Festa Major 2022

Hem definit al nostre calendari la planificació d’acivitats de la Festa Major.
Recordeu de visualitzar el mes d’agost.

Ja tenim aquí la Festa Major de Gràcia de l’any 2022 (del 15 al 22 d’agost, aquest últim dia serà el de desmuntatge.
Amb el calendari que us mostrem hem indicat la programació del nostre carrer,  i si en voleu algun en format físic, podeu passar a recollir-lo pel carrer i us l’entregarem. El mateix val per qui malgrat l’hagi rebut per correu tradicional, que si en vol algun més ens el pot demanar, mentre en tinguem.

Aquest any i desprès de dos anys de no haver pogut fer una Festa Major com ens agrada a tots (l’any 2020 la nostra associació no va fer res i el 2021 es va fer una Festa Major amb moltes restriccions). Enguany esperem i és el nostre gran desig de tornar a la normalitat total com va ser la del 2019.

Amb tot aquest preàmbul, passem a informar del que estem preparant per fer la Festa Major:

ºDies, hores i llocs de trobada.- Sabeu que continuem trobant-nos els dimarts i els divendres per les tardes de 17 a 20 hores i els dijous pels matins de 10 a 13 hores.
Ara ja podem afegir el dissabte 30 de juliol i diumenge 31 de juliol i que podrem treballar ja al nostre carrer si és necessari (ja que aquests cap de setmana es tanquen els carrers) i ens trobaríem a partir de les 10 del matí en endavant tots aquest dos dies. Podeu venir quan us vagi bé d’horari i el punt de trobada serà sempre a Fraternitat i depenent de la feina, ens repartiríem entre el local de guarnit i Fraternitat. Qui vulgui pot portar carmanyola, ja que alguns ens quedarem a dinar al carrer.

A partir del 6 d’agost, que ja es poden tancar tots els carrers de guarnit tots els dies, les trobades serien a Fraternitat, des del 6 d’agost fins el dia 14. L’horari seria pels dies 6, 7 i 13 i 14 des de les 10 del matí en enda- vant i pels dies 8, 9, 10, 11 i 12 des de les 11 del matí en endavant. Recordeu que el dia 14 es treballarà tot el dia i tota la nit fins poder donar per acabat el carrer i poder tirar la traca.

Des d’aqui volem agrair a tots els col·laboradors i col·laboradores que ens estan ajudant tant en portar material pel guarnit com els que venen al local els dies i en l’horari que podeu.

GRÀCIES A TOTS.

I ara ja us passem a informar de les activitats que el nostre carrer ha pensat fer durant aquests dies, dins de les nostres possibilitats i que desitgem a tots vosaltres us agradin:

PRODUCTES FESTA MAJOR

Com ja vàrem fer l’any passat, el nostre carrer vendrà samarretes tant de dona com d’home i enguany el color de la samarreta és negra i de màniga curta d’home i amb tirants entrats per les “fèmines” que vulguin anar amb samarreta sense mànigues.

Ja ho hem dit cada any que els preus de tots els productes estan unificats per la Fundació Privada de Festa Major, és a dir, que tots els carrers han de tenir el mateix preu. Aquesta venta dona a tots els carrers un ingrés i en el nostre cas es pràcticament l’únic ja que no tenim barra de bar, i és per això que si heu de comprar-ne, feu-ho al nostre carrer, ja que és una manera també de col·laborar en el manteniment de la nostra associació dins la Festa Major.

Perquè no us quedeu sense, podeu començar-ho a encarregar a Josep Marco. Ho podeu deixar encarregat i pagat o només encarregat, però us volem advertir que tota samarreta o producte no pagat abans del 17 d’agost es posarà a la venda. Ho tindrem tot físicament a partir del 9 d’agost perquè ho pugueu adquirir.

Igualment volem recordar que si en voleu d’anys anteriors també en tenim. Si us interessa, pregunteu i mirarem de buscar la talla que necessiteu i de l’any que vulgueu (sempre i quan ho tinguem)

Us volem comentar un parell de coses referent als productes de Festa Major:

Apart de les samarretes que Fundació fa quedar-se a cada carrer, la venda d’altres productes ho farem d’acord amb el que Fundació ens faci arribar. Es vendran xapes de cava, imants, bosses de tela ….. I finalment recordar que, com a normativa manada per Fundació i que afecta a tots els carrers i places, durant tots els dies de Festa Major i posteriors activitats, els gots utilitzats en el carrer han de ser obligatòriament els de plàstic reutilitzables i que porten el logo de la Festa Major d’enguany o d’un any anterior; aquests gots tindran un cost d’un euro a retornar quan el got sigui retornat i no es podran fer servir els anteriors de plàstic tou que es llençaven.

Si algú el vol tenir de record, lògicament se’l pot quedar i per una posterior consumició haurà de comprar un altre al no haver-lo retornat.

També es vendran unes llibretetes i el seu import anirà íntegrament com a donació per Sant Joan de Deu.

També recordar-vos que els programes que Fundació entrega als carrers es cobraran a 1€ i només es trobaran als espais de Fundació i places o carrers guarnits.

SOPAR FESTA MAJOR

Com ja sabeu els sopars de carmanyola es continuaran fent, parant les taules a les 21:30, per si voleu apuntar-vos, pero exceptuant el divendres 19 d’agost que hi haurà el sopar de Festa Major.

L’Associació posa la “vaixella, coberteria cristalleria de Festa Major” amb el següent menú:

AMANIDA DE PASTA
BACALLÀ A LA LLAUNA O GALTA AL FORN POSTRE
AIGUA
2 REFRESCS o 2 GOTS de CERVESA o VI o CAVA (per persona i a escollir al moment d’inscriure’s)
PA I CAFÈ
LICORS VARIATS (segons existència)

Import proposat 24 € + 1€ del got

(aquest euro serà abonat si es retorna el got) o sigui en total 25€

podeu fer les reserves fins el dia 11 d’agost, abonant tot l’import a qualsevol membre de la Junta o en el taller de Fraternitat 24 o en el local de Milà i Fontanals, 4-6, escollint el segon plat que preferiu així com el beure.

Per la capacitat del carrer amb el guarnit fet, les places són limitades. Ens agradaria que no hi faltéssiu, ja que serà un bon moment de retrobament i poder fer gresca.

En aquest sopar en concret no haureu de portar absolutament res de vaixella o menjar, només la gana.

Però i com novetat us volem demanar una petita condició per aquest sopar: que aporteu tots (petits i grans) un “pongo”. Us preguntareu que és això??. Doncs aquí us expliquem:

Objecte en bon estat que tens per casa i que no li dones utilitat i sovint et preguntes: “donde lo pongo?”.

Poden ser pongos de decoració, objectes de cuina, objectes de papereria, complements… Qualsevol dubte en el moment de fer la inscripció.

TALLERS FESTA MAJOR

Com podreu veure en el programa es fan diferents tallers on us convidem a tots perquè estan pensats per a totes les edats, tant sigui per participar com per col·laborar en la seva confecció ja que nosaltres sempre estem oberts a noves incorporacions.

No dubteu en oferir-vos si voleu. Us esperem a tots per gaudir-ne junts i donar un cop d’ànim a les persones que els preparen.

Consulteu el programa perquè hi ha algunes activitats o jocs que tenen inscripció i places limitades. També us animen a participar el diumenge 21 a la Gimcana que es durà a terme per la majoria de carrers i places guarnits com també per alguns espais del barri, amb diferents proves a cadascú d’ells. Són equips de 5 persones i les inscripcions es fan al local de la Fundació Privada de Festa Major.

DESGUARNIMENT

Ho diem cada any però ho volem tornar a repetir. Fer un guarnit de carrer es llarg i laboriós i a la recta final es passen molts nervis.

Agraïm tota la col·laboració i comprensió de tots vosaltres i us demanem que igual que podeu venir tots els dies d’abans i de durant la Festa Major, us demanem que els que pugueu, també vingueu el dilluns 22 que és el dia de desguarnir.

Estarem a partir de les 10 del matí. Tothom que durant la Festa Major sàpiga que pot venir, agrairem que ens ho comuniqui a qualsevol membre de Junta per fer una petita llista i saber de quantes mans disposem. Recordeu que aquest dia no cal que porteu carmanyola ja que el carrer posa el dinar. Pot ser la feina no és tan agraïda com la de guarnir, però és igual de necessària per deixar tot guardat el que es pugui aprofitar i de cara als veïns, deixar el carrer amb perfectes condicions. Gràcies altre cop.

 

Per últim recordar que el mes de setembre estarem recuperant-nos de tot l’any i que ens tornarem a trobar el diumenge 2 d’octubre per arranjar l’espai de Milà i Fontanals, 4 a les 11 hores.

BONES VACANCES

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Un projecte de:
Forma part de:
En col·laboració amb:
xarxanet.org - Entitats i voluntaris per un món millor