Home » SUBSTÀNCIES » Tabac » Informació » La pipa d’aigua i els seus efectes negatius

La pipa d’aigua i els seus efectes negatius

Un estudi de la Universitat de California en Irvine (EEUU) ha analitzat les partícules ultrafines inhalades durant una sessió de pipa d’aigua, i la composició dels gasos i dels sòlids a temps real.

  • La conclusió és que el vapor inhalat en una sessió de la “cachimba” conté les mateixes substàncies tòxiques que un cigarret sencer, però amb major quantitat: nicotina (addictiva), component de carbonil (irritants), bencina (cancerigen)… Aquesta dosis és més alta que en una cigarreta, perquè el volum de la inhalació per cada bocana és més gran, a més, la sessió dura més temps.
  • S’ha de tenir present que el carbó vegetal que escalfa el tabac genera una gran quantitat de CO (monòxid de carboni), que en algunes ocasions intoxica al consumidor.
  • Pel que fa a la barreja d’herbes sense nicotina poden produir nivells més alts de gasos tòxics que el fum del cigarret.
  • L’aigua lluny de filtrar res, el que fa és promoure partícules ultrafines.
  • La pipa d’aigua com que crema una major quantitat de derivats del sucre i glicerol que un cigarret, és més tòxica, ja que quan el glicerol s’escalfa crea aldehids irritants i cancerígens.

En altres estudis també s’ha observat que la pipa d’aigua desenvolupa problemes cardiovasculars, perquè una sessió augmenta la pressió arterial i la freqüència cardíaca en 16 batecs/minut, això implica també que augmenta la rigidesa arterial. Tot plegat és un factor de risc per desenvolupar un atac cardíac o accident cerebrovascular.

Bibliografia

https://www.lasdrogas.info/noticias/fumar-cachimba-tan-nocivo-como-el-tabaco/

Compartir i gaudir:
  • Print
  • email
Be Sociable, Share!
Post Tag With : ,

Comments are closed.

Forma part de:
És un projecte de:
xarxanet.org - Entitats i voluntaris per un món millor