Març; La reconciliació amb el menjar. Els aliments rodons i altres monstres

menjarPer a mi, durant tot el procés de recuperació les passes més complicades han estat LES RECONCILIACIONS.

No parlo de trobades amistoses amb ningú, si no amb mi mateixa i amb tots aquells aspectes que no em permetien fer vida normal.

Reconciliar-me amb el meu cap, el meu cos i el menjar, les tres gran creuades.

Avui us explico com, poc a poc… molt poc a poc, vaig anar acceptant una llarga llista de menjars, ingredients, nutrients que havia eliminat de la meva dieta. Ningú em va dir què estava prohibit i què no. Senzillament, m’ho vaig inventar perquè la malaltia creia fermament que aquest era el camí.

 Un cop en tractament, vaig adonar-me que no podia seguir endavant si no desenterrava la meva BIBLIA DELS ALIMENTS. El full de ruta que em va fer de guia durant el trastorn alimentari.

Ja prou valenta, i conscient de la necessitat de fer les paus amb el menjar, vaig decidir que no pararia fins que els incorporés tots a la dieta.

I ho faria VOLUNTÀRIAMENT, en el temps necessari i sense que ningú m’hagués de dir res.

Aquí va començar la meva relació amb pastes, arrossos, patates, llegums…i molts d’altres ALIMENTS BONÍSSIMS que havia retirat del meu dia a dia.

Primer, un cop cada vint dies i en poca quantitat (mai era el plat principal)… i amb el temps,  augmentant la freqüència i la ració.

No us penseu que va ser ‘bufar i fer ampolles’, encara recordo atacs d’ansietat davant de segons quins plats… però ho vaig aconseguir, poc a poc, donant-me permís i dient que sí!

I quan les noves incorporacions ja formaven part del meu dia a dia, una nova creuada: vaig inventar-me el DIA DE L’ALIMENT PROHIBIT. Era els dimecres. Tenia de temps tot el dia per intentar menjar-lo i reconciliar-me. En aquest punt es tractava de fer cas a aquells aliments sense els que es pot viure perfectament, però que et regalen l’ànima.

Un cop fet, ja no havia de pensar-hi més fins al cap d’una setmana. Vaig estar així prop d’un any… repetint, recordant sabors, redescobrint.

I amb aquesta fase superada, encara en quedava el més difícil: acceptar, comprar, tastar, menjar i incorporar a la dieta tots els ALMENTS ESFÈRICS que havia eliminat.

Vaig començar amb un panellet…i d’aquí van venir la resta. Amb aquest grandiós pas (per a mi) vaig aconseguir que la meva dieta fos divertida, variada, agradable, llaminera i gustosa.

Actualment menjo de tot… ho cuino jo, i em sento completament orgullosa de la consciència que hi vaig posar en aquest procés.

Era el pas definitiu per no caminar mai més enrere.

Mª Àngels

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Un projecte de:
Forma part de:
En col·laboració amb:
xarxanet.org - Entitats i voluntaris per un món millor