I Simposi Internacional de Focs a la Mediterrània i Congrés Internacional del Focs de Sant Joan-Flama del Canigó

Els dies 27 i 28 de maig s’han celebrat al edifici del Sucre de la ciutat de Vic organitzat per Tradicat i altres organitzacions culturals i del foc.

Un dels propòsits a segut conèixer la gran diversitat que existeix en el solstici d’estiu al voltant de l’element del Foc a la Mediterrània, com son fogueres, flama, falles.

La Flama del Canigó, que des de ell es reparteix el foc a tots el indrets dels Països Catalans per l’encesa de les fogueres. La Flama del Canigó traspassa les nostres fronteres i son portades a altres països, a on son rebudes per les personalitats, es la lluita de transmetre la nostra cultura i compartir-la.

Falles, haros i brandos es una de les tradicions mes espectacular de la Festa del Foc, cada poble es construeix la seva falla com la tradició o el ritual els anat passant amb el temps les seves generacions, aquestes falles son portades amunt de la muntanya, allí se censen en una  foguera i els joves encenen les falles que seran baixades per camins fins a la plaça del poble i allí  s’amunton-ant fent un altra foguera, que els jóvens la saltaran, ballaran fent una rotllana  amb cançons.

La UNESCO a reconegut les Falles del Perineu com a patrimoni immaterial de la humanitat.

Aquest any coincidint amb el 50è aniversari de la baixada de la Flama del Canigó al Principat, a segut el motiu de organitzar aquest Simposi i Congrés.

20160527_18411320160529_000528

 

 

Arxiu fotogràfic, Assossiació Institut de Promoció de la Cultura Catalana, Noticies

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *