Assossiació Institut de Promoció de la Cultura Catalana

L’Associació Institut de Promoció de la Cultura Catalana neix l’any 1996, amb el fi de la divulgació de Cultura Popular i Tradicional Catalana, així com a realitzar tasques d’ajut, programació i organització d’actes on el seu element principal es la Cultura Catalana.

Per aquest motius poc  a poc l’entitat a anat creixent i avui ja consta de diverses seccions en funcionament, grups que s’han introduït a nosaltres

Les nostres activitats son molt diverses i es per això que s’ha dividit en tres blocs : Seccions, organització i formació. Aquest tres blocs funcionen regularment i amb independència un del altre.

Entitat sense ànim de lucre

 

Segueix llegint…

Assossiació Institut de Promoció de la Cultura Catalana

Som Cultura Popular

Iniciem l’any 2018 participant a Som Cultura Popular al Recinte de Fabra i Coats amb ballada de bastons per la colla Bastoners del Raval, tallers de ball de bastons i Fòrum el Ball de Bastons a les Escoles de Primària.

El dia 27 de gener dissabte a les 11h. actuació Bastoners del Raval

El mateix dia a la tarda taller de ball de bastons de 16h. a 17h. al pati Institut Martí Pons.

A les 18:30 Fòrum d’Educació i Cultura Popular basat en el projecte “Ball de Bastons a les Escoles de Primària

Assossiació Institut de Promoció de la Cultura Catalana, Noticies

BONES FESTES

Assossiació Institut de Promoció de la Cultura Catalana

Ara ve Nadal

El passat dia 16 de desembre vam ser convidat els Bouets i la Vaqueta del Raval

Al Poble Nou a la seva festa de Nadal, com sempre seu van passar molt be amb la juguesca de tirar confeti i caramels i després per recuperar forces un bon dinar, amb la reste de les colles.

 

 

Els Bouets, Miquel, Víctor i Ricard  i la Vaqueta Eulàlia passejant per la Rambla del Poble Nou, amb els seus portadors, la Núria, la Rehida, el Dani i la Judit que per ella es la primera vegada que du el Bouet  Ricard.

Assossiació Institut de Promoció de la Cultura Catalana

Encesa de llums Nadalencs al Raval

El passat dia 25 de novembre al Raval, es va celebrar una gran festa per l’encesa de les llums de Nadal, sota el projecte de Raval Km0, un projecte de reinserció laboral portat a terme per la Fundació Tot Raval i Impulsem. A on es formen persones amb diferents tallers, el d’electricitat és el que durant la durada del curs muntant les diferents figures representades en llum, persones del barri, que primer es fotografien i després es crea el disseny que veieu al carrer.

Les fotos estan exposades amb les seves històries a la galeria del carrer dels Àngels.

La nostra entitat va participar en la festa amb una cercavila de llum, les dues seccions de cultura popular, els Bastoners del Raval i els Bouets i la Vaqueta del Raval, tots ells estaven molt ben il·luminats.

Assossiació Institut de Promoció de la Cultura Catalana

Reportatge fotogràfic de Ravals 2017

Tots tenim els sentiments a flor de pell, però hem de seguir fent les nostres activitats culturals, perquè per uns moments podem gaudir de les nostres tradicions culturals, que són la nostra força per reivindicar, lluitar i defendre tot allò que tenim i volem, i afer possible de millorar-lo per nosaltres i els que vinguin.
Us passem un petit reportatge fotogràfic que ha donat de si, aquest Festival Ravals 2017 per la nostra entitat.

Exposició i Xarrada Memòria Fotogràfica del Raval

Capgrossos del Raval

Bastoners del Raval

Sopes del Món

Els Bouets i la Vaqueta del Raval

Cantada de Corals  Grup Mon Raval

Arxiu fotogràfic, Assossiació Institut de Promoció de la Cultura Catalana, Bastoners del Raval, Bouets i la Vaqueta del Raval, Memòria fotogràfica de Raval, Mon Raval

Inauguració Capgrossos a la Escola Vedruna Àngels

El passat dia 4 de novembre la escola Vedruna Àngel del Raval van celebrar la inauguració de dos capgrossos i una cuca fera, sent el padrins l’Escola de Músics i JPC i el Buet i la Vaqueta van ser els invitats d’honor.

Es va obsequia amb una xocolatada, el concert de la coral i la juguesca de tirar caramels i confeti, al pati de la escola.

Arxiu fotogràfic, Assossiació Institut de Promoció de la Cultura Catalana, Bouets i la Vaqueta del Raval

RAVALS 2017 #ravals

Iniciem el festival de RAVALS, un esclat de cultura de les entitats del barri, és una oportunitat de sortir al carrer, places, espais, tota la gran diversitat i riquesa que té el Raval, coordinat per la Fundació Tot Raval.

Les entitats que participant fomenten el moviment integrador de la cultura d’arreu, que estan treballant al barri del RAVAL, és una gran mostra d’art, donassa l’oportunitat a grans i joves que durant els dies 9, 10, 11 i 12 de novembre puguin gaudir i demostrar la seva qualitat als veïns i veïnes del Barri i Ciutat.

La nostra entitat participa en tres actes dels molts que realitzant durant aquests dies.

Arxiu fotogràfic, Assossiació Institut de Promoció de la Cultura Catalana, Bastoners del Raval, Bouets i la Vaqueta del Raval, Mon Raval, Noticies

IX Exposició de Memòria Fotogràfica del Raval

El pròxim dia 8 de novembre inauguració de la IX Exposició de Memòria Fotogràfica del Raval, any darrere any, hem mostrat una nova col·lecció de fotografies de la història del nostre Barri del Raval.
Un Raval desaparegut, vivències, oficis, vestimenta, història dels temps passats, etc.
Durant aquests 9 anys hi han recollides, documentacions fotogràficament i actualment tenim un fons d’arxiu de 800 fotos i documents.
El dia 8 de novembre a les 18:30 dins de la inauguració de l’exposició se celebrarà una xarrada a càrrec de Ferran Aisa (Historiador i poeta) “Del Raval al Paral·lel”, aquest any s’ha cregut adient de crear l’exposició amb fotografies del nostre estimat Paral·lel i principalment del teatre Aranau, un dels nostres teatres del Raval i de la Ciutat.
L’exposició estarà exposada al Casal de Barri Folch i Torres del dia 8 de novembre fins al 30 de novembre de 2017 de dilluns a divendres de les 10h. a 21h.

Arxiu fotogràfic, Assossiació Institut de Promoció de la Cultura Catalana, Memòria fotogràfica de Raval, Noticies

RAVAL(s)

Arriba novembre i amb ell, el gran Festival de Cultura del Raval, multicultural, intergeneracional .

Arxiu fotogràfic, Assossiació Institut de Promoció de la Cultura Catalana, Noticies

Trobada Bastonera a Castelldefels

Els Bastoners del Raval van participar en la V Trobada de Bastoners a la tarda pels carrers de Castelldefels, el passat dia 7 d’octubre de 2017.

Arxiu fotogràfic, Assossiació Institut de Promoció de la Cultura Catalana, Bastoners del Raval