Cloenda i xarrada IX Exposició de la Memòria Històrica del Raval

El passat dia 11 de gener de 2017 iniciem les nostres activitats, amb la cloenda de la IX Exposició de Memòria fotogràfica del Raval es va celebrar una xarrada a càrrec de l’entitat Diàlegs de Dona amb el títol “Totes som veïnes del Raval, ens coneixem?” per la Sra. Mercè Amor, al Casal de Barri Folch i Torres.

Van participar quatre dones de diferents països, que van venir amb el reagrupament familiar, cada una d’elles tenia la seva història de com van viure el canvi de cultura del nostre país, una d’elles va ser molt dur hi ha que al cap de poc temps es va quedar vídua amb un nen petit, però va reconèixer que dos veïns del barri la van ajudà molt, ella a tirat endavant amb el seu fill.

Un altre comenta que après el català per ajudar al seu fill al referent a l’escola i reconeix que se sent més integrada al barri.

Una altra fa molt poc temps i va comentar que l’idioma tan castellà com català li costa molt.

I la ultima una universitària, que fins als 16 anys, va estar estudiat, els pares la van casar i al cap de poc temps el seu espòs va venir aquí, ella va quedar al seu país a cuidar a la sogra però en morir, l’espòs va gestionar el reagrupament, comenta que el seu espòs està molt trist perquè no va poder anar a l’enterrament de la seva mare hi ha que el viatge és molt car.

La Sra. Mercè les ajudava, a expressar i explicava les dificultats que tenen en poder-se relacionar-se amb les dones sobretot a les entrades i sortides de les escoles.

Se’l va preguntar que farien dintre d’un llarg temps, una va dir que s’aniria al seu país a muntar una entitat per ajudar a les dones, la vídua que a on anés el seu fill ella també aniria, les altres que volen tornar al seu país.

Felicitem aquestes dones per les valentes que han sigut d’explicar davant d’unes 50 de persones les seves experiències.

DSCF5025DSCF5032DSCF5036

Arxiu fotogràfic, Assossiació Institut de Promoció de la Cultura Catalana, Memòria fotogràfica de Raval

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *