Qui som?

“El titella com a eina de transformació social”.

Clica aquí per descarregar el projecte de l’entitat

Som una associació que neix l’any 2006 amb la intenció de fomentar la convivència i el civisme al barri de Roquetes de Barcelona a partir de la promoció de la cultura popular i tradicional i fent del titella un veritable eix per a la cohesió social.

La nostra associació està formada per 76 socis. Som gent diversa que creu possible un projecte cultural i popular al barri que engresqui el veïnat. És per això que elaborem un projecte anual anomenat “Un titella per a Roquetes” i que utilitza els titelles com a motor de transmissió cultural i com a vincle entre les diferents cultures i minories que conviuen a Roquetes per tal d’afavorir la participació en la construcció social i cultural del barri, incloent valors cívics i comunitaris.

Des del novembre de 2011 formem part de la Plataforma d’Entitats de Roquetes i el mateix desembre, la Xarxa 9 Barris Acull, en el 2n Certamen per la Convivència, ens va reconèixer la tasca desenvolupada pel nostre projecte en l’àmbit de la promoció de la convivència i la cohesió social. El 2012 vam fer un pas més i  vam signar un conveni amb la  Fundació La Roda per participar al programa La Roda als Barris i, a més, ens vam associar a UNIMA Catalunya, la federació catalana de la Unió Internacional de la Marioneta.

OBJECTIUS ESPECÍFICS
  • Generar un projecte que permeti ampliar els espais d’educació i d’intervenció social afavorint la creació d’una xarxa de persones que enforteixin el seu temps lliure actiu fent cultura amb els titelles.
  • Fomentar l’ús dels espais urbans del barri (places i carrers de Roquetes) per tal de treballar la cohesió social, posant en un mateix escenari realitats socials i culturals representatives de la població de Roquetes.
  • Promoure diferents activitats (tallers, espectacles, xerrades, exposicions…) amb finalitats educatives per donar a conèixer les possibilitats del teatre de titelles.
  • Fomentar un calendari comú entre els equipaments del barri per promocionar aquest art.
  • Oferir un punt de trobada -el Centre Ton i Guida- per tota persona que vulgui formar-se, produir o generar activitat entorn el món dels titelles.
  • Visitar els festivals d’arreu de Catalunya per tal de formar persones que estiguin al capdavant del projecte.
  • Incidir en la remodelació artística de la Plaça dels Titellaires per tal de que es converteixi en un espai dinamitzador del nostre projecte.
  • Fer passes per aconseguir una seu estable de la nostra Associació que permeti oferir serveis relacionats amb els titelles al veïnat de Roquetes.
  • Fer que el barri de Roquetes sigui un referent ciutadà en l’art dels titelles.

LOGO-Horitzontal COLOR