Últimament es parla molt de la web 2.0, però… a què ens referim quan parlem de web 2.0? Com pot ajudar a les entitats sense afany de lucre?

Allò que diferencia a la web 2.0 de la web 1.0, en primer lloc, és la filosofia; els últims anys hi ha hagut un canvi entre la manera d’entendre Internet. Abans es feia servir la xarxa per oferir i buscar informació. Ara, Internet és un espai on intercanviar experiències i opinions, fer xarxa i treballar conjuntament. D’una comunicació unidireccional hem passat a una comunicació en xarxa.

Les eines de la web 2.0 ens faciliten la comunicació i el treball en xarxa. Són eines fàcils de fer servir, moltes gratuïtes, i que permeten incorporar a la nostra plana web vídeos, presentacions, fotografies, fòrums, etc.

Actualment no cal saber molt d’informàtica per poder crear, gestionar i mantenir una plana web. Amb una mica d’ajuda tot és possible! Per tant, totes les entitats i col·lectius, ja siguin petits o grans, poden aprofitar el potencial de la web 2.0.

A través del projecte de Blocs de xarxanet.org us proposem crear-vos un bloc, on podreu incloure tot allò que vulgueu: textos estàtics, notícies d’actualitat, vídeos, fotografies, fòrums, calendaris, etc. És una forma de ser transparents, interactuar amb la base social i establir contactes i col·laboracions amb altres entitats!

Per crear el vostre bloc farem servir la plataforma WordPress MU. Triareu el disseny bàsic del bloc entre uns temes o models que us proposarem i, a partir d’aquí, el podreu personalitzar per tal que tingui l’aparença que desitgeu i que considereu que s’identifica amb la vostra entitat o col·lectiu. Triareu les pàgines, apartats, ginys, etc. que vulgueu afegir-hi i començareu a publicar!

Serà un treball col·laboratiu entre vosaltres i l’equip multidiscipilinari del projecte de Blocs de xarxanet.org, que serà a la vostra disposició per donar-vos suport, aconsellar-vos i solucionar qualsevol tipus de problema que tingueu amb el bloc.

Per tal que sigueu cada vegada més autònoms/es i independents en la gestió i manteniment de la vostra plana, podreu realitzar la formació que posem a la vostra disposició.

Voleu aprofitar aquesta gran oportunitat? Doncs poseu-vos en contacte amb nosaltres i junts començarem el camí cap a la web 2.0!

Un projecte de:
Forma part de:
En col·laboració amb:
xarxanet.org - Entitats i voluntaris per un món millor