El bloc de prevenció

de la Fundació Oncolliga Girona

Un porro i una cerveseta

Prendre un porro i una cervesa al final del dia, poc abans d’anar a dormir, per desconnectar de la bogeria del dia, tot i que pot semblar un pla ideal per a relaxar-se, cal anar molt en compte. Es tracta de la combinació de dues drogues, per definició de dues substàncies tòxiques, per tant, el consum regular, encara que sigui un cop al dia, amb el temps pot crear tolerància, és a dir, per sentir el mateix efecte de plaer i relaxació el cervell no només no voldrà que li sigui suprimit, a més, reclamarà augmentar la dosi.

Són dues drogues diferents amb efectes diferents, però que combinades potencien les conseqüències d’ambdues. Per una part, l’alcohol és un depressor del sistema nerviós, distorsiona el judici, alenteix el cos i fa anar malament les habilitats motores. I per l’altra, el THC (cànnabis) activa certs receptors del cervell que provoquen efectes negatius a nivell cognitiu (dèficit d’atenció, paranoia…). A més, l’alcohol facilita que el THC arribi més ràpid al cervell, creant una major addicció.

Tot plegat fa que el consum regular com un parèntesi relaxant abans d’anar a dormir es converteixi en un mal son: addicció, alteració dels cicles del son, baix rendiment durant el dia, menys memòria…

BIBLIOGRAFIA:

http://www.lasdrogas.info/noticias/31857/te-relajas-cada-dia-con-cannabis-y-alcohol.html

Compartir i gaudir:
  • Print
  • email
Be Sociable, Share!

Comments are closed.

Forma part de:
És un projecte de:
xarxanet.org - Entitats i voluntaris per un món millor