Home » SUBSTÀNCIES » Tabac » Notícies sobre el tabac » Tabac i coronavirus

Tabac i coronavirus

A aquestes alçades qui és tan ignorant per negar que el fum o el vapor del tabac és perjudicial per a l’organisme, i que entre altres coses afecta al sistema respiratori?

Llavors, una persona infectada de coronavirus que fumi o vaporegi expulsa a l’aire el virus, i pot contagiar a qui tingui davant. Se suma un nou risc pels fumadors passius.

També cal tenir present que, com sempre, la pitjor part se l’emporta l’addicte a la nicotina, els experts informen que el tabac redueix les defenses del que fuma cigarret i el que vaporeja e-cig, i si es té en compte que el virus Covid-19 ataca el sistema respiratori, només haurem de sumar 2 més 2 per adonar-nos del que es juga el consumidor de nicotina.

No és estrany, doncs, que un percentatge important de casos fatals de coronavirus fossin fumadors, perquè patien, prèviament, alguna malaltia respiratòria greu relacionada amb el consum del tabac.

I una altra dada alarmant, que també afecta als fumadors passius, és que les persones que tenen al cos un mínim de cotinina (un alcaloide de la nicotina metabolitzada) tenen un risc més elevat de patir problemes respiratoris.

Així doncs, avui més que mai algunes persones s’haurien de repensar la seva addicció i alliberar-se per sempre, pel seu bé i dels altres, com no.

Bibliografia:

https://www.lavanguardia.com/vida/20200319/474256797592/humo-tabaco-transportar-coronavirus.html

https://www.lasdrogas.info/destacada/fumar-empeora-sintomas-coronavirus/

Compartir i gaudir:
  • Print
  • email
Be Sociable, Share!

Comments are closed.

Forma part de:
És un projecte de:
xarxanet.org - Entitats i voluntaris per un món millor