El bloc de prevenció

de la Fundació Oncolliga Girona

Exercici domesticat

Quedareu sorpresos, i ben segur que algun tipus de somriure dibuixareu a la vostra cara, si arribeu al final d’aquest text. Encara que sembli impossible a partir d’avui el vostre concepte de les tasques domèstiques canviarà. Abandonareu la idea que són una obligació, i les veureu com un plaer saludable, i, fins i tot, a casa vostra es podria generar un conflicte d’interessos perquè tothom voldrà treure la pols. A que us he provocat?

Les tasques de neteja i manteniment de la llar fan moure el cos de la persona que les realitza, per tant, gasta energia, i això és fer exercici d’intensitat, lleugerament, moderada, tot i que en algunes ocasions no és ni lleugera ni moderada, dependrà de l’alçada dels racons que es netegin, del grau de resistència de la brutícia, de les dimensions de l’objecte…; perquè més d’un cop s’arriba al vespre esgotat/da, i això vol dir que la intensitat ha estat alta.

És important que durant l’exercici tingueu una sensació agradable, i la vostra respiració sigui còmoda. Penseu que aquest tipus d’exercici ha de ser regular perquè us ajudi a controlar el pes i la vostra salut; a més, com que a tot s’hi ha de veure la vessant positiva, també aconseguireu que casa vostra sembli acabada d’estrenar, i mantindreu a ratlla els escarabats i les formigues. A que us he provocat una altra vegada? Espereu abans de canviar de web i observeu amb atenció la següent taula que resumeix la quantitat d’energia que gasteu en cada feina, i així quedareu convençudes o convençuts que les tasques de la llar també ajuden a reduir el pes:

Activitat

Despesa energètica

Kcal/h.

Intensitat

MET

Dormir

73

1

Escombrar

130

1.8

Rentar plats

155

2.9

Fer el llit

222

3

Netejar els vidres

239

3.3

Rentar la roba

240

3.3

Fregar el terra

256

3.5

Planxar la roba

258

3.5

Passar l’aspiradora

281

3.8

Treure la pols

294

4

Gimnàstica

300

4.1

Treure la pols requereix la mateixa intensitat que fer gimnàstica, i, si tenim en compte que això és una de les moltes activitats rutinàries de la casa, si suméssim tot el que s’arriba a fer per mantenir la casa bé en un dia, arribem a la conclusió que treballar cada dia a casa és fer salut. Així que si heu contractat una minyona, no us queda més remei que anar al gimnàs.

Compartir i gaudir:
  • Print
  • email
Be Sociable, Share!

Comments are closed.

Forma part de:
És un projecte de:
xarxanet.org - Entitats i voluntaris per un món millor