Assossiació Institut de Promoció de la Cultura Catalana

L’Associació Institut de Promoció de la Cultura Catalana neix l’any 1996, amb el fi de la divulgació de Cultura Popular i Tradicional Catalana, així com a realitzar tasques d’ajut, programació i organització d’actes on el seu element principal es la Cultura Catalana.

Per aquest motius poc  a poc l’entitat a anat creixent i avui ja consta de diverses seccions en funcionament, grups que s’han introduït a nosaltres

Les nostres activitats son molt diverses i es per això que s’ha dividit en tres blocs : Seccions, organització i formació. Aquest tres blocs funcionen regularment i amb independència un del altre.

Entitat sense ànim de lucre

 

Segueix llegint…

Assossiació Institut de Promoció de la Cultura Catalana

Exposició de la Memòria Fotogràfica del Raval

Des de el dia 3 de desembre fins els dia 30 es podrà veure al Casal de Barri Folch i Torres del c/. Reina Amàlia 31 amb unes 80 noves fotos, per la inauguració va participar el Grup Mon Raval amb una cantata de Nadales. 

Arxiu fotogràfic, Assossiació Institut de Promoció de la Cultura Catalana, Memòria fotogràfica de Raval, Mon Raval, Noticies

Encesa de llum al Raval

El passat dia 30 de novembre es van encendra les llums de Nadal del Raval, un projecte de la Fundació de Tot Raval que constà de un projecte comunitària i de reinserció amb altres entitats. Els treballs que es realitzen de personatges de veïns i veïnes del Raval els confeccionen la entitat de Impulsem. La Festa va iniciar una cercavila a la plaça Universitat i per els carres del Raval, acompanyats dels Bouets i la Vaqueta del Raval i diferents grups musicals.

Arxiu fotogràfic, Assossiació Institut de Promoció de la Cultura Catalana, Bouets i la Vaqueta del Raval, Noticies

Trobada Gegants a La Sagrera

El passat dia 17 de novembre els bouets van ser convidats a la Torbada , va ser un dia molt fre-et, però el bon esmorzar ens el va passar , van compartir la cercavila amb escoles, les colles geganteres i les batucades, com cada any es fa una ballada per una residencia de persones grans, la juguesca dels caramels i confeti es sempre ven rebuda.

Arxiu fotogràfic, Assossiació Institut de Promoció de la Cultura Catalana, Bouets i la Vaqueta del Raval, Noticies

XXIX Trobada de Gegants a Ripollet

El passat dia 6 d’octubre els Bouets i la Vaqueta del Raval van ser convidats a la XXIX Trobada de Gegants de Ripollet, van ser un munt de colles vengudes de arreu del País i de Andorra, van tirar mols caramels i confeti, la canalla va seguir-los per recollir els caramels que tiraven, la participació va ser molt activa. Una gran trobada.

Arxiu fotogràfic, Assossiació Institut de Promoció de la Cultura Catalana, Bouets i la Vaqueta del Raval, Noticies

Diada de Testes a Sant Cugat

El passat dia 28 de setembre els Bouets i la Vaqueta del Raval van ser convidats per el Caparrots de Sant Cugat a la seva Diada, vam compar-tir-la amb els capgrossos de Martorell, capgrossos de Premià de Mar, Nans del Poble-sec, va ser una Diada esplèndida, ha on el Bouets i la Vaqueta seu van passar molt bé, amb la juguesca dels caramels i confeti i el seu ball final.

Arxiu fotogràfic, Assossiació Institut de Promoció de la Cultura Catalana, Bouets i la Vaqueta del Raval, Noticies

Festes de la Mercè 2019

Las seccions de la entitat, amb els Bastoners del Raval, les Cantaires del Grup Mon Raval i els Bouets i la Vaqueta del Raval, participaran a les Festes de la Mercè.

Dia 21, Cantada per el Grup Mon Raval, el dia 21 de setembre a les 11:45 al escenari Taronja de la plaça Catalunya.

Dia 22, Mati Bastoner a les 11h. a la plaça Sant Jaume, els Bastoners del Raval.

El mati bastoner es va suspendre per les pluges.

Dia 24, els Bouets i la Vaqueta del Raval participant a la Cavalcada a les 18h. inici carrer Pelai, tirant caramels i confeti.

Reportatge fotogràfic de les Festes.

Arxiu fotogràfic, Assossiació Institut de Promoció de la Cultura Catalana, Bastoners del Raval, Bouets i la Vaqueta del Raval, Mon Raval, Noticies

Festa Major del Carme al Raval

Xocolatada per 300 persones

Alumnes de la escola de Músics

Assistents a la festa plaça Aureli Capmany

Els dies 11, 12, 13, i 14 de juliol el barri del Raval es va omplir de música, colors, àpats als carres que celebraven la festa major, la nostra entitat va participar i organitzar alguna activitat els quatre dies, os passem un petit reportatge de les festesVam col·laborar amb  la confecció de la catifa de Festa Major, participació a la cercavila del Pregó. El divendres vam organitzar la Xocolatada de Festa Major a la Plaça Aureli Capmany, van actuar les titelles del Casal Trueta, i Convos de la Escola de Músics.

Bastoners de Gavà

Bastoners de Gràcia

Bastoners del Clot

Bastoners del Raval

Picacrestes del Prat

Bastoners colla jove de Castelldefels

Sopar de germanor de Festa Major

El dissabte la XV Diada Bastonera al Raval amb la participació de sis colles, Bastoners de Gavà, de Gràcia, del Clot, Picacrestes del Prat, Nova de Castelldefels i els del Raval i al finalitzar les ballades sopar de germanor.

Els Bouets i la Vaqueta del Raval a la cercavila de Festa Major

El diumenge al mati participació a la cercavila de Festa Major amb els Bouets i la Vaqueta del Raval

Memòria Fotogràfica del Raval

S’inaugura la Memòria Fotogràfic del Raval, el mes de desembre estarà exposada al Casal de Barri a la plaça Floch i Torres.Cantada d’Havaneres per tancament de la Festa Major a la Rambla del Raval, amb els grups Mar Brava, Mar Endins i Mestre d’Aixada com no amb la tradicional Rom Cremat

Titelles del Casal de la Gent Gran Josep Trueta

Titelles del Casal de la Gent Gran Josep Trueta

Els Bouets i la Vaqueta del Raval a la cercavila del Pregó

Arxiu fotogràfic, Assossiació Institut de Promoció de la Cultura Catalana, Bastoners del Raval, Bouets i la Vaqueta del Raval, Cantades d'havaneres, Memòria fotogràfica de Raval, Noticies

44 Trobada Nacional de Ball de Bastons de Catalunya a Gavà

El dia 6 de juliol es va celebrar la 44 Trobada del Ball de Bastons a Gavà van participar 45 colles amb 1.000 bastoners i bastoneres.

Colles vingudes de arreu de CatalunyaEn nom dels Bastoners del Raval, va anar una representació, va recollir el record.

Arxiu fotogràfic, Assossiació Institut de Promoció de la Cultura Catalana, Bastoners del Raval, Noticies

Fi de curs del Grup Mon Raval

Tanquem el curs del projecte de Vida activa per les Dones Grans, amb una comèdia al teatre del Casal de la Gent Gran Josep Trueta, una tarda refrescant i mol divertida al finalitzar tothom va felicitar a les artistes.

Arxiu fotogràfic, Assossiació Institut de Promoció de la Cultura Catalana, Mon Raval, Noticies

Festa Major de Casablanca

El passat dia 30 al mati els Bouets i la Vaqueta del Raval sent van a Sant Boi de Llobregat a la barriada de Casablanca, allí ens espera un bon esmorzar, botifarra, cansalada viada i bé, begudes, gelat i cafè, un bon àpat per agafar forces per celebrar la cercavila de Festa Major i presentació del nou logo de la colla.

Van tenir dos baixes per el calor del dissabte.

Arxiu fotogràfic, Assossiació Institut de Promoció de la Cultura Catalana, Bouets i la Vaqueta del Raval, Noticies