Assossiació Institut de Promoció de la Cultura Catalana

L’Associació Institut de Promoció de la Cultura Catalana neix l’any 1996, amb el fi de la divulgació de Cultura Popular i Tradicional Catalana, així com a realitzar tasques d’ajut, programació i organització d’actes on el seu element principal es la Cultura Catalana.

Per aquest motius poc  a poc l’entitat a anat creixent i avui ja consta de diverses seccions en funcionament, grups que s’han introduït a nosaltres

Les nostres activitats son molt diverses i es per això que s’ha dividit en tres blocs : Seccions, organització i formació. Aquest tres blocs funcionen regularment i amb independència un del altre.

Entitat sense ànim de lucre

 

Segueix llegint…

Assossiació Institut de Promoció de la Cultura Catalana

XI Exposició de Memòria Fotogràfica del Raval

Des de avui hi ha es pot visitar la exposició al Casal de Barri Folk i Torres

c/. Reina Amàlia, 33 des de les 9 del matí fins les 21h.

Es gratuït

Arxiu fotogràfic, Assossiació Institut de Promoció de la Cultura Catalana, Memòria fotogràfica de Raval

Sortida dels Bouets i la Vaqueta del Raval

El dissabte dia 14 de desembre, van, estar invitats pèl, Drac del Poblenou a la festa Ara ve Nadal, realitzant una pessigada per, els carres i la rambla del Poblenou, expenen l’alegria a grans i petits amb la tirada de caramels i confeti.

Arxiu fotogràfic, Assossiació Institut de Promoció de la Cultura Catalana, Bouets i la Vaqueta del Raval, Noticies

Taller de Ball de Bastons amb la Escola Vedruna

El passat dia 14 a la plaça dels Àngels i sota l’arbre dels desitjos l’Escola va realitzar el taller de ball de bastons a la plaça, sota la direcció dels Bastoners del Raval.

Arxiu fotogràfic, Assossiació Institut de Promoció de la Cultura Catalana, Bastoners del Raval, Noticies

Activitats del mes de desembre 2018

Arxiu fotogràfic, Assossiació Institut de Promoció de la Cultura Catalana, Bastoners del Raval, Mon Raval, Noticies

Descoberta faristol recordant Maternitat

El passat dia 3 de desembre es va celebrar la descoberta d’un faristol per recordar la Casa de la Caritat, un espai d’acollida dels infants de la ciutat, orfes, abandonats, els que els pares no podien alimentar per la pobresa extrema que es patia a la ciutat. Època negra i fosca dels segle XIX, al carrer Ramelleres.

Arxiu fotogràfic, Assossiació Institut de Promoció de la Cultura Catalana, Memòria fotogràfica de Raval, Noticies

Encesa de llums de Nadal al Raval i Lluernes d’hivern

El dissabte dia 24 de novembre el Raval està de festa, amb l’encesa de les llums de Nadal i l’espectacle comunitari Lluernes d’hivern.
A la plaça Salvador Segui elaborà una xocolatada per tots els assistents, mentre sonava la música de l’escola de músics amb un grup de pop, després es va entrega els premis als dijous pel calendari anual de la Fundació Tot Raval.
Van participar el Bouet i la Vaqueta del Raval, amb l’acompanyament de les persones que van estar a l’encesa de les llums, fins als Jardins Rubió i Lluch a on es posava en marxa l’espectacle les Lluernes d’hivern.
Als jardins, dins de l’espectacle de Lluernes d’hivern, van participar els bastoners del Raval en petit format. Una nova experiència, ballar amb pals de ferro que després s’havien de convertir en el format d’un vaixell.
Va ser un espectacle impressionant, amb decoració de llums, relats que passaven per diferents llocs del jardí, danses, ombres una nit espectacula    r.

Arxiu fotogràfic, Assossiació Institut de Promoció de la Cultura Catalana, Bastoners del Raval, Bouets i la Vaqueta del Raval, Noticies

Taller de bastons al Arc del Triomf Festa dels Jocs i lleure amb català.

El passat dia 18 es va celebrar la Festa dels Jocs i lleure amb Català, components dels Bastoners del Raval van assistir a realitzar els tallers de bastons, però el dia es va llevar amb pluja i es va que haver d’anul·lar el taller, esperem l’any que ve el puguem celebrar la festa.

Arxiu fotogràfic, Assossiació Institut de Promoció de la Cultura Catalana, Bastoners del Raval, Noticies

Presentacions

El passat dia 16 de novembre es va presentar el projecte de les Rambles al Teatre del Liceu un projecte per la ciutadania, però haurem d’esperar uns anys, perquè estigui finalitzat.El passat dia 22 al Palau Marc es va fer la presentació del llibre 15 Canemàs amb tot el resum dels fòrums que es van realitzar el mes de gener a Fabra i Coats amb el projecte Som Cultura Popular.

Arxiu fotogràfic, Assossiació Institut de Promoció de la Cultura Catalana, Noticies

Ball de Bastons

Vols formar part de la família BASTONERA?

Vols aprendre a PICAR EL BALL DE BASTONS?

T’esperem al carrer Salvador, 24 baixos.

Arxiu fotogràfic, Assossiació Institut de Promoció de la Cultura Catalana, Bastoners del Raval

Festa de les Sopes a Ravals

El passat dia 10 al vespre a la plaça dels Àngels es va celebrar la Festa de les Sopes, diferents entitats del Barri van elaborar les seves sopes típiques dels seus països, sent com sempre un èxit d’entitats i de persones a degustar-la.
La Taula del Raval, aquest any ha participat amb la Sopa de Pagès, una olla de 15l. la qual va tindre molta acceptació, entre totes les altres que van participar.

Arxiu fotogràfic, Assossiació Institut de Promoció de la Cultura Catalana, Noticies