Assossiació Institut de Promoció de la Cultura Catalana

L’Associació Institut de Promoció de la Cultura Catalana neix l’any 1996, amb el fi de la divulgació de Cultura Popular i Tradicional Catalana, així com a realitzar tasques d’ajut, programació i organització d’actes on el seu element principal es la Cultura Catalana.

Per aquest motius poc  a poc l’entitat a anat creixent i avui ja consta de diverses seccions en funcionament, grups que s’han introduït a nosaltres

Les nostres activitats son molt diverses i es per això que s’ha dividit en tres blocs : Seccions, organització i formació. Aquest tres blocs funcionen regularment i amb independència un del altre.

Entitat sense ànim de lucre

 

Segueix llegint…

Assossiació Institut de Promoció de la Cultura Catalana

XI Festa de les Escoles Bastoneres de Primària

Un any més celebren la Festa de les Escoles Bastoneres de Primària de Barcelona, en aquesta festa estan convidades les escoles que durant l’horari lectiu està la programació de Ball de Bastons.
Poden contactar amb nosaltres a través del correu aipcc@yahoo.es.
La Festa se celebrarà el dia 10 de maig a les 15:30 a la Avda. de la Catedral, finalitzà la inscripció el dia 26 de maig de 2019.

Arxiu fotogràfic, Assossiació Institut de Promoció de la Cultura Catalana, Festa de les escoles Bastoneres de Primària, Noticies

XXIX Jocs Florals del Raval

Oberta la convocatòria de participació en els Jocs Florals del Raval

Arxiu fotogràfic, Assossiació Institut de Promoció de la Cultura Catalana, Jocs Florals del Raval, Noticies

Festa de Cultura Popular al Raval

El passat dia 16 de març, pèls, carres del Raval, va estar ple de música, color, balls, amb la cercavila de bastoners, bestiari, capgrossos, gegants acompanyats de batucades, gralles, caixes.
Vam participar 18 colles festives, de la cultura popular tradicional.
Ens van acompanyar els Bouets i la Vaqueta del Raval, Bastoners del Raval, l’Ave Fènix del Poble Nou, Dofi del Casc Antic, La Mulassa de Barcelona, Gat Sirius, Caparrots de Sant Cugat, Capgrossos del Raval, Gegants de Sant Jaume, Gegants de la Sagrera, Fal·lera Geganters de la Sagrada Família, Geganters i Gallers de la Garriga, Gegants Ripollet, Gegants i Grallers de Casablanca, Colla Geganters de Lliça de Vall, Gegants del Raval, Gegants del Poble-sec, Gegants de la Barceloneta.
En finalitzar la cercavila a la plaça Joan Amades, cada colla va obsequiar a tothom amb les figures de l’imaginari festiu un ball, i el tan esperat espectacle de foc per la colla del Drac del Poble Nou amb la figura de l’Ave Fènix, que cada any renovem l’espectacle, sent admirat per gran quantitat de persones, com també la cercavila discorre entre gran quantitat de persones per, els carres del barri.
Com tota festa es fa la cloenda, se celebra un àpat de germanor tots junts a l’escola Milà i Fontanals amb l’assistència de 425 participants de la cercavila, cada colla va ser obsequiada amb un record de la festa.  Fins l’any 2020!!!

Arxiu fotogràfic, Assossiació Institut de Promoció de la Cultura Catalana, Festa de cultura popular al Raval Santa Madrona, Noticies

Festa de Cultura al Raval Santa Madrona

El pròxim dia 16 de març al Raval estem de Festa de Cultura Popular, bastons, bestiari, gegants capgrossos i fi de festa amb l’espectacle de Foc pel Drac del Poblenou, hi han la figura del Fènix.

Recorregut: inici a les 17:30h. a la plaça Gardunya, c/ Carme, Rambla, c/. Hospital, plaça Padró, c/. Carme i finalitza a la plaça Joan Amades a aproximadament a les 19h. amb lluïment de balls.

Arxiu fotogràfic, Assossiació Institut de Promoció de la Cultura Catalana, Festa de cultura popular al Raval Santa Madrona, Noticies

Ravalstoltada

El dia 9 de marc a la tarda Rua de Carnaval al Raval, amb comparses, bandes, batucades.

Sortida carrer  Carme, Rambla, carrer Unió, carrer Sant Oleguer, carrer Sant Pau, carrer Reina Amàlia i finalitzà a la Plaça Folch i Torres.

El nostre grup anàvem de caramel reivindica Dolç Mon Raval

Arxiu fotogràfic, Assossiació Institut de Promoció de la Cultura Catalana, Noticies

IX Concurs de Truites al Raval

Ahir dia 28 de febrer a la seu de l’entitat es va celebrar el concurs de truites del Raval, van participar 17 persones amb l’assistència de 80 socis, amics i veïns per degustar les 17 truites i una fora de concurs que l’entitat convida a tots els assistents acompanyats  de botifarra d’ou i llardons.

El jurat va atorga els premis, sent  la mes gustosa per la Sra. Shapna Hannan, la innovadora per PFI Hostaleria: Impulsem i la millor presentació a la Sra. Mercè Amor.

   

Arxiu fotogràfic, Assossiació Institut de Promoció de la Cultura Catalana, Dijous Gras concurs de truites, Noticies

Festes de Santa Eulàlia 2019

Els passats dies 9 i 10 de febrer les seccions de l’entitat Associació Institut de Promoció de la Cultura Catalana, el Esbart Santa Eulàlia en el Ball de Santa Eulàlia quadres plàstics de 8 martiris de la Santa a la esplanada de la Catedral acompanyada per la cobla Granollers.

El dia 10 el Bouets i la Vaqueta del Raval van participar a la cercavila de gegants de Santa Eulàlia, amb la seva juguesca tradicional.

Arxiu fotogràfic, Assossiació Institut de Promoció de la Cultura Catalana, Ball de Santa Eulalia, Bouets i la Vaqueta del Raval, Noticies

Arriba Carnaval 2019

Arriba el Carnaval i el celebrarem com cada any amb el concurs de truites, inscripcions els dies 26 i 27 de febrer a la seu de l’entitat de 18:30 a 21h.
El dia 28 dijous gras, a les 16h. s’hauran de portar les truites a la seu de l’entitat, carrer Salvador, 24 baixos i el jurat haurà d’elegir els guanyadors.
Després tots junts berenarem les truites participants.

Arxiu fotogràfic, Assossiació Institut de Promoció de la Cultura Catalana, Dijous Gras concurs de truites, Noticies

Memòria econòmica

Balanç 2018

Memòries

Memòria 2018

MEMORIABalanç 2018      ANY 2018

Memòries