Mitjançant l'extensió «WPGlobus – Mutlilingual Everything!» podreu convertir el vostre blog en un espai multi-idioma. Aquesta extensió no tradueix automàticament, fet que evita els múltiples errors d'interpretació dels traductors automàtics.

Fes que el teu blog parli més idiomes!

Mitjançant l’extensió «WPGlobus – Mutlilingual Everything!» podreu convertir el vostre blog en un espai multi-idioma. Aquesta extensió no tradueix automàticament, fet que evita els múltiples errors d’interpretació dels traductors automàtics.

Tenir un blog és com tenir un diari personal de la vostra entitat. Periòdicament hi anireu escrivint continguts relacionats amb la vostra entitat: notícies, esdeveniments o reportatges de la vostra feina. És possible que molts d’aquests continguts arribin als seguidors de la vostra feina. Però per aproximar a més lectors, és molt recomanable ampliar els idiomes del vostre blog. Escrivint els continguts en altres idiomes, podreu captar més socis, mostrar la vostra feina més enllà o crear relacions internacionals. Per tant, heu de convertir el vostre blog en un lloc multi-idioma. Com ho podeu fer?

Hi han dos tipus de extensions que permeten traduir els continguts del vostre blog:

  • Extensions de traduccions automàtiques: són extensions que automàticament tradueixen els continguts del vostre blog a altres idiomes. Algunes extensions no permeten editar la traducció resultant i d’altres sí. És recomanable aquestes extensions en el cas que no hi hagi ningú que sàpiga escriure en altres idiomes. Per altra banda, és totalment contradictori utilitzar aquests tipus d’extensions ja que les traduccions automàtiques no tradueixen del tot bé.
  • Extensions de traduccions manuals: són extensions que permeten afegir idiomes al vostre blog i introduir els continguts en altres llengües. Mitjançant aquestes extensions podreu afegir pàgines, entrades, categories i etiquetes en tants idiomes com hagueu configurat. L’entrada del contingut és manual, per tant algú del vostre equip haurà de saber escriure correctament en altres idiomes.

A la Plataforma de Blogs de Xarxanet trobareu una extensió que us permet afegir traduccions manuals. L’extensió es diu «WPGlobus – Multilingual Everything!» i és de les més simples de configurar que hem pogut avaluar.

Per activar l’extensió heu de fer el següent:

  1. Anar a «Opcions», «General» i mirar «Idioma del lloc» per saber l’idioma actual del lloc.
  2. Activar l’extensió a «Extensions», cercar «WPGlobus» i clicar a «Activar».
  3. Un cop l’heu activada us sortirà l’opció de menú «WPGlobus».

Ara el següent pas és afegir els idiomes en que voleu escriure. Abans de començar a afegir-los, heu de ser realistes i pensar qui escriurà en un altre idioma, si aquesta persona domina l’idioma i també, important, si té temps per fer-ho!

  1. Aneu a «WPGlobus» i seleccioneu «Languages»
  2. A «Enabled Languages» veureu les llengües que teniu actives.
  3. A «Add Languages» podreu afegir idiomes. Per exemple el «English» o «Español». Cada vegada que n’afegiu un haureu de clicar a «Save Changes».
  4. En el cas que no trobeu el vostre idioma, podeu afegir-los mitjançant l’opció «Add New Language».

Ja teniu els idiomes del vostre blog configurats. Fixeu-vos a la barra superior de menú del vostre blog, us sortirà una bandera amb l’idioma actual. Si canvieu l’idioma allà, fixeu-vos que també canviarà l’idioma de tots els menús. Ull amb això, algunes extensions o plantilles de disseny poden ser que no estiguin traduïdes ni al català ni al castellà. Per tant les opcions d’administració poden estar mal traduïdes.

Ara haureu de configurar en quins tipus de continguts es podrà escriure en més d’un idioma.

  1. Aneu a «WPGlobus» i seleccioneu «Post types»
  2. Veureu que hi ha tota una llista de tipus de continguts (posts, page, slideshow). Com a recomanació, deixeu-ho així.

Ara haureu de configurar el giny perquè l’usuari pugui seleccionar l’idioma en què vol llegir els vostres continguts:

  1. Aneu a «Aparença», «Ginys» i cerqueu a «Ginys disponibles» el giny «WPGlobus widget». Arrossegueu aquest giny a la zona de ginys on voleu mostrar-lo.
  2. Si desplegueu el giny, podreu afegir-hi un «títol» i la forma que tindrà la llista desplegable perquè l’usuari seleccioni l’idioma.
  3. No oblideu de clicar el botó «Desa» un cop tingueu el giny configurat.

Ja teniu la casa arreglada per començar a escriure els continguts en diferents idiomes. Per escriure’ls, haureu de fer el següent:

  1. Aneu a «Entrades» i «Afegeix».
  2. Fixeu-vos que sota de «Afegeix una entrada nova», hi han tres pestanyes amb les llengües que heu afegit.
  3. Ara heu d’escriure el contingut de l’entrada amb tots els idiomes que heu afegit.
  4. Un cop heu escrit el contingut, li doneu a publicar. Dona igual en quin idioma estigueu, si li doneu a publicar i heu escrit a les tres pestanyes, el contingut es publicarà en tots els idiomes.

I ja està, ja teniu el vostre blog en multi-idioma!

Be Sociable, Share!
    Un projecte de:
    Forma part de:
    En col·laboració amb:
    xarxanet.org - Entitats i voluntaris per un món millor