ARRELS OBRE UNA NOVA LLAR PER A PERSONES SENSE SOSTRE AL POBLE-SEC

Arrels obre una nova llar per a persones sense sostre al Poble-sec
L’alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, presideix l’acte d’obertura del nou centre, que té trenta places i que atén persones que requereixen una atenció especial i personalitzada

Barcelona disposa d’una nova llar per a persones sense sostre en un edifici de nova construcció situat al Poble-sec.

La Fundació Arrels ha posat en marxa aquest centre, que té una trentena de places per atendre persones sense llar que requereixen una atenció especial i personalitzada.

La Llar Pere Barnés acull homes i dones de 20 anys o més sense llar o sense família que se’n pugui fer càrrec. Al centre, els usuaris poden dormir, gaudir de les facilitats de viure en companyia i iniciar un procés que possibilita la seva autonomia personal.

“Més enllà de cobrir les necessitats d’alimentació, allotjament i suport sanitari i social, la Llar vol donar una atenció intensiva i global a persones sense llar en un marc d’acolliment, acompanyament i reconeixement de la persona”, s’assegura en el comunicat de presentació del nou centre.

Característiques dels usuaris

Estat de salut precari en aspectes orgànics i psicològics, carència d’habitatge o habitatge inadequat, ingressos inferiors a les rendes mínimes de subsistència i solitud afectiva i emocional són algunes de les característiques comunes dels usuaris.

L’estada d’aquestes persones al centre serà de mitja/llarga durada per evitar la rotació de persones i facilitar el treball i la vinculació personal. El centre, però, també disposa de diverses places temporals per a persones sense llar convalescents d’una malaltia o en situació d’emergència.

La Llar té també un menjador de trenta places per donar servei als residents i a altres persones sense llar. Un equip de professionals, amb el suport d’un equip de voluntaris, s’encarreguen les 24 hores del dia del funcionament de la Llar i acompanyen el procés personal de cada resident.

L’alcalde de Barcelona ha presidit l’acte d’obertura del nou centre. En el seu discurs, Jordi Hereu ha felicitat els responsables de la Fundació Arrels i els ha agraït la posada en marxa de la Llar.

A banda de la Fundació Arrels, la posada en marxa de la Llar ha estat possible també gràcies a l’aportació econòmica de la senyora Elena Caparà, que va morir l’any 1991, i a la col·laboració de la Fundació Fèlix Llobet Nicolau, la Fundació Un Sol Món de l’Obra Social de Caixa de Catalunya i de l’Obra Social de “La Caixa”.

L’ORIGEN DEL NOM
La nova Llar porta el nom de Pere Barnés, una persona sense llar que la Fundació Arrels va atendre fa 18 anys. Vivia al carrer i demanava almoina a les escales del metro. Es rentava cada dia en una font, era educat i els veïns del barri el coneixien. Després de moltes gestions, va acceptar entrar al refugi d’Arrels i va morir tres dies després d’accedir-hi. En el seu honor i record, el nou centre porta el seu nom.

20.569 responses to “ARRELS OBRE UNA NOVA LLAR PER A PERSONES SENSE SOSTRE AL POBLE-SEC

  1. Pingback: 2informer

  2. Pingback: 1gelatine

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *