II FESTIVAL INTERNACIONAL DE MÚSICA I DANSA TRADICIONAL

Del 15 al 20 de juliol el barri aplega grups folklòrics d’arreu del món en la segona edició d’aquest festival tradicional.

Durant una setmana, el Poble-sec s’omplirà de danses, actuacions i tallers que mostraran aspectes molts característics de la cultura catalana. El festival s’emmarca en el calendari de l’any Europeu del Diàleg Intercultural, amb la intenció de promoure la cultura dels pobles i el diàleg entre ells. Junt amb el folklore català, també seran protagonistes del festival grups procedents d’altres països, com Anglaterra, Itàlia, Algèria, Mèxic, Xile o Brasil, que uniran prop de 900 persones per omplir el Poble-sec de músiques, balls i vestits tradicional.
L’espectacle s’inaugurarà el dia 7 de juliol a les 19h, amb una exposició d?indumentària tradicional al centre cívic El Sortidor. L’exposició mostrarà una trentena de vestits tradicionals dels països catalans i d’Espanya, així com de vestits d’altres països, com Itàlia, Mèxic o Iugoslàvia. La mostra d’indumentària anirà acompanyada dels corresponents complements, sabates, joies, mantons…
En l?espectacle participarà també el Grup Internacional de Danses Renaixença, l’esbart dansaire que organitza el Festival i que crea aquesta trobada de dansaires d’arreu del món, per integrar els diferents grups ètnics de la ciutat i promoure la convivència de la cultura catalana amb les altres cultures del món. Alhora es donarà a conèixer Barcelona i el Poble-sec a altres parts del món i es continuarà treballant per enriquir les diferents cultures, a través de la coneixença mútua.
El festival compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Barcelona i del Departament de Cultura de la Generalitat i rep el suport de Districte de Sants- Montjuïc i la Diputació de Barcelona.

One response to “II FESTIVAL INTERNACIONAL DE MÚSICA I DANSA TRADICIONAL

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *