Monthly Archives: juliol 2008

LA COORDINADORA TANCA A L’AGOST

Durant el mes d’agost la Coordinadora d’Entitats del Poble-sec tanca per vacances.
Tornem el dilluns 1 de setembre en l’horari habitual: 10.00-13.30h i 17.00-21.00h

BONES VACANCES A TOTHOM!

XXI EDICIÓ DE L’APLEC INTERNACIONAL DE LA SARDANA I MOSTRA DE GRUPS FOLKLÒRICS

Els actes tindran lloc a Tallinn (Estònia) el dissabte 2 i diumenge 3 d’agost del 2008 i en els quals hi participaran 19 grups i més de 500 persones.

El proper cap de setmana, els dies 2 i 3 d?agost se celebrarà a Tallinn, la capital d’Estònia la XXI edició de l’Aplec Internacional de la Sardana i Mostra de Grups Folklòrics que pretén donar a conèixer la cultura popular i tradicional catalana. Aquesta gran festa que inaugurarà el conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, Joan Manuel Tresserras, comptarà amb la participació de 19 grups i més de 500 persones, que ompliran els carrers de la ciutat amb actuacions de caire molt divers.

Els grups representen diferents àmbits de la cultura popular i tradicional, com ara castellers, bastoners, capgrossos, cavallets, corals i diables. També hi seran presents d?altres grups de cultura popular com esbarts, falcons, gegants, colles sardanistes, grups d’havaneres i de música tradicional i de teatre al carrer.

L’Aplec donarà el tret de sortida el dissabte 2 d’agost amb una recepció a l’Ajuntament Tallin, a la qual assistiran la regidora de cultura de Tallin, Kaia Jàppinen’s; el conseller Tresserras; el director de l’Institut Ramon Llull, Josep Bargalló; el director del Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana, Ramon Fontdevila, i el president d’Adifolk, Francesc Melià.

Tallinn és una ciutat que se’ns presenta com un nou espai a descobrir i una possibilitat d’establir un pont de coneixement entre dues cultures que s’han esforçat al llarg del temps per mantenir la seva identitat. A través del folklore, element distintiu que ens uneix, gaudirem durant dos dies d’una gran festa de germanor. És sabuda la voluntat de Tallinn per representar la Capital Europea de la Cultura el 2011.

L’Aplec, promogut per Adifolk amb el suport del Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació, va néixer l’any 1988 amb l’objectiu de donar a conèixer arreu d’Europa la realitat i varietat de la cultura popular catalana. Les ciutats que ja l’han acollit són Amsterdam, París, Zuric, Tolosa de Llenguadoc, Brussel·les, Florència, Marsella, Hannover, Luxemburg, Ceret, Innsbruck, Lausana, l’Alguer, Copenhaguen, Lisboa, Manchester, Graz, Malmö i Frankfurt.

S’HA ACABAT EL TORNEIG DE MICROFUTBOL

El Microfutbol ha finalitzat i ja tenim els campions del Poble-sec:

Campions –> ROEL
Subcampions –> LOS ELÁSTICOS CULÉS

Màxim golejador –> Saju

L’equi guanyador s’ha emportat entrades pel Parc d’Atraccions del Tibidabo; els subcampions, una pilota Streetfootball; i pel golejador estrella, unes sabatilles esportives de futbol sala.

A tots, MOLTÍSSIMES FELICITATS!!!
Esperem l’any vinent tornar a gaudir amb aquest apassioannt esport.

TALLERS AL CASAL DE GENT GRAN

El Casal de Gent Gran del Sortidor ofereix una programació permanent de tallers adreçats als nostres grans.
Les inscripcions estan obertes, fins esgotar les places.
El curs s’inicia dimecres 1 d’octubre de 2008.

Aquest any els tallers tenen una quota trimestral:
Targeta rosa gratuïta: 7eur.
Targeta rosa reduïda: 12eur.
No targeta rosa: 15eur.

Tallers de: Costura, Manualitats, Labors, Country, Català, Memòria, Dibuix i pintura, Taller de riure i Pintura sobre roba.
Si voleu més informació truqueu al Casal: 934.434.311

EL G.I.D RENAIXENÇA AL FESTIVAL INTERNACIONAL DE EGEDEM

Del 7 al 13 d’agost amb 500 participants que venen de tot el mon, és realitzarà el 33é Festival Internacional Folclòric de Egedem ( Belgica)
Molta sort als nostres veïns en aquest viatge

EL POLIESPORTIU LES 3 XEMENEIES OBERT DURANT L’AGOST

El poliesportiu les 3 Xemeneies estarà a disposició de tot aquell qui vulgui practicar esport de l’1 al 24 d’agost, de 18 a 21hores. L’última setmana romandrà tancat.

Durant aquest mes d’agost cal trucar a les tardes de 17 a 22 hores al tel. del Polisportiu: 934.433.319

EL WIFI ENFRONTA L’AJUNTAMENT DE BARCELONA AMB LA XARXA LLIURE DE LA CIUTAT

L’Ajuntament de Barcelona dotarà a 500 centres municipals de connexions inhalàmbriques a Internet, només a l’interior dels edificis. Aquesta iniciativa ha afectat directament les entitats que estan creant una xarxa lliure wifi a la ciutat. Critiquen que el consistori no vulgui harmonitzar les sues iniciatives, qui assegura que no pot oferir accés a la via pública.

RESULTATS DE LA 9a JORNADA DEL TORNEIG DE MICROFUTBOL

El diumenge 20 s’ha disputat la novena jornada de Microfutbol al Poliesportiu les 3 Xemeneies.

Els resultats són els següents:

GRUP A
1r F.C. Sylhety –> 21 punts
2n El Barça –> 10 punts
3è Vila –> 9 punts
4t Shapla –> 7 punts
5è Manchester –> 6 punts

GRUP B
1r Roel –> 21 punts
2n Los Elásticos Culés –> 15 punts
3r San Martí –> 9 punts
4t FCB –> 9 punts
5è The Tigers –> 0 punts

I els màxims golejadors de la jornada són:
1r Saju – 36 Gols (F.C Sylhety)
2n Samir – 21 Gols (El Barça)
3r Anthony – 15 Gols (Elásticos Culés)

EL CASTELL DE MONTJUÏC S’INCORPORA COM ESPAI PER LA FESTA DE LA MERCÈ

Junt amb el Castell de Montjuïc, l’antiga fàbrica Fabra i Coats i el Moll de Barcelona són altres dels nous espais de la ciutat que se sumaran a la festa

La Mercè 2008 té un gran somriure. Aquest és un dels elements més rellevants del cartell de la festa gran de la ciutat que ha estat dissenyat per Peret. El dissenyador barceloní, Premi Nacional de Disseny 1998, s’ha inspirat en la càrrega festiva i transgressora del riure per a crear la imatge de la Mercè.

La festa, que enguany se celebrarà del divendres 19 de setembre fins al dimecres 24 de setembre, tindrà com a pregoner al cantautor Jaume Sisa, que també serà el protagonista d’una nit galàctica a la plaça de Catalunya.

El músic, que celebra el seu aniversari el dia de la Mercè, serà homenatjat en aquesta nit on participaran diversos artistes convidats. “Tindrem una Mercè galàctica amb un programa galàctic”, ha avançat el delegat de cultura, Jordi Martí.

PICNIC AL CEL

Els telefèrics de Montjuïc es converteixen durant l’estiu en petits restaurants en que els comensals gaudeixen d’un sopar molt especial, durant el recorregut del telefèric.

El cost oscil·la entre els 40 i els 80eur i la proposta estarà del 22 de juliol al 22 de setembre.