EL CONSELL CONSULTIU DE LA GENT GRAN ES CONSOLIDA COM A ÒRGAN DE PARTICIPACIÓ A LA COMARCA

EL CONSELL CONSULTIU DE LA GENT GRAN ES CONSOLIDA COM A ÒRGAN DE PARTICIPACIÓ A LA COMARCA

Publicat dins de General | Envia un comentari

TEATRE SOCIAL

Publicat dins de General | Envia un comentari

Felicitació

Com per motius tècnics, durant uns dies no s’ha pogut accedir a la pàgina, aquesta felicitació arriba una mica tard.

 

Publicat dins de General | Envia un comentari

El Consell Consultiu de la Gent Gran celebra l’última sessió del 2019

El passat dimarts 10 de desembre, el Consell Consultiu de la Gent Gran es va reunir per última vegada aquest 2019 al Saló de Plens del Consell Comarcal de la Garrotxa.

La trobada, a la qual van assistir representants del casal de Sant Esteve d’en Bas, de Santa Pau, de La Canya, Les Preses, Tortellà, Castellfollit de la Roca, Argelaguer i del Casal de la Gent Gran i l’Esplai d’Olot, va començar amb la benvinguda del president del consell Comarcal de la Garrotxa, Santi Reixach, la consellera comarcal d’acció social, Fina Surina, i la regidora d’Acció Social i Cooperació de l’Ajuntament d’Olot, Imma Muñoz.

Un dels temes que va centrar bona part de la reunió va ser l’habitatge per a gent gran. Des del consell consultiu es va demanar que els responsables polítics dels diferents pobles assisteixin properament a una reunió exclusiva per parlar sobre aquest tema on s’expliqui el funcionament i els diferents serveis dels quals disposa la comarca. Van reclamar que la feina que es fa des dels casals està pensada per aquelles persones les quals tenen les capacitats cognitives i físiques en bon estat, i van demanar que els diferents municipis garrotxins disposin de pisos tutelats on es pugui fer atenció domiciliària per aquelles persones amb més dificultats. També van manifestar la preocupació sobre la mobilitat que tenen aquestes persones i la freqüència de pas dels autobusos per als diferents municipis.

La propera sessió, centrada en el tema de l’habitatge per a persones de majors de 65 anys, es celebrarà a principis del 2020.

Publicat dins de General | Envia un comentari

Publicat dins de General | Envia un comentari

Gran participació al Dinar de Jubilats i Jubilades de la Gent Gran de la Garrotxa

El passat divendres 22 de novembre, es va celebrar el tradicional Dinar de Jubilats i Jubilades de la Garrotxa.

Enguany, 136 persones provinents d’onze casals de gent gran de la comarca, van participar a la trobada anual organitzada pel Consell Consultiu de la Gent Gran de la Garrotxa. La jornada va començar amb un concert del grup Calidae que van oferir als assistents un repertori variat i amb algunes peces pròpies. L’acte va seguir amb un dinar de germanor que va comptar amb la presència del president del Consell Comarcal de la Garrotxa, Santi Reixach, i la regidora d’Acció Social i Cooperació de l’Ajuntament d’Olot, Imma Muñoz; i va finalitzar amb l’actuació de playback del grup santjoanenc Surti com surti.

Ha estat la setena edició d’aquesta iniciativa que va sorgir el 2003, després de la petició dels veïns i veïnes de la comarca d’entre 60 i 65 anys on reclamaven la falta d’activitats conjuntes entre tots els casals de la comarca. A més d’aquesta jornada, els casals durant l’any també organitzen sortides culturals trimestrals a la comarca i altres iniciatives impulsades pels diferents municipis.

Actualment, a la Garrotxa hi ha 17 casals i associacions de gent gran que ofereixen nombroses activitats. El Consell Consultiu de la Gent Gran de la Garrotxa, creat pel Consell Comarcal, és l’òrgan de consulta i participació d’aquestes associacions. Aquest es reuneix tres vegades l’any amb l’objectiu d’estimular la participació del col·lectiu i les seves associacions en la gestió de tot allò que els interessa i afecta, detectar noves necessitats i facilitar la comunicació entre l’administració i els casals garrotxins.

Publicat dins de General | Envia un comentari

INFORMACIÓ 8è CONGRÉS

Imatges del 8è Congrés, que podeu veure aquí:

Publicat dins de General | Envia un comentari