la Fundació de Festa Major on tots els carrers i places hem exposat el nostre posicionament, així com els dubtes i preguntes que podíem tenir, i des de Fundació juntament amb Districte, han arribat a un model de festa per aquest any 2020, on la participació és més reduïda i acotada per intentar fer una festa més veïnal.

Uns resum d’aquet document que defineix la Festa Major 2020:

  • Des dels carrers elaborar 20m. de guarnit, al sostre, sense res al terra. Aquets serien els mínims que hauríem de fer. Tindríem controladors com cada any per regular l’accés.
  • Després, voluntàriament, sí que ens deixen posar barres i podem fer o no activitats al carrer, sense tarimes, aquestes han de ser amb cita prèvia i degudament informades a Fundació ja que volen evitar que tots els carrers facin activitats alhora.
  • A part dels carrers, hi haurà 4 places on es faran activitats, també amb cita prèvia i en principi seran: Pl. Vila, Pl. Sol, Pl. Manuel Torrente i Pl. Joànic, on delimitaran l’espai i haurà control d’accés.
  • Tot això es complementarà amb una programació online.

Des de l’inici, el nostre posicionament com a Fraternitat de Baix ha estat clar. Davant la situació actual de la Covid-19 i després de tot el que hem viscut, tenint en compte que la Festa Major atrau a molts visitants, creiem que elaborar un guarnit, per simbòlic que sigui, significa que els carrers s’ompliran de gent que passeja per veure que hem fet, provocant una massificació ja no només del carrer sinó que també de l’entorn, dificultant el compliment del distanciament social.

Com a junta volem tenir en compte tres punts que, a part de la massificació, considerem molt importants per arribar a la conclusió final:

  • Som un carrer on participa molta gent de risc i ens fa molta por i respecte exposar-nos a al virus.
  • Els veïns i veïnes es mereixen poder sortir de casa còmodament. I no ens veiem en el dret de guarnir el carrer i desaparèixer deixant el problema per a ells.
  • No ens veiem capacitats de responsabilitzar-nos de les mesures de seguretat. Creiem que la millor mesura és el distanciament social i la no realització d’activitats al carrer.

Des de junta hem decidit que aquest any 2020 el carrer Fraternitat de Baix NO farà Festa Major.

No volem participar en cap mena d’activitat que es faci al carrer o les places, per evitar el contacte personal i la massificació. Però sí que hi participarem en activitats telemàtiques que es puguin proposar des de Fundació o en altres propostes que es gaudeixin des de casa.

No ha sigut fàcil per la junta prendre aquesta decisió, esperem que tots i totes l’entengueu i/o la respecteu.

I per acabar, una frase filosòfica de John Stuart Mill que pot resumir la decisió presa: la nostra llibertat acaba quan comença la dels altres, és a dir, que jo dins de la meva llibertat puc fer el que vulgui sempre i quan no afecti a altres.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Un projecte de:
Forma part de:
En col·laboració amb:
xarxanet.org - Entitats i voluntaris per un món millor