Home » SUBSTÀNCIES » Alcohol » LA NICOTINA TAMBÉ GENERA CRAVING

LA NICOTINA TAMBÉ GENERA CRAVING

El craving es defineix com el desig irracional i imperiós de prendre una substància addictiva (com per exemple, tabac, alcohol, cocaïna…), que pot aparèixer després de superar el síndrome d’abstinència i mantenir-se mesos i, fins i tot, anys després.

Això significa que l’addicció al tabac i/o a l’alcohol és tan severa i perjudicial com qualsevol altra substància estupefaent, doncs, pot condicionar per a tota la vida, perquè l’anhel (craving) és el factor que influeix més en les recaigudes i en el manteniment de l’addicció.

El craving no s’ha de confondre amb el síndrome d’abstinència, són dos conceptes diferents, el primer és l’anhel de consumir i l’altre un conjunt de símptomes físics i psicològics que apareixen quan se suprimeix el consum de la droga.

Durant l’abstinència del tabac es distingeixen dos tipus de craving: El físic (que es produeix de manera paral·lela al síndrome d’abstinència, amb taquicàrdies, suor freda, convulsions…) i el psicològic (que es manifesta un cop superat el síndrome agut d’abstinència, després mesos o anys sense consumir).

La bona notícia és que l’addicció, l’abstinència i el craving es poden tractar per a millorar la qualitat de vida de la persona amb l’ajuda d’especialistes que donen eines per controlar la conducta automàtica de consumir (perquè l’important és evitar la situació que s’associa al patró de consum de la substància) i amb l’aplicació de teràpies que ajuden a gestionar l’estrès i a l’autoestima.

Bibliografia:

https://mejorconsalud.com/carving-deseo-de-consumier/

Compartir i gaudir:
  • Print
  • email
Be Sociable, Share!
Post Tag With :

Comments are closed.

Forma part de:
És un projecte de:
xarxanet.org - Entitats i voluntaris per un món millor