El Grup

El CASAL CORPUS GRUP DE TEATRE és una entitat cultural sense ànim de lucre. Integrada per infants, joves i grans, duu a terme, principalment, representacions, escola i tallers de teatre amateur. Des de la seva fundació, el 1987, és una eina al servei dels ciutadans de l’antiga Vila de Gràcia i de la ciutat de Barcelona.

Unint cultura i lleure, oferim les nostres activitats com una opció per enriquir la personalitat i formar part d’un col·lectiu que promou els valors humans. Per això, donem relleu a la convivència i l’amistat i fomentem la participació ciutadana, activa i responsable, en iniciatives d’interès comú. A més, ens sentim hereus i continuadors del patrimoni històric, cultural, cívic i associatiu de Catalunya amb voluntat d’acollir totes les persones i les idees respectuoses amb els altres.

BREU HISTÒRIA DEL GRUP

L’any 1987 començàvem les activitats amb 14 nois i noies, la majoria d’entre 6 i 10 anys, i amb un grup de pares i mares.

S’acostava Nadal i la millor manera de començar era amb els Pastorets. Com que els nostres “dimonis” i “pastors” eren molt petits, vàrem escollir una versió a la seva mida: Els pastorets del Ferrer Magí, d’Enriqueta Capellades. Han passat els anys i alguns d’aquells infants del principi són avui pares i mares i senten el goig que els seus fills “debutin” en el món teatral fent de Nen Jesús en els tradicionals Pastorets, de Josep Maria Folch i Torres.

Ara, som més d’un centenar, entre actors, actrius, directors, tècnics, muntadors i responsables de perruqueria, maquillatge, vestuari, etc. Al principi, representàvem un parell d’obres a l’any mentre que, en l’actualitat, pràcticament en fem una al mes, durant la temporada.

Al llarg d’aquests anys, el nivell artístic assolit ens ha permès representar obres de molt diversos gèneres. Només a títol orientatiu, aquí en teniu alguns exemples: teatre català actual (Antaviana, Una vella, coneguda, olor), gènere policíac (Crimen perfecto, Testimoni de càrrec), d’autors contemporanis (Un dels últims vespres de Carnaval, El bon doctor), clàssics catalans (Maria Rosa, Terra Baixa, La Rambla de les Floristes), còmiques (No et vesteixis per sopar) en llengua castellana (La dama del alba, Melocotón en almíbar), etc.

Entre les obres a destacar per la seva complexitat, requeriments del muntatge i de l’espai escènic, cal esmentar el conegut musical: Jesucristo Superstar, amb una cinquantena d’actors i actrius a l’escenari, i amb actuacions arreu de Catalunya. També hem recuperat el teatre-fòrum a Gràcia amb El visitant, una experiència ben reeixida.

OBJECTIUS

  • Difondre el teatre amateur
  • Formar actors, directors i tècnics de teatre amateur
  • Donar suport a la cultura popular i tradicional
  • Impulsar les activitats de lleure
  • Fomentar l’associacionisme i dinamitzar el teixit associatiu
  • Divulgar el patrimoni històric i cultural de Catalunya
  • Facilitar la participació ciutadana
  • Afermar l’arrelament al país
  • Fomentar el voluntariat
  • Promoure els valors ètics i democràtic

SEU SOCIAL

La nostra seu social i lloc on assagem les representacions que preparem durant la temporada es troba als locals de la Parròquia de Corpus Christi, al carrer de Bailèn, 175, xamfrà amb Còrsega, al barri de Gràcia de Barcelona.