Són bojos, aquests catalans?!

El passat divendres 26 d’abril es va presentar a la sala d’actes de la Violeta el documental “Són bojos, aquests catalans!?”, que té l’objectiu de resoldre una sèrie d’interrogants a l’entorn de la situació de la llengua catalana, entre altres: per què el català no es troba en una situació similar a les altres llengües comparables en nombre de parlants en països democràtics? Per què l’ús no està normalitzat? Per què sovint s’abandona la llengua?

El documental parteix d’una idea del lingüista David Valls, amb realització de Zeba Produccions, s’ha finançat per mitjà d’una campanya de micromecenatge, amb el suport de la Plataforma per la Llengua, i Tallers per la Llengua, i la col•laboració del Grup d’Estudi de Llengües Amenaçades (GELA) i el Centre Universitari de Sociolingüística i Comunicació de la Universitat de Barcelona (CUSC).
Després de la projecció va tenir lloc una una taula rodona per analitzar la situació del català, agafant com a punt de partida el documental. Hi van intervenirdiferents persones de les entitats que hi han donat suport i que han col•laborat: Emili Boix (CUSC), Immanol Larrea (Tallers per la llengua), Bernat gasull (Plataforma per la llengua), Pere Comellas (GELA), juntament amb David Valls i Alina Moser, director i protagonista respectivament del documental.

Sinòpsis
Alina Moser, una jove alemanya que fa poc que viu a Catalunya, que parla català però no entén el castellà, ha decidit voltar amb furgoneta per conèixer de primera mà el país on ha decidit viure. Aquest és el punt de partida del documental Són bojos, aquests catalans!?, una roadmovie de 70 minuts que recorrerà Catalunya, Andorra, la Franja de Ponent i la Catalunya del Nord.
Durant aquest viatge l’Alina es trobarà en diverses situacions de la vida quotidiana que haurà d’afrontar amb certes dificultats i veurà que no n’hi ha prou de saber només català per viure en aquest país. A més a més, aprofitarà
per aprofundir en certs aspectes i anirà a parlar amb l’Eugeni Sallent, director de Televisió de Catalunya; Maria Bargalló, vicerectora de la Universitat Rovira i Virgili, i l’escriptor Matthew Tree, entre d’altres.

Aquesta entrada ha esta publicada en Uncategorized. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *