Festa de la Cultura Popular al Raval “Santa Madrona”

El dia 21 de març al Raval torna a estar de Festa. Celebrem la Festa de la Cultura Popular al Raval “Santa Madrona” copatrona de Barcelona.

Santa Madrona, avui és sinònim de festa gran, festa que fa omplir els carrers del Raval de gegants, de bastoners, bestiari, imatgeria festiva, i foc, una festa en tota regla de cultura popular. Enguany serà la 9a edició en honor de la desconeguda patrona. L’Associació Institut de Promoció de la Cultura Catalana, vam decidir que al Raval valia la pena de poder gaudir d’una tarda de festa, on poguéssim veure una bona mostra de la cultura popular del país i que tal diada coincidís, o s’apropés en el temps, amb la festivitat de Santa Madrona. L’esforç s’ho valia i reivindicar la copatrona una mica deixada de cantó.

També, que santa Madrona és advocada contra les febres malignes, és protectora dels navegants, proporciona pluja- allò que explica la devoció a la santa en molts llocs de Catalunya més àrida i el fet de ser patrona dels hortellans-i soluciona assumptes difícils.

Arxiu fotogràfic, Assossiació Institut de Promoció de la Cultura Catalana, Festa de cultura popular al Raval Santa Madrona, Noticies

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *