REVETLLES DE SANT JOAN: RECOMANACIONS PER GAUDIR DE LA FESTA AMB SEGURETAT

Els dies de revetlla i pels correfocs, cal apartar vehicles, tancar portes i finestres, i plegar els tendals per evitar que entrin coets o hi caiguin guspires que podrien causar un incendi.
S’ha de recollir la roba estesa i no llançar aigua als diables, perquè la pólvora es pot mullar, explotar i sortir en una direcció inesperada en lloc de cremar-se.
Als correfocs

S’hi ha d’anar amb roba de cotó amb mànigues, pantalons llargs i sabates esportives. Si per qualsevol circumstància se t’encén la roba, tira’t a terra i rodola per apagar les flames. Sobretot, no corris, perquè les flames s’escamparien i serien més virulentes.

Per fer fogueres

Cal un permís de l’Ajuntament. No es poden fer a menys de 15 metres de la façana de cap edificació. Està prohibit fer foc a tots els terrenys forestals de Catalunya. Hi ha d’haver obert un pas per als vehicles d’urgència. Les fogueres han de ser petites. No hem de fer servir mai gasolina ni líquids inflamables en cap situació. Si fa vent, és millor deixar la festa per un altre any.

L’ús del material pirotècnic

Els productes pirotècnics s’han de comprar als establiments autoritzats. Si els disparem d’esquena a la direcció del vent, evitarem el risc de cremades per l’acció de les espurnes i, a més, seran més brillants i més espectaculars. No ens hem de guardar cap article pirotècnic a les butxaques. No hem de llançar cap petard contra ningú, ni tampoc no hem de ficar-lo dins de totxanes ni ampolles.

One response to “REVETLLES DE SANT JOAN: RECOMANACIONS PER GAUDIR DE LA FESTA AMB SEGURETAT

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *