Home » SUBSTÀNCIES » Alcohol » Per què fumes quan beus alcohol, i beus quan fumes?

Per què fumes quan beus alcohol, i beus quan fumes?

L’alcohol i el tabac són dos substàncies addictives que van molt unides entre si, de manera que quan es beu alcohol augmenten les ganes de fumar, i quan es fuma augmenten les ganes de beure alcohol, senzillament, perquè ambdues substàncies fan augmentar el plaer a l’organisme.

Per separat, les dues drogues augmenten l’alliberació de dopamina (l’hormona de la felicitat), però quan es consumeixen alhora es produeixen unes interferències perilloses:

  • La nicotina s’imposa a l’alcohol, per tant, la resposta plaent del cervell davant l’alcohol és menor; indueix  al consumidor a beure més per aconseguir el mateix plaer.
  • Per la seva part, l’alcohol accelera el procés de metal·lització de la nicotina (és a dir, es descompon més ràpidament), i el cervell reclama més quantitat, i la persona fuma més.
  • El tabac contraresta l’efecte de somnolència de l’alcohol

El cervell acaba associant que quan beu també fuma, i que quan fuma, beu (condicionament clàssic), de manera que es fa habitual el consum d’ambdues al mateix temps.

Això vol dir que si una persona vol deixar de fumar, cal que suprimeixi l’alcohol, una bona alternativa serien els sucs de fruita natural, que també l’ajudaran abandonar l’hàbit.

https://www.mundiario.com/articulo/mundilife/alcohol-aumenta-ganas-fumar/20170805151319096628.html

Compartir i gaudir:
  • Print
  • email
Be Sociable, Share!
Post Tag With :

Comments are closed.

Forma part de:
És un projecte de:
xarxanet.org - Entitats i voluntaris per un món millor