Assossiació Institut de Promoció de la Cultura Catalana

L’Associació Institut de Promoció de la Cultura Catalana neix l’any 1996, amb el fi de la divulgació de Cultura Popular i Tradicional Catalana, així com a realitzar tasques d’ajut, programació i organització d’actes on el seu element principal es la Cultura Catalana.

Per aquest motius poc  a poc l’entitat a anat creixent i avui ja consta de diverses seccions en funcionament, grups que s’han introduït a nosaltres

Les nostres activitats son molt diverses i es per això que s’ha dividit en tres blocs : Seccions, organització i formació. Aquest tres blocs funcionen regularment i amb independència un del altre.

Entitat sense ànim de lucre

 

Segueix llegint…

Assossiació Institut de Promoció de la Cultura Catalana

25 Aniversari Escola de Músics del Raval

El passat dia 17 de juny l’Escola de Músics del Raval va celebrar els seus 25 anys d’existència al Barri del Raval, per l’escola s’han format músics que avui en dia volten el món amb el llenguatge universal que és la música.

Milers de nens i nenes han passat per l’escola del Raval de la Ciutat, amb projectes integradors i interculturals, com també per persones grans.

Els Bouets i la Vaqueta del Raval van voler de celebrar-lo també amb una petita pinzellada de la juguesca que sempre porten invertint a les persones que van assistir a l’aniversari.

Va ser una gran demostració de totes les classes que porten a terme a l’escola. Magnífic.

Arxiu fotogràfic, Assossiació Institut de Promoció de la Cultura Catalana, Bouets i la Vaqueta del Raval, Noticies

Festa del Foc

El dia 23 el Raval celebra la Festa del foc amb la recollida de la Flama del Canigó, encesa de foguera, cantada d’havaneres i revetlla.

Arxiu fotogràfic, Assossiació Institut de Promoció de la Cultura Catalana, Festa del Foc Revetlla, Noticies

Trobada Gegantera a la Torrassa

Els Bouets i la Vaqueta del Raval van estar invitats el dia 2 de juny, per les Festes Major de la Torrassa a la cercavila de Gegants, com sempre fent l’alegria de grans i petits amb el llançament de caramels i confeti.

Arxiu fotogràfic, Assossiació Institut de Promoció de la Cultura Catalana, Bouets i la Vaqueta del Raval, Noticies

Repicada a Sarrià

El passat dia 21 d’abril els Bastoners del Raval, van estar convidats a la Repicada que organitzava la territorial del Barcelonès, repica’n pels carrers de Sarrià, els organitzadors ven ser el Basto de Sarrià, va ser una bona Repicada Bastonera.

Arxiu fotogràfic, Assossiació Institut de Promoció de la Cultura Catalana, Bastoners del Raval, Noticies

Portes Obertes el dia 1 a l’entitat

Vols provar el ball de bastons, portar un capgròs o portar la Vaqueta del Raval vine el dia 1 de juny a la nostra seu, a gaudir de la cultura popular. Va ser molt participativa, taller de ball de bastons, porta capgrossos, projecció Vine a la Festa i berenar per el assistents 

Arxiu fotogràfic, Assossiació Institut de Promoció de la Cultura Catalana, Noticies

Trobada de Gegants a la Barceloneta

Avui diumenge dia 27 de maig els Bouets i la Vaqueta del Raval han participat a Trobada de Gegants de la Barceloneta conjuntament amb 11 colles geganteres.

Com sempre els bouets han segut l’alegria amb la juguesca de tirar confeti i caramels.

Arxiu fotogràfic, Assossiació Institut de Promoció de la Cultura Catalana, Bouets i la Vaqueta del Raval, Noticies

XXVIII Jocs Florals del Raval

Aquest, Jocs Florals del Raval han estat de gran qualitat literària, reivindicativa i emocional.

La nostra entitat va creure que li havíem de fer un reconeixement el Director del Museu Marítim, perquè aquest any es jubila i volíem donar-li les gràcies pels 17 anys que ens cedeix la sala d’actes del museu, els últims 4 anys en donació de llibres. El Sr. Roger Marcet sempre a estat obert a tota proposta de cultura, sempre per dignificació del barri del Raval.

Els guanyadors d’aquest certament han estat, passem l’acta:

ACTA XXVIII JOCS FLORALS DEL RAVAL
El jurat dels Jocs Florals del Raval, format per Viqui Molins, presidenta, Anna Lliuró, Manela Anguita, Manel Doñate i Jordi Rabassa, secretari, reunit a Barcelona el dia 7 de maig de 2018 a la seu de l’Associació Institut de Promoció de la Cultura Catalana, del carrer de Salvador, 24, del barri del Raval, resol atorgar els premis de la vint-i-vuitena edició dels Jocs Florals del Raval als següents treballs:

PROSA JUVENIL
1r premi: QÜESTIÓ DE DIGNITAT. Pseudònim: Anònim
2n premi: A EUROPA. Pseudònim: El refugiat
3r premi: RECORDANT-TE. Pseudònim: Dama de les neus
PROSA ADULT
1r premi: RA-VAL. Pseudònim: Quima Joyce
2n premi: LA PORTA DE ROURE. Pseudònim: Boira
3r premi: TRIPLE 21. Pseudònim: SD
Accèssit: Pseudònim: Jean Mermoz
VERS ADULT
1r premi: QUAN S’ACABA EL DIA. Pseudònim: Cau la lluna
2n premi: ANY I ANY PER MOLTS ANYS. Pseudònim: Pruna
3r premi: ELS TRES COLOMS (CORRANDES). Pseudònim: Willy

Com sempre els primes, premis van fer la seva lectura.

Arxiu fotogràfic, Assossiació Institut de Promoció de la Cultura Catalana, Jocs Florals del Raval, Noticies

10a. Festa de les Escoles Bastoneres de Primaria

El passat dia 11 de maig l’Avda. de la Catedral, es va omplir d’escolars de 16 escoles de la ciutat, per al tancament de tallers de Ball de Bastons que realitzen a les seves escoles, en finalitzar els balls tots els nens i nenes van berenar i als representants de les escoles, monitors i músics se’ls va fer entrega d’un record de la dita Festa.

La nostra entitat, un dels seus projectes és els tallers de Ball de Bastons, per promocionar la nostra cultura popular, i organitzem aquesta festa com a premi als alumnes que durant tot el curs han estat aprenent el Ball de Bastons.

Impartim tallers a 10 escoles la majoria de Ciutat Vella, Sant Martí, Horta i Hospitalet.

Amb el suport: Cotto House Hotel

Districte ciutat Vella

Col·labora Dep. Cultura Generalitat

Arxiu fotogràfic, Assossiació Institut de Promoció de la Cultura Catalana, Festa de les escoles Bastoneres de Primària, Noticies

Diada de Sant Jordi al Raval

Cada any el dia 23 la nostra entitat compartim carpa amb la Taula del Raval i la del Carrer Cera Grup Mon Raval, aquest any la diada va anar mol bé els treballs manuals que es van fer van tenir molta sortida.

L’actuació del Grup Mon Raval va estar molt aplaudida, les seves cançons de xirigotes van fer passar una bona estona al públic.

Arxiu fotogràfic, Assossiació Institut de Promoció de la Cultura Catalana, Mon Raval, Noticies

Diada de Sant Jordi al Raval

Esteu tots convidats, os passareu una bona estona

Arxiu fotogràfic, Mon Raval, Noticies