El bloc de prevenció

de la Fundació Oncolliga Girona

El debat de les cigarretes elèctriques

Des de fa anys hi ha obert un debat sobre les avantatges i desavantatges dels e-cig, el més trist és que afavoreix que els menors d’edat tinguin les primeres experiències consentides per vaporejar, i així tenir la porta oberta per enganxar-se a la nicotina. En aquest article contrastem algunes de les opinions a favor i en contra.

Cal no oblidar que el tabac sigui consumit pel mètode que sigui no deixa de ser un producte que crea addicció a la nicotina. Aquesta addicció és una malaltia que, a més, genera d’altres a curt o llarg termini.

DEFENSORS

Ajuda a deixar de fumar! Perquè es continua consumint nicotina i es mantenen aspectes conductuals i psicològics de l’hàbit de fumar. És un dels substitutius del tabac que s’accepta amb més facilitat, perquè imita l’acte de fumar.

CONTRARIS

A hores d’ara encara es dubta de la seva utilitat com una teràpia per a vèncer l’addicció, perquè falten estudis científics que evidenciïn l’eficàcia. Se sap que són menys plaents, per tant, menys potents, perquè donen un nivell inferior de nicotina, és a dir, una calada de vapor d’ecig, amb el més alt contingut de nicotina, equival a consumir només el 20% de droga d’una calada de fum de tabac.

Una persona que combini les dues maneres, un ús dual, fumar cigarret i vaporejar ecig consumeix una quantitat de nicotina excessiva.

DEFENSORS

Són més segurs, més saludables i menys nocius! Hi ha qui considera l’ecig com una estratègia de reducció de danys, ja que s’evita empassar substàncies com el quitrà i altres.

CONTRARIS

La seva seguretat també està en dubte.

 • No són innocus.
 • També contenen dosis de tòxics: nitrosamines, metalls pesants, propilenglicol, glicerina, dissolvents, aromatitzants, conservants, nicotina…
 • És un producte que no està sotmès a una regulació ni a controls de qualitat.
 • Ajuda a
  • Mantenir l’addicció
  • Iniciar als menors
 • A curt termini es poden observar efectes adversos:
  • Afecta la funció pulmonar
  • Intoxicació per nicotina per ingerir, accidentalment, líquid del recanvi.

DEFENSORS

Es pot utilitzar a qualsevol lloc!

CONTRARIS

S’ha prohibit el seu ús en llocs públics tancats, perquè també pot afectar al fumador passiu.

DEFENSORS

És un producte net!

CONTRARIS

És un residu electrònic més, a part que la seva fabricació també requereix la utilització de recursos naturals.

DEFENSORS

És més econòmic que el tabac!

CONTRARIS

Tota addicció surt cara, ja que fa disminuir la qualitat de vida, malmet la salut… Tard o d’hora cal invertir uns diners en curar el que el tabac a espatllat, i sense recuperar la salut del tot. què hi ha més preuat que viure sa?, això no val diners.

BIBLIOGRAFIA

¿Qué hay que decir a nuestros pacientes sobre el cigarrillo electrónico?

Compartir i gaudir:
 • Print
 • email
Be Sociable, Share!

Comments are closed.

Forma part de:
És un projecte de:
xarxanet.org - Entitats i voluntaris per un món millor