Ròmbic

4t Festival de Teatre de Titelles per a Adults de Barcelona

Org. Ateneu Popular 9 Barris i Associació Titellaire de Roquetes

El Ròmbic és el Festival de Teatre de Titelles per a Adults de Barcelona, una petita mostra d’aquest gènere tan poc conegut i que aspira a situar-se entre les millors propostes culturals del país en titelles per a adults. Una reivindicació cultural pensada, creada i escenificada des del mateix centre de la perifèria barcelonina.

El teatre de titelles és un fet cultural, popular i tradicional que s’associa generalment a una activitat familiar. Les companyies produeixen, normalment, espectacles infantils i deixen motes vegades els espectacles per a la població adulta com una activitat secundària per manca de programacions que apostin pel gènere. Des de l’Associació Titellaire de Roquetes i l’Ateneu Popular 9 Barris volem aprofundir amb el Ròmbic en aquest treball que fan les companyies i establir un pol d’atracció a la ciutat de Barcelona per fer del teatre de titelles per a adults un referent cultural a casa nostra.

Compra aquí les teves entrades.

Descarrega el CARTELL del Ròmbic 2018.
Descarrega la PROGRAMACIÓ del Ròmbic 2018.
Gri-Gri, Cia. Marionetes Nòmades      ***ESTRENA***      Venda d’entrades

Surt el Sol en un poble africà, on una nena ja és dona a ulls dels adults. A vegades, el pati de casa, “la cour”, no és un refugi, ni la família un suport. És llavors quan la màgia pot ser un amulet, un Gri-Gri o una maledicció esquitxada per la sang d’un sacrifici. Un espectacle que neix de les experiències de la companyia Marionetes Nòmades durant el seu viatge per Burkina Faso.

Vida, Cia. Javier Aranda    ***PREMI FETEN 2017***      Venda d’entrades

Dues mans i l’univers d’una cistella de costura. Les coses fetes a mà tenen el seu propi caràcter, les mans com a part d’un tot, com a protagonistes, com a éssers especials que creen moviment, emoció i vida. Una cistella a la deriva, un viatge… De qualsevol cistella emergeixen brots de vida; vides valuoses, particulars i úniques.

 

Cabaret Otalià, Casa-Taller de Marionetas de Pepe Otal

En forma de cabaret embarca la pintoresca tripulació d’Otàlia amb el seu gabinet de criatures animades. La nau farà parada en illes remotes guiada per una brúixola que apunta a la llegenda, més enllà del nord veritable. Els vents de la fantasia marcaran el rumb de la singladura. Benvinguts a bord!

Exposició “Calendario Erótico de Titiriteros”,
Jesús Atienza i Casa-Taller de Marionetas de Pepe Otal

Exposició fotogràfica del Jesús Atienza que plasma, en 12 mesos, les imatges més recòndites de la Casa-Taller de Marionetas de Pepe Otal, on veurem ben d’aprop els secrets més obscurs dels seus titellaires.