Ròmbic

3r Festival de Teatre de Titelles per a Adults de Barcelona

Org. Ateneu Popular 9 Barris i Associació Titellaire de Roquetes

El Ròmbic és el Festival de Teatre de Titelles per a Adults de Barcelona, una petita mostra d’aquest gènere tan poc conegut i que aspira a situar-se entre les millors propostes culturals del país en titelles per a adults. Una reivindicació cultural pensada, creada i escenificada des del mateix centre de la perifèria barcelonina.

El teatre de titelles és un fet cultural, popular i tradicional que s’associa generalment a una activitat familiar. Les companyies produeixen, normalment, espectacles infantils i deixen motes vegades els espectacles per a la població adulta com una activitat secundària per manca de programacions que apostin pel gènere. Des de l’Associació Titellaire de Roquetes i l’Ateneu Popular 9 Barris volem aprofundir amb el Ròmbic en aquest treball que fan les companyies i establir un pol d’atracció a la ciutat de Barcelona per fer del teatre de titelles per a adults un referent cultural a casa nostra.

Compra aquí les teves entrades.

Cartell Ròmbic 2017Programa Ròmbic 2017

Descarrega el CARTELL del Ròmbic 2017.
Descarrega la PROGRAMACIÓ del Ròmbic 2017.

La companyia Anita Maravillas ens presenta Los sueños de Leonor és un viatge a través d’unes titelles de caire enigmàtic, la trama es centra en la relació entre una nena, Leonor, i Nosferatu, en una metàfora del titella que clama pel seu dret a l’existència. Un viatge al món interior, un viatge cap al descobriment de l’infinit.

4-anita-maravillas-low

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Poemes Visuals, un espectacle carregat de tendresa, que omple cada racó de l’escena d’un virtuosisme inusual, fruit d’anys de treball. A l’escenari prenen vida un conjunt de lletres construïdes amb extrema senzillesa que requereixen de gran mestria per aconseguir que, amb la seva manipulació, el gest es transformi en vers i el vers en emoció. L’espectacle està inspirat en la màgia dels poemes visuals del poeta català Joan Brossa, prenent prestat el magnetisme de l’abecedari brossià, el joc de lletres amb el qual el poeta il·lustrava la seva poètica visual.

poemes2

Enguany, abans i després de cada funció podrem gaudir d’una instal·lació que ens portarà a un món misteriós de sensualitat i desig, amb autòmats, titelles i ombres. Es tracta del Peep Show de la companyia Naked Puppets.

peep_show