El bloc de prevenció

de la Fundació Oncolliga Girona

La bella i la bèstia

Un binomi irreconciliable, bellesa i tabac. Per suposat la bèstia és el tabac. El fum del tabac a quins aspectes de la bellesa de la persona ataca? Farem una llista.

Cabell: Reseca el cabell. Es produeix un desenvolupament prematur dels cabells blancs. Apareix alopècia, la pèrdua senil del cabell.

Al rostre: sorgeixen arrugues de forma precoç, la pell adquireix una coloració artificial, la cara s’aprima, en les dones pot aparèixer, per manca de vitamina E, l’acne no inflamatori (porus tancats, petits quist i punts blancs i negres).

Alè: la llengua retè les substàncies del tabac i provoca una halitosi incòmode, i els petons tenen gust a cendrer.

Sentits sensorials: pèrdua del gust i de l’olfacte.

Aspecte: tenyeix les dents i la pell dels dits i de les ungles per on se subjecta habitualment la cigarreta. El fumador i la fumadora no poden evitar, per més perfums que es posin, amagar l’olor del tabac en la seva roba, cabells …

Bibliografia

GENERALITAT DE CATALUNYA DEPARTAMENT DE SANITAT I SEGURETAT SOCIAL (2001) Dona i tabac. Informe tècnic sobre l’hàbit tabàquic femení a Catalunya. Barcelona: Direcció General de Salut Pública.

GONZALEZ-DE VEGA JM, ROMERO-ORTIZ A. Tabaco y otros problemas de salud. En: Becoña E (Coord) Libro blanco de prevención del tabaquismo. Barcelona: Glosa Ediciones, 1998; 79-87.

Compartir i gaudir:
  • Print
  • email
Be Sociable, Share!

Comments are closed.

Forma part de:
És un projecte de:
xarxanet.org - Entitats i voluntaris per un món millor