Descoberta anem a Cervera

Des de Descoberta enguany us proposem apropar-nos a aquest indret emblemàtic de les terres de Lleida i passar tot el dia. A continuació hi trobareu una petita descripció:
A Cervera, en un espai reduït i amb un marge de temps curt, el visitant troba tot un testimoni històric i artístic, no tan sols de la capital de la Segarra, sinó d’algunes de les fites més transcendents de la nostra història comuna, com la creació de la Generalitat al 1359. Establerta damunt un turó, aquesta situació geogràfica ha caracteritzat des del principi l’estructura de la ciutat, amb carrers estrets, barris en pendent, carrerons coberts que ens fan pensar en bruixes i aquelarres, i un carrer Major que serpenteja per ajustar-se a la carena. Aquest origen defensiu es fa encara més evident quan veiem intactes els bastiments de les seves antigues muralles.
En un extrem d’aquesta part més antiga trobem el temple gòtic de Santa Maria i l’austeritat rigorosa de la Casa de la Vila, només trencada per les mènsules que subjecten els balcons de la façana. Més enllà apareix la Universitat, que ocupa l’espai de tot un antic barri de camperols, i al nord de la ciutat, l’estació i alguns magatzems cimejats per l’edifici del Sindicat, que imposa la seva autoritat per damunt de la Cervera industrial a cavall dels segles XIX i XX.
Ens trobarem a l’espai de guarniments a les 9 h per sortir cap a Cervera a les 9,15h , allà tenim programada una visita guiada pels llocs més emblemàtica d’aquesta població.
Com a novetat , comentar-vos que enguany i al sortir més tard de Barcelona, no ens aturarem per esmorzar.
En arribar i si el tràfic ens ha permès, disposarem de 10 minuts, abans de començar la visita, per a que qui ho desitgi pugui anar a fer un cafè ràpid o al servei, sempre i quan, i ho tornem a repetir, disposem de temps i lloc. (no inclòs en el preu de l’excursió la consumició d’aquesta aturada).
La visita començarà a les 11 hores amb una duració estimada de 3h , per arribar des d’un dels indrets a d’altres i si la distancia ho aconsella prendrem l’autocar per desplaçar-nos i aconseguir que la visita ens resulti més confortable.
Tot seguit dinarem en un conegut restaurant de la població. El menú inclou : primer plat, segon plat , postra de la casa, pa, vi, gasosa, aigua i cafè.
Caldrà que trieu el plats al moment de fer la inscripció, hi ha 5 propostes pel primer plat, 5 pel segon i 2 pels postres,
Aquí els teniu per a que aneu fent boca :
Primers a triar:


Sopa casolana amb galets
Amanida de formatge de cabra amb pipes i vinagreta
Crema de bolets amb oli de tòfona
Ous al plat amb xistorra
Fideuà
Segons a triar:


Corder amb guarnició
Conill amb bolets
Cassoleta de lluç
Caldereta de sèpia amb patates
Bistec de vedella
Postres casolans a triar:


Pastís de formatge  amb gerds
Pastís tricolor de xocolata
 Desprès de la sobre taula, a mitja tarda retornarem cap a Barcelona i donarem per finalitzada l’excursió.
Des de Descoberta us animem a gaudir d’aquest diumenge especial que ens ofereix l’oportunitat d’endinsar-nos en la història de Catalunya.
                                           
                                      SORTIDA DIUMENGE DIA 19 D’ABRIL
Preu per persona : 42 €
Data màxima d’inscripció:   Diumenge 12 d’abril fent efectiu tot l’ import
Inscripcions: A qualsevol membre de Descoberta, per mail a: efitdescoberta@yahoo.es deixant nom i telèfon per poder ultimar la inscripció, o els dimecres i divendres al local de Milà i Fontanals, 4 de 17 a 20 hores i dijous de 10h a 13h
 
 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Un projecte de:
Forma part de:
En col·laboració amb:
xarxanet.org - Entitats i voluntaris per un món millor