Escapada al Museu de la Pell de Igualada

El Museu de la Pell està situat en un edifici emblemàtic, Cal Boyer, una fàbrica cotonera de finals del segle XIX. Hi trobareu exposicions permanents dedicades a explicar l’ús de la pell i el llegat de la vocació adobera d’Igualada, i una proposta entorn a l’obtenció i l’ús de l’aigua. La sortida serà el diumenge 16 de juny amb autocar. Ens trobarem al local de guarnits de Festa Major, carrer Milà i Fontanals, 4/6 a les 9,30 hores per sortir en autocar, puntualment a les 9,45h. L’aportació proposada és de 48 euros en el moment de la inscripció.
Visitarem en el museu tres espais diferents:
Sala de l’ofici d’adober: Generacions d’adobers han adobat la pell a Igualada. Aquesta exposició mostra, primer, com era l’activitat preindustrial en les fàbriques que van néixer a tocar d’un canal de rec i que, alhora, van fer sorgir un nou barri.
Sala de l’univers de pell: Al llarg del recorregut per aquest espai es descobreix que la pell acompanya el desenvolupament de la humanitat des dels inicis, i que està present en àmbits tan diversos com la indumentària, l’utillatge, el transport, l’escriptura o l’esport, entre d’altres.
Espai L’Home i l’Aigua: En aquest àmbit es presenta una visió general de l’obtenció i de l’aprofitament de l’aigua. Al llarg de la història s’han inventat enginys de tota mena per captar-la i per treure’n el màxim rendiment, sigui en l’agricultura, en la vida quotidiana o com a font d’energia.
Durada de la visita aproximada: una hora i mitja.
No us perdeu aquesta sortida perquè descobrirem un món bastant desconegut i molt interessant.
Un cop acabada la visita i sobre les 14 hores anirem a dinar a un restaurant situat a 2 minuts del museu.
DINAR: Anem a dinar al restaurant Racó del Traginer on podrem gaudir d’un bon menjar que consistirà en un pica-pica i en un segon a escollir entre 4 plats que a continuació detallem i que haureu de dir en el moment de fer la inscripció:
SEGONS (és el que heu d’escollir):

  • Llenguado a la miniere amb verdures.
  • Fricandó de vedella amb bolets.
  • Combinat a la brasa amb guarnició.
  • Costellam de porc adobat a la brasa amb guarnició.

POSTRES, VI NEGRE O BLANC O ROSAT I AIGUA.
En el moment de la inscripció haureu d’entregar un paper amb el vostre nom i els segons plats escollits o bé confirmar-los per mail amb el nom de cadascú o per wats. Intentem que d’aquesta manera no hi hagi malentesos a l’hora de repartir els plats en el restaurant.
Places limitades, segons confirmació d’inscripció.
Límit d’inscripció el dissabte 8 de juny.
Inscripcions: a qualsevol membre de Descoberta, per correu electrònic a: descobertaefit@yahoo.com o fraternitatdebaix@yahoo.com deixant un telèfon per poder contactar amb vosaltres.

APUNTEU-VOS, US ENCANTARÀ!!!!!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Un projecte de:
Forma part de:
En col·laboració amb:
xarxanet.org - Entitats i voluntaris per un món millor