Sobre el projecte

‘Entitats i web 2.0’ forma part del projecte xarxanet.org,  promogut pel Departament de Drets Socials, i la cooperativa Colectic SCCL se’n encarrega del manteniment i suport tècnic de la plataforma. El seu objectiu és fomentar la comunicació entre el teixit associatiu, tot donant un cop de mà a les entitats sense afany de lucre, sobretot a les més petites, per tal que puguin comunicar a través d’Internet. Els ofereix una plataforma on crear la seva plana web amb el gestor de continguts de programari lliure i gratuït WordPress. A més, les organitzacions poden accedir a assessorament personalitzat.Una de les tasques pendents del Tercer Sector Social és la seva transformació digital. Tenir un domini de les eines tecnològiques pot facilitar i millorar el dia a dia de les entitats petites. A més, és vital tenir presència a Internet, per tal de poder explicar la seva visió, missió, maneres de fer, projectes, etc. i arribar a la seva base social, així com per relacionar-se amb altres entitats, amb les administracions i amb la ciutadania en general.

És necessari que cada entitat faci una anàlisi de la seva realitat i, segons els resultats, triï les xarxes socials on vol tenir presència. Una plana web, però, sempre serà bàsica per a la seva comunicació digital. Per això, a ‘Entitats i web 2.0’ comencem oferint-los el més bàsic, però amb la mirada posada també en com relacionar aquesta amb el ‘social media’.

Totes les planes web creades formaran part de la plataforma blocs.xarxanet.org.

WordPress és el gestor web més utilitzat del món: més del 30% de tots els portals web funcionen amb WordPress. És fàcil d’instal·lar, configurar i usar. És programari lliure i gratuït. Hi ha moltes persones i empreses que donen suport a WordPress i ofereix una gamma àmplia de funcionalitats i flexibilitat. Amb aquesta eina podem construir una web amb pocs recursos, que s’adapta a les necessitats de la nostra entitat.

Totes les organitzacions que se sumin a ‘Entitats i web 2.0’, igual que qualsevol altre entitat de voluntariat, té al seu abast els Serveis d’Assessorament de Voluntariat https://serveis.voluntariat.org/assessorament/. 

Un projecte de:
Forma part de:
En col·laboració amb:
xarxanet.org - Entitats i voluntaris per un món millor